| RAY a întrebat:

De ce sunt fructele atat de scumpe? Voi va permiteti zilnic sa consumati fructe?

12 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Criza, piata, forta muncii...

Din pacate, nu mananc asa multe fructe cat ar trebui zilnic sad Uneori chiar deloc.

| Ofiintă a răspuns:

Nu obișnuiesc să consum fructe decât foarte rar.

| StrongHeart a răspuns:

Ar trebui sa sustinem produsele romanesti mai mult pentru ca banii pe care-i dam pe produse importate nu ajuta economia tarii.
Nu consum zilnic, dar niste mere, banane oricine poate cumpara odata la cateva zile.Iti dau un sfat, cumpara din magazinele mari gen LIDL au produse mult mai ieftine decat mega image sau profi si cauta cand sunt reduceri.

Răspuns utilizator avertizat
| RAY explică (pentru StrongHeart):

Si alea sunt super scumpe, mere 5 kg, pere 6 ron, rosile toata vara toamna 10 ron in piata, prune 5 kg, branza 30 ron kg, astia ar scumpi mult daca nu ar veni marfa din ue, e scump mann, mergi cu 50 ron si nu ai ce face, un salam intre 10 si 25 ron., un kg de carne de vita 38, pui 25, porc 18...

| RAY explică (pentru RAY):

Un sandvișish 8 ron, o cola 3 ron mica ori 30 de zile 310 ron salariul este de 1300 de ron.

| RAY explică (pentru OctavianDanielMaria):

Asa e recomandat dar sunt prea scumpe

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cumpăr fructe mai deloc decât banane și uneori un niste grefe. Nu îmi pica bine și nu se compara cu fructele din gradina, de sezon. Profit cat pot de ele.
Mi se par mult mai sanatoase, oleaginoasele, fructele uscate. Ovaz-ul etc decât niște amărâțe de fructe.

| mgtow a răspuns:

Romania smechera de fel. in Anglia sant destul de ieftine la pret. Politicienii europeni sant cam excroci. Numai la prostii le sta gandu

| StrongHeart a răspuns (pentru RAY):

Sunt scumpicele dar de exemplu poti sa iti iei un orez cu niste aripioare sau pulpe de pui sunt destul de ieftine sau paste 2-3 lei, mai iei un sos care e vreo 6 lei si 2 cepe,poate un usturoi si ai paste,poti sa faci o mancare buna din putin daca te pricepi un pic la gatit, eu asa consumam foarte mult inainte pe chestii inutile, salam chestii nu prea mananc, vita, porc, nici alea, poate din cand in cand iau 2 burgeri de vita mari la 7 lei 50 din lidl, cateva chifle 5 lei,niste castraveti murati si poate cateva felii de rosii,putina ceapa prajita sau iti faci o mancare de ciuperci daca vrei sa mananci mai vegan,cam tot ce gatesc gatesc cu ceapa,care e ieftina, putina ceapa calita, cateva legume si niste orez pe langa si iti zic sigur ca te saturi.
Sau iei malai si iti faci mamaliga, un pic de smantana si unt, branza, daca ai si putina carne e vis, sau daca nu 2 oua in tigaie.
In zilele cand ai bani poti sa te rasfeti cu o friptura,o masa mai consistenta, dar in rest poti sa mananci mai putin, daca ai rude la tara, cand taie un pui, un curcan le spui sa-ti dea si tie, daca nu ai, ti-am zis in magazinele mari gasesti produse de pui foarte ieftine.
Poti sa mananci carne de 2-3 ori pe saptamana si in rest sa mananci mai light,orez, legume multe,poate o mancare de mazare sau spanac fiert, salate, legume la cuptor, poate o zacusca la borcan, gasesti si la 3-4 lei cand e reducere.
Solutia e sa cumperi din magazinele mari cand sunt reduceri si sa mananci moderat,multe chestii de care crezi ca ai nevoie nu sunt deloc necesare si poti sa le tai de pe lista,iti iei ce e important,sa te hranesti sa poti functiona.
E iluzia asta ca nu iti ajung banii, dar daca stii sa ti-i dramuiesti, iti ajung si cu salariu minim, dar trebuie sa fii foarte atent pe ce dai banii si sa iti gatesti singur.
E greu, eu inainte nu stiam nici cartofi prajiti sa fac laughing vorba aia, dar inveti cu timpul si o sa vezi ca o sa te descurci cu banii daca iti gatesti singur, pentru ca magazinele profita de pe urma oamenilor comozi ca sa nu zic lenesi laughing De aia gasesti multe produse gata preparate scumpe gen chiftele 11 lei cateva chiftele sau sandwichuri sau piept gata gatit, incearca sa iei legume, fructe din piata si restul din magazinele mari.

| RAY explică (pentru StrongHeart):

Asta si fac ovaz cu lapte, fac economie si la lucru, imi fac un sandvis acasa

| Freya1 a răspuns:

Chiar azi injura iubitul meu prin supermarket pe langa niste mere. Adora merele dar cand le vede preturile renunta, bine ca si el are figuri ca avem in curte meri o gramada dar el vrea si alte sortimente, toate daca se poate.
Pai ce sa zic, poate nu prea a mai fost cultura anul asta si sunt putine asa ca le urcă pretul.Sau din cauza situației s-au cules greu si a fost munca multa.