| RAY a întrebat:

De ce tindem sa avem mila doar pentru anumite animale? Oare suferinta nu e universala? Daca supun un sobolan la suferinte nimeni nu e deranjat dar daca punem in loc un caine toata lumea e inflamata, suntem carnivori dar avem mila de caini si pisici pai si porcii, gainile, pesti, vacile, mieii?

Răspuns Câştigător
| SG1995 a răspuns:

Suntem omnivori nu carnivori. Asta e unu, doi mila vine din empatiei, iar tu ca om esti mai predispus sa empatizezi cu un caine decat cu un sobolan d'aia.

36 răspunsuri:
| RAY explică (pentru Exal):

Da,mamifere sunt

| Exal a răspuns (pentru RAY):

Man,nu mai pune atata accent pe primate si de astea...

| RAY explică (pentru Exal):

Omule tu stii ce e un mamifer?

| Angelindeed a răspuns:

Eu tin la toate animalele la fel chiar daca am fost crescuti sa stim ca pisicile si cainii sunt de companie si restul de mancat.

| AlexDarius3 a răspuns:

Intreaba asta si alte animale carnivore.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie cel putin nu imi e mila doar de caini si pisici ci si de porci, gaini si gaste, oi, capre, vaci.
Dar le mananc pentru ca o viata sanatoasa inseamna sa consumi cu moderatie lapte si carne slaba.
Nu consider ca e normal sa imbinam stiinta si mila si sa cadem in capcana pseudo-stiintei si sa devenim vegani.
Numeroase studii demonstreaza clar faptul ca consumul de lapte se asociaza cu o scadere a riscului de cancer de colon, vezica urinara, gastric si de san, are activitate anticarcinogena atat in vitro cat si in vivo, inhiba cresterea celulelor maligne.
Nu imi e mila de sobolani si soareci pentru ca sunt daunatori purtatori de boli groaznice. Desi unii inca se cred in basmele Disney si vor sa danseze cu soriceii prin casa eu prefer sa fiu realist si sa am grija de sanatatea mea, a familiei mele si a animalelor mele de companie.