| Dormeo a întrebat:

De ce sunt romanii asa risipitori cu mancarea? De ce se cumpara atata mancare? Traume din comunism?

18 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Probabil pe principiul ca "e mai bine sa ai decat sa nu ai".
Nu cred ca are legatura cu comunismul.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu are nimic cu comunismul. Atunci
nu arunca nimeni mâncarea.

| goguPatent a răspuns:

Foarte posibil. Inca suntem foarte doritori de a aveam din abundenta ce nu am putut avea zeci de ani. De aia romanii sunt si proprietari in procent atat de mare fara de restul europenilor

| Fatamuntilor a răspuns:

Ma gandesc ca te referi cumparaturi de sarbatori.
Romanii considera ca daca o masa e bogata va fi abudenta tot anul.Calculeaza gresit portiile de mancare(in speranta ca vor aveamusafiri)Dar de cele mai multe ori o arunca.Dar o gospodina iscusita v sti sa faca combinatii de mancare din resturi!

| Hammurabi a răspuns:

Probabil că se consumă mai mult.
De ce ar cumpăra cineva mai multă mâncare decât are nevoie?
Să arunce o parte din ea?
Mai ales acum în vremurile astea ciudate, când totul s-a scumpit, nu prea cred că mai sunt persoane care să cumpere fără discernământ și să arunce cu banii pe fereastră.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Si in vest se arunca mancare cu toptanul. Nu sunt romanii cei mai risipitori. Uite aici: https://bit.ly/3GiqiXg

| Mosotti a răspuns:

Nu sunt neaparat risipitori, chiar mananca mancarea pe care o cumpara, iar unii iau mai multa sa fie, decat sa fie mai putina si sa nu ajunga.
Tinerii nu au cum sa aiba traume din comunism, adica cei pana in 35-37 de ani.

| Mosotti a răspuns (pentru sadrian46):

Ba eu aruncam, cand imi facea bunica cartofi prajiti, cand nu mai puteam manca uneori din ei, ii aruncam pe geam in luminator (curte interioara unde-s geamurile de la bai si bucatarii).

| Mosotti a răspuns (pentru goguPatent):

Asta cu, ca sunt proprietari in procent mare e bine, ca nu mai dai chirie la smeheri, ai casa ta si e f bine asa, nu ca in UE ca dai bani unui smecher cu 100 de blocuri.

| goguPatent a răspuns (pentru Mosotti):

In UE exista legi ale chiriasilor si lucrurile sunt reglementare.

Si ce zici tu e o mare prostie, ca in Romania se da dublu pretul unui apartament smecherilor de la banca.

Strainii au educatie financiara fara de noi. Ei prefera sa faca investitii decat sa fie proprietar pe o bucata de caramida care maine poate nu mai e.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru că ne place, place, place și unii dintre noi gândesc că mai bine să rămână decât să nu ajungă.

Pai nu conteaza ca-s legi ale chiriasilor, cont ca dai lunar o suma altuia in loc sa o folosesti tu.
Eu ma refer la proprietatile deja existente, nu la alea de le iei acum. Normal ca, cu ratele dai mai mult decat era apartamentul daca iei acum.

Cine face investitii? Oamenii de rand acolo nu fac nici o investitie, dar dau si bani altuia pe chirie, ca eu am fost in Germania 2 ani si stiu.
Cum sa nu mai fie caramida aia? Esti proprietar pe o locuinta care are garantie 80-100 ani si nu mai dai chirie la nimeni.

Dar la noi am refer cum am zis, mai ales la locuintele luate pe vremea lui Ceausescu.

| goguPatent a răspuns (pentru Mosotti):

Conteaza foarte mult ca sunt legi ale chiriasilor.
Preturile sunt tinute in frau de stat si statul ii protejeaza pe ambii.

Am inteles, insa nu conteaza, conteaza ca, chiriile-s destul de mari in orase.
Un ap cu 3 camere de ex costa 700 Euro, iar tu pe langa asta trebuie sa dai utilitati si restul.
Deci 700 Euro ii pierzi lunar.
Nu conteaza ca nu iti ia mai mult de 700, si asa mai departe.

Si 350 daca dai, le dai, in loc sa-ti iei ceva pe banii aia, iar proprietarul se tot imbogateste de pe urma ta.
Dar asa, daca ai luat niste ap mai ieftine inainte de 89, e f bine sa le ai acum si sa nu dai chirie deloc la nimeni.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Mosotti):

D-ta aruncai câci aveau destulă mâncare. Eu mă refer la majoritatea populației de atunci. Acum vezi la gunoi mâncare aruncată. Pe vremea aceea așa ceva nu se vedea.

| Mosotti a răspuns (pentru sadrian46):

Da, ai dreptate, nu vedeai la gunoi atunci mancare aruncata. Noi macar cartofi aveam totusi.

| mgtow a răspuns:

Nu arunca la gunoi mancarea care o cumpara, la cat de scumpa e se limiteaza la strictul necesar. Cred ca mai multa bautura si tigari cumpara decat mancare