"dacă în autobuz sau în alte contexte încerci sa te bagi în seama"
aș zice că e cel puțin nepotrivit dacă nu cumva e chiar mai rău, ca gest disperat
cât depre "De ce tinerii sunt egoiști și sunt închiși" - e total FALS!
Faptul ca nu intri aiurea in discutii cu strainii care isi vad de treaba lor inseamna ca sunt egoisti si inchisi? Mie mi se pare de bun simt.
Sunt paranoici, speriati din cauza educatiei. Mereu li se spune sa nu ia legatura cu strainii, sa nu "aia", sa nu "ailalta". Ii vezi cu castile pe urechi, nu asculta si nu aud nimic. Poate daca ar auzi ce se vorbeste in jur ar fi mai normali.
Stai sa vezi ce va urma, ce generatii vin!
Adevărat, știm cu toții ce conversații filozofice au loc în autobuz, sau in stație la 7 dimineața, este ceva ce nu se poate rata, îmi dau caștile jos doar pentru asta, ba chiar mă chinui să aud cât mai bine acele cuvinte pline de teme filozofice și experiență de viață, nu am ceva mai bun de făcut.
Nu cred că e un semn de egoism sau închidere, e pur și simplu diferența dintre generații, pe vremuri lumea vorbea cu străini doar pentru a se ține ocupați, să treacă timpul mai repede, din lipsa altor mijloace, acum poți sta pe telefon, sau poți asculta muzică, și chiar și atunci, se mai citea o carte, un ziar, acum ai alte opțiuni, și pană la urmă, sunt conversații de umplutură, eu nu refuz să intru în ele, dar nici nu le văd utilitatea.