Deci mor cand mananca cineva la mine in masina, iar daca strang chiar si un gunoi, ma opresc si il arunc la primul cos de gunoi.am fobia asta cu gunoaiele in masina.
Aici in Romania daca ai BMW esti catalogat cocalar sau afemeiat... ca vrei sa atragi femei nicidecum nu o sa creada careva ca poate iti place tractiune spate... oamenii in general judeca dupa aparente.
Ei generalizeaza si sunt invidiosi, asa cum o faci si tu intr-o oarecare masura. Nu ar trebui sa te intereseze atat de tare incat sa incepi sa faci un asa post aici pe tema asta, sunt chestii mai importante in viata decat sa raspunzi sau sa incerci a intelege niste carcotasi. Nu exista masina de fite, freza de fite, imbracaminte de fite. E o inventie stupida a celor ce nu-si permit. De ex : cineva poate sa isi cumpere un Bugatti pentru ca vrea sa atraga priviri, fete, sa fie invidiat iar altcineva poate sa-si achizitioneze unul pentru ca este pasionat de masina pur si simplu. Nu spun ca o persoana dintre cele doua este de condamnat. Nu e treaba nimanui sa judece decizia sau judecata altuia, fiecare trebuie sa-si vada de ceea ce are.
Asa e. dar mai e si chestia urmatoare, si multi cumpara BMW doar sa atraga fete. ACum cativa ani vorbeam cu unul de masini scumpe si el zicea ca si-ar cumpara un Lamborghini, eu am zis ca as vrea un Aston Martin One-77, si ala imi zice " pai esti prost ma, fetele nu stiu ce e ala ASton Martin chiar daca costa 2 milioane de dolari, dar "lambo" le stiu toate" ce sa mai zici
Nu e nici o fobie breh, se cheama bun simt. Si respect pentru un bun pentru care ai muncit.
Depinde ce pretentii ai. Totusi eu as zice ca merita un pachet de Leibnitz, sa iti tragi cadine mai serioase.
Si pe mine ma enerveaza comportamentul asta la culme. Asta este unul dintre motivele pentru care ma simt mai bine ca am plecat. Nu sta nimeni cu ochii pe tine, lumea isi vede de treaba, ii doare fix undeva de ce ai si ce faci.
Asa cum a zis si KotrutZ, este vorba de reminiscente comuniste. In timpul comunismului a tot fost promovata ideea ca suntem egali si cine nu era egal si era mai presus, era cel mai probabil raportat. Iar asa s-a intarit gandirea ipocrita de genul, cine are mai mult ca tine, nu trebuie sa aiba, dar daca tu ai mai mult, nu este nicio problema.
Si intr-adevar, coruptia este mare la noi. Multi asuma faptul ca ai obtinut banii, prin alte metode decat cele onorabile.
Asa este si in Belgia, daca stau sa ma uit pe strada romanii ies intotdeauna in eivdenta intr-un mod negativ. Ba daca lucreaza pe santier stau si se iau dupa fete, ba ii vezi ca injura, ba ca se iau de altii, ba ca fac scandal. Amuzant este ca intotdeauna ii observ intai si apoi aud ca vorbesc romana. Dupa un timp, m-am obisnuit. Uneori pun si pariuri, pe treaba asta. ) Ca sa nu mai zic ca am un prieten care lucreaza ca paznic intr-un magazin si imi spune ca mereu prinde romani furand. Adevarul este ca aici am ajuns sa evit romanii.
La chestia cu furatul ai mare dreptate. aici astia isi lasa telefoanele pe masa, intra in bar ies dupa 5 10 minute si telefonul e tot acolo ( cu nimeni pe afara ). daca il fura cineva e cu siguranta un strain sau mai ales un roman . si cred si eu ca nu fura, astia de mici sunt invatati cu bani. au calculator, ps xbox, laptop, 7 telefoane, 3 masini in garaj. mai era unu in liceul, nici nu isi spala adidasii. isi cumpara o pereche noua in fiecare luna
Mult prea multe de zis despre problema asta, si in general despre romani. Pur si simplu asa e in sangele romanului, sa aiba printre cele mai rele "calitati"