Suntem omnivori nu carnivori. Asta e unu, doi mila vine din empatiei, iar tu ca om esti mai predispus sa empatizezi cu un caine decat cu un sobolan d'aia.
Asta depinde, unele persoane(cei de la Tara in cazul gainilor so restul sung obisnuiti sa nu le arate mila)
Parerea mea
Asa s-a format societatea de la inceputul timpurilor si depinde si de zona, spre exemplu in Asia este infractiune sa omori sau sa mulgi o vaca (cred ca este animal sacru) si in loc de vaci ei manca caini (asa ne-a spus profa de geogra). Doar veganii au mila pentru toate animalele.
Eu sunt deranjată de maltratarea oricărui animal lipsit de vină.
Dar la modul general, întrebarea ta este bună. Eu zic că se poate trăi în armonie cu toate vietățile. Dorința și bunăvoința să fie!
Eu cred ca a supune orice animal la suferinta este condamnabil. Nu cred ca ar fi bine vazut daca cineva face un animal fara aparare sa sufere. Unele animale sunt sacrificate pentru hrana dar nimeni nu ti da dreptul tie ca om sa chinui acel animal.
Ce vrăjeală searbădă.
Atâta timp cât mâncați animale, ce o mai dați în bălării cu mila față de animale?
Doar așa de amorul artei?
Eu unul nu pot privi cum un animal este schingiuit, nu conteaza din ce 'natie' face el parte.
Omul tinde sa fie milos pana i se face foame,, apoi esti chiar tu animalul.
Pentru ca nu degeaba se spune,, cainele e cel mai bun prieten al omului''.
Ai avut vreodata un caine?
Pyty întreabă:
All4QuestionS întreabă: