anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce sunt copiii tot mai obraznici?
Am auzit discuții că începând cu cei de la clasa 1, până la cei de liceu, au început să se comporte din ce in ce mai obraznic și sfidător cu profesorii.

Pe vremea când eram eu eleva, erau mai temperați, respectoși, dar acum au început să întreacă orice măsură.
Ce se întâmplă cu ei?
Care sunt cauzele?

Răspuns Câştigător
| StoicAnalysis a răspuns:

Asa au fost si sunt copiii din totdeauna. Faptul ca pe vremuri eram mai temperati, era din cauza ca profesorii te snopeau in bataie daca nu erai civilizat laughing. Acum ca profesorii sunt sanctionati grav pentru asa ceva, copiii au libertatea sa faca ce vor. Chiar recent am vazut o scena pe yt cu niste copii de clasa a 3-a sau a 4-a in care ieseau din banca in fata profesoarei si ii faceau gesturi sexuale. Si profesoara respectiva, nu reactiona intr-un mod defensiv, macar.

Nu e ceva ce a aparut acum. Asa a fost mereu, doar ca inainte era folosita bataia pentru a combate asta. Nu zic ca era bine, dar parca nici ca acum, nu e ok sa fie. Trebuie sa se gaseasca o solutie de mijloc oricum, pentru ca in niciuna dintre variante nu ne sade bine in societate.

21 răspunsuri:
| Naavin a răspuns:

Iti confirm ca tocmai de la gradinita sunt asa, nu de la ciclul primar. In cazurile pe care le cunosc eu, parintii sunt de vina. Acestia nu le pot oferi educatia de care au nevoie, deoarece nu stiu pur si simplu cum sa ii educe. Asa ca lasa dupa ei pana li se urca in cap si nu ii mai pot controla, iar daca parintii nu ii pot controla, cum sa poata face asta un cadru didactic, deci un strain?

| TheGentleman a răspuns:

Nu cred că sunt mai obraznici, cred că au mai multă încredere în ei inșiși, comparativ cu noi, crescuți în frică, teroare și bătaie.

| Emma30555 a răspuns:

Eu as spune sa nu se mai generalizeze. Și înainte erau copii rebeli și obraznici și se luau masuri cu exmatriculare, înainte se și abuza și de partea cealaltă fiindcă erau loviți copii care nu făceau mai nimic. Știu povesti în care copiii erau bătuți doar fiindcă erau confundați cu alții apoi aflau adevărul, tatăl meu era certat aspru când era copil fiindcă zâmbea dar asa era formatul fetei lui,, era mai zâmbitor, niște lucruri absurde. Și acum sunt copiii cuminți și educați. Dar daca se constata ca se ajunge mult prea departe cu unii dintre ei, ar trebui sa se ia masuri. Soluții sunt. Exmatriculați sau create clase speciale pentru copiii problema cu profesori care se pot impune și acestora.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Părinți absenți.

| Hyperion7 a răspuns:

De ce părinții sunt mai delăsători și mai indiferenți cu ai lor plozi?
Acesta este întrebarea care ar trebui sa stea pe buzele celor ce zic că "de ce copiii sunt așa"
Practic,e ca și la o boala,nu poți da vina pe boala că te-a înhățat tocmai pe tine,daca tu in loc sa o previi,ai lăsat să își facă de cap cat erai sănătos.
De ce comparația asta? Pentru că e una și aceeași chestie.
Din cate povesteați pe aici,ați fost și pe la tara,știți că dacă lași gradina in buruieni,ele vor distruge recolta,exact și cu copii.
Părinții sunt sătui de problemele lor,îi lasă liberi pe copii să facă ce vor ei,le dau tot ce au nevoie numai sa nu faca "zgomote" și gata,au rezolvat.
Nu, daca ei au aceste concepții, e greșit! Copilul are nevoie de părinți pentru a se dezvolta armonios, nu de un ecran happy
Pentru că vedem cu toții ce se promovează pe internet și așa mai departe, iar copiii neavând un alt exemplu, preiau exemple de pe internet.
In timp ce unii sunt lăsați în pacea lor, alții primesc totul la botul calului și cred că merită orice și de aici narcisismul și egoismul.Cat despre faptul că unii vorbesc urat,pur și simplu cred că e cool sa vorbească așa,că așa o văzut la mami si la tati,iar ce-o văzut ei la mami și la tati este sfânt,nu? NU!

Cat despre faptul că pe vremea dvs copiii erau mai cu simț,tocmai ce ziceam și eu mai sus.
Poate că nici atunci copiii nu erau mai "bine",însă macar înainte se învața noțiunea de respect, bun-simț,bune maniere,obraz.
In ziua de azi nu se mai promovează acestea că vezi doamne, copiii sunt anxioși, depresivi și nu se pot adapta cu ceilalți, nu poți forța copilul să învețe ceva frumos, dar dacă îl scapi din mana, te întrebi apoi ce s-a întâmplat...pai ce sa se întâmple? COCOLOȘITUL EXCESIV SI RECOMPENSAREA PENTRU NIMIC SUNT DE VINA.
Cert e că în ziua de azi toți sunt precum oile, fiecare turma își caută ciobanul și cam asta e tot.
Multi prefera tiparele gata făcute și nu se mai complica sa se dezvolte individual și de aici unii copii parca "trași" la indigo.
Cel puțin asta e explicația mea big grin

| Ilovedinero a răspuns:

Nu este vorba neaparat de copii, profesorii sunt incompetenti si necalificati.Nu stiu sa ii stapaneasca.Crede-ma ca acasa 80 la suta din ei nu faca asa, e vina in totalitate a profesorilor si a sistemului de invatamant.Majoritatea profesorilor se prezinta la ora si nici ei nu au habar ce fac.Cand eram in gimnaziala am avut o profesoara de fizica care intra, nici buna ziua nu zicea si imparteq tabla in 5-6 coloane scria ca dracu, si scria 4-5 table intr-o ora.Ce pretentii sa mai ai de la noi? Noi mergeam prin cimitir, ne jucam cu mingea prin clasa si ne intalneam cu gagicii, trebuie profesorii sa fie competenti si apoi sa judecam copii

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cauzele provin din mediul social care este tot mai permisiv. Respectul față de autoritate se învață la vârste fragede și necesită mijloace coercitive în primă fază. că ne place sau nu. Iar cel mai bun profesor este durerea. Dacă o nu o aplici, rezultatele de văd. Haoleoo, să bați copilul! Păi să nu îl bați, că nu e voie. Prin Norvegia ți-l ia, dacă îl bați. Rezultatele relaxării se văd.

| Giulia911 a răspuns (pentru Hyperion7):

De curiozitate...ce varsta ai?

| sabin89 a răspuns (pentru Ilovedinero):

"e vina in totalitate a profesorilor si a sistemului de invatamant."
Chiar în totalitate? Și părinții nu mai au nicio vină?

| Celestina003 a răspuns:

Poate profesorii le permit cam prea multe!

| Ilovedinero a răspuns (pentru sabin89):

Am zis ca majoritatea nu fac acasa ce fac la scoala deci nu, nu au.Majoritatea nici pe strada si etc nu ar face ce fac in salile de clasa

suntserios
| suntserios a răspuns:

Suntem toti mai in graba, muncim mai mult, parintii au mai putin timp de petrecut cu copii, tehnologia ne influenteaza masin vietile, exista influente mult mai puternice din toate directiile si anturajele, etc etc etc. Alege tu un motiv

| Hyperion7 a răspuns (pentru Giulia911):

Nu e prea politicos sa întrebi ce vârstă are cinevabig grin
Dar dacă îmi spui ce vârstă ai, spun și eu big grin

| Giulia911 a răspuns (pentru Hyperion7):

Eu știam ca e urat sa întrebi o femeie ce varsta are... dar în fine.
23

E urat in general, dar daca ai fost drăguță și totuși mi-ai spus, se iartă big grin
Btw, eu am 19 big grin
Și acum ce? Urmează să mă judeci că am zis nu știu ce? Sau?crying

Mă neliniște teribil faptul că nu mai spui nimic straight face

| dullcat a răspuns:

Cauzele sunt aceleasi dintotdeauna, plus un bonus de la tehnologie/social media.

| doctorandus a răspuns:

Pe vremea lui Ceausescu elevii nu aveau drepturi. Acum au. Nu e o diferenta intre sentimentele de atunci si de acum: multora dintre ei nu le place scoala. Atat ca azi sunt mai liberi sa se exprime.

| Xexexexexer a răspuns:

Nu sunt. Generatia mea era si mai si. Astia de acum sunt anemici si nu stiu sa se distreze.

| blackann a răspuns:

Tiktok e de vina

| Violleta2022 a răspuns:

Din cauza parintilor idioti, care nu-s capabili sa-si educe copii acasa!
Ce se intampla cu ei peste ani?
Ajung sa-si bata parintii si sa le fure banii de pensie, ca nu-s invatati sa mearga la munca, dar sunt invatati ca parintii sa le cumpere masina, haine, telefoane scumpe, sa le dea bani de droguri si bautura, deci sunt invatati sa primeasca fara sa munceasca si atunci ajung sa fure sau sa dea in cap paritilor, ori sa le vanda casa.