Pentru ca saracul e liber sa se duca la munca, detinutul e tinut inchis pentru binele oamenilor buni.
Saracii sunt oameni care nu vor sa munceasca, cel putin in 80% din cazuri. De ce sa traiasca bine pe spatele celor care muncesc?
Din taxele mele vreau sa se plateasca asfalt, medici, politisti, profesori, instalatori, functionari si alti oameni care ne ajuta la ceva.
Nu 'colorati' care beau ziua si eventual mai umbla si la furat noaptea.
Si cam ce ai presupune sa faca cu detinutii? Nu de alta da nu stau ei chiar in conditii de lux
Si nu ti se pare ca din cauza saraciei se ajunge la puscarie? Saracii sunt cei care nu vor sa munceasca? Ce e asta/? Sa munceasca pe un leu? Exemplu
De unde? Pentru un detinut e nevoie de paza, de sanatate, etc. Te gandisi ca e nevoie doar de mancare?
Statul ar trebui sa se ocupe de cetateni ca sa nu se ajunga acolo. Sa le dea minimul necesar de a duce o viata decenta
Dah mah, o zici de parcă toti din pușcărie sunt acolo că nu aveau ce mănca
Ok, si? Nu inteleg care-i ideea, ai prefera sa-i lasam nepaziti si fara acces la doctor in inchisoare sau cum
Pai eu am inceput muncind pe salariul minim pe economie. Am mers la munci "de jos", inclusiv pe santier. Crezi ca am castigat bine din start?
M-am calificat intr-un domeniu si am lucrat in 10 altele, doar ca sa nu fiu sarac. Am invatat mereu cate ceva.
Altii la varsta mea n-au luat macar 3 salarii minime in viata lor, au asteptat socialul. Ti se pare normal sa avem respect pentru putori?
De unde am plecat eu, nu au venit alti tineri sa ocupe locurile eliberate de mine. Eu am oferte de munca din toate directiile, altii de ce nu au nici job, nici bani?
Cum sa ii ajute statul, daca ei sunt niste paraziti inutili?
Statul roman nu face nimic pentru persoanele sarace, unde ai vazut tu ca face ceva?
Deoarece exista interese la mijloc, penitenciarele cu cat sunt mai pline cu atat primesc mai multi bani la buget, lor le convine sa aiba cat mai multi detinuti pentru ca o parte din banii primiti scapa in buzunarele celor la costum si cravata, de asta penitenciarele sunt supra populate dar nimeni nu pare sa aiba o problema cu asta, mai baga un pat supra etajat si aia e, mai fac loc.