Pentru ca asa sunt invatati si nu stiu sa spuna NU.De asemenea nici nu au o gandire critica.Dar mai e si chestia aia ca,, da ce o sa zica lumea daca nu fac asta".
Ai fi suprins cate conditii pun unii parinti copiilor... de genul nu mai pupi tu mostenire daca nu te insori la biserica
Păi asta inseamnă că nu ești sincer și pui o intrebare cu bătaie lungă.
Adică ne iei de proști.
Cum nu au curajul? Exista postari pe reddit cu sute de oameni care aleg diferit fata de "asa se face maica".Iti sugerez sa cauti, e imbucurator sa citesti. Nu am ceva cu religia, pur si simplu e frumos sa vezi oameni care stiu ce vor, care nu se apleaca in functie de presiunea sociala cand vine vorba de astfel de preferinte sau chiar alegeri importante, puncte de cotitura in viata.
Sa zicem ca nunta o inteleg, adica orice parinte isi doreste sa se laude ca are copil casatorit, la casa lui, iar mirii sa stie ca au o stabilitate (indiferent ce inteleg ei prin asta), ca sunt o familie in fata societatii si asta se celebreaza cu o petrecere. Desi petrecerea ar trebui sa fie simpla, cu rude apropiate, prieteni, atmosfera primitoare. Eu una urasc nuntile din ziua de azi. Pt ca majoritatea le fac pentru bani. Mi se pare urat sa-ti chemi rudele si sa le pui un plic in fata sa-si puna salariul acolo, e cerseala. S-a pierdut farmecul ala cu celebrarea iubirii si lucrurile alea siropoase. Ultima data am fost la o nunta in 2019. Era la verisoara mea si m-am bucurat ca imi vad rudele din UK. Dar ghici ce? Nu am putut sa vorbesc absolut nimic cu ele pentru ca in restaurant era muzica la maxim (si numai lautarie, dar asta e alta poveste). De atunci am jurat ca nu mai merg la nunti. Eu nu o sa fac nunta deci nu trebuie sa merg la altele ca sa vina si ei la mine cum e traditia acum.
Cat despre botez, nu am inteles niciodata de ce se face atata tam tam ca un copil a fost bagat in cazanul cu apa si i-a citit popa ceva acolo. Adica acum mii de ani nici nu se botezau copiii de mici
Nu mai generaliza ca nu-i adevarat!
Nu te bate nimeni la cap sa tii traditiile daca tu nu vrei sa letii, astea prostii!
Stiu nenumarate persoane care s-au casatorit doar cu cativa din familie la Casa casatoriilor, fara cununie religioasa si fara nunta cu traditii.
Totul tine de snobimsul mirilor!
Nu poti generaliza, poate in cazul fetelor situatia e diferita fiind mai presate de parinti (poate, un mic procent nu zic toate), dar in cazul barbatilor sincer ma uit si in grupul meu de prieteni dar si la mine, nici unul din ei nu a tinut cont de parinti si isi traiesc viata luand decizii exact asa cum vor, comparativ cu adolescenta parintilor nostri generatia noastra chiar se impune acestor standarde.
Nu vad alt motiv pentru care sa nu te duci decat ca trebuie sa dai hotului de popa bani, in rest nu vad care ar fi problema?
Mie daca nu imi face placere sa ma duc la biserica nu ma duc, nu intru in razboi cu ea. Oricum din cate vad este un razboi impotriva traditiei si a bisericii.
anonim_4396 întreabă:
AndrewTate7789 întreabă: