E adevarat ca in scoala si liceu nu vedem rostul multor materii (nici acum nu stiu la ce ma vor ajuta integralele duble), insa unele dintre ele tin de cultura generala.
Istoria este importanta, trebuie sa ne cunostem originile, sa intelegem ce a fost pentru a evita repetarea greselilor trecutului. Generatia ta va conduce lumea la un moment dat. E important sa stiti ce a fost in trecut, pentru a lua cele mai bune decizii pentru viitor.
Bine, tu personal, poate nu vei avea tangente cu politica, insa e vorba, asa cum am zis mai sus, de cultura generala. Cateva aspecte importante e necesar sa-ti ramana inmagazinate undeva in creieras.
Poi ca sa stim despre stramosi nostri...da plictisitor stiu uneori cred ca trebuie atat de multe materi ca sa luam mai multi 4 )
Ca sa nu te plangi ca e rau acum, sa stii ce au facut stramosii tai pentru tara ta, ce efort au depus ca sa stai tu cu fundul pe scaun si sa tastezi bine mersi, fara sa muncesti de la 10 ani.
Eu sper ca se vor trezi astia de la minister, predau tot felul de prosti. Sunt sigur ca te uiti la stiri cate se pot intampla intr-o scoala. E extraordinar.
Si cu asta am spus tot.
Cu toate că nu-mi place deloc istoria, fiecare disciplină care ţi se predă la şcoală îşi are rostul ei.Problema adevărată nu constă în diversitatatea disciplinelor, ci în conţinutul lor care este foarte bogat şi total ineficient.Conţinuturile bogate sunt de folos celor pasionaţi de un anumit domeniu, nu şi celor care doar îşi formează o bază informaţională.
Pentru a nu face aceleasi greseli ca in trecut.
Istoria are un foarte important rol, iar ce se preda in scoala sunt chestii de cultura generala, orice dobitoc ar trebui sa le cunoasca.
Ceau.
La nimica, draga. Si eu ma intreb de ce trebuia sa aflu ca strabunicii mei au facut o scoala romaneasca si au scris carti in limba romana in timpul ocupatiei austroungare.
In cot ma doare, ca oricum is morti, si nu-mi mai folosesc.
Esti naroada.
Tu esti ciuperca crescuta pe pomi sau esti om?
Cum dracu sa nu vrei sa stii care ti-s originile? pentru ce a trait familia ta ca sunt sigura ca nu pentru mamaliga de zi cu zi, ci pentru tine, copil copac.
Daca tot va plac atat de mult pc-urile spuneti-mi, cine a inventat primul calculator si cand a aparut? Haideti repede un search pe wikipedia ca altfel nu stiti...Si uite un motiv bun pentru care istoria trebuie predata in scoli si in al 2 lea rand ar trebui sa stii si tu cine esti si ce "rasa" esti nu?
Profu' meu de istorie m-a pus sa invat aproape toate citatele existente despre importanta istoriei, asa ca nu ma face sa le enumar . In ciuda aparentelor, orice materie este importanta. Chiar daca ti se pare nefolositoare, macar iti antreaza mintea. Dar lasand asta la o parte, inveti chiar chestii interesante la istorie. Eu cred ca iti da motivatie. Dar cea mai importanta chestie e ca inveti din greselile facute de ceilalti oameni in trecut. Multe greseli puteau fi evitate daca unii oameni ar fi invatat din istorie...
Andrei123Andrei întreabă: