| marniii a întrebat:

De ce toata lumea imparte acum viata in inainte si dupa pandemie? Mi se pare ca pandemia a fost de mult si lucrurile au revenit la normal. Ce s-a schimbat asa drastic de trebuie sa existe delimitarea asta? Scoala e tot fizica, oamenii muncesc

Răspuns Câştigător
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Pentru că am trăit o traumă colectivă, a fost o perioadă lungă de instabilitate din care încă nu ne-am revenit și, nu știu dacă ai observat, dar au cam luat-o foarte mulți oameni razna. Mie lumea mi se pare foarte diferită acum, mi se pare că regresăm pe toate planurile, chiar dacă tehnologia evoluează, cred că o să urmeze niște ani grei, o să existe abuzuri noi (mai ales din cauza AI) și simt că viitorul ăla din cărțile SF pe care le citeam când eram mică e mult mai aproape decât îmi imaginez.

6 răspunsuri:
| Visereale a răspuns:

Like was a bullshit

suntserios
| suntserios a răspuns:

Inflația a luat-o razna, afaceri au picat, o groaza de servicii online s-au dezvoltat, conceptul de lucru de acasă încă e in picioare pentru multe companii, Horeca au crescut preturile și cu 100% sa recupereze etc etc etc. Zici că nu s-a schimbat nimic?

| marniii explică (pentru suntserios):

Asta stiu, dar viata continua, inflatie a mai fost, in Horeca lucrez si nu e stabilitate de ani de zile, eu nu mai stiu pe nimeni sa lucreze de acasa poate doar in Bucuresti dar asta exista si inainte de pandemie, serviciile online se dezvoltau oricum

| Freya1 a răspuns:

Eu una spre exemplu am avut probleme mari financiare din cauza pandemiei și a trebuit sa iau niște decizii și hotărâri din care acum ies foarte greu.
Ca sa nu mai spunem de frica pe care au simtit-o mulți,de faptul ca nu am putut ieși din casa fără o declarație scrisa,de faptul ca au murit oameni, ca nu s-au putut face nunti, înmormântări, ca multe afaceri au picat și mulți oameni si-au pierdut locurile de munca, au întrat în depresie sau chiar s-au sinucis.
Dacă intr-un oraș nu s-a întâmplat. mare brânză, asta nu înseamnă că peste tot a fost la fel.

| AdioTPU a răspuns:

Consider că pandemia a fost o trauma pentru multi deoarece le-au murit rude, s-au îmbolnăvit.
Pandemia nu a trecut fără să lase urme.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pentru unii, doi ani înseamnă 10-15% din viața lor, adică foarte mult.
Pentru alții, pandemia a fost doar câteva salarii.
Pe lângă asta, unii au decis să se îngrozească în timpul pandemiei, mai ales dacă au crezut informațiile propagate prin biserici și liderii AUR, așa că pandemia a fost pentru ei un război dur, cu balaurii din basmele copilăriei.
Iar delimitarea ante-post pandemie, e un clișeu copiat de la "new year, new me". Adică arunci toate eșecurile în seama numerologiei, destinului, și altor pretexte inventate de oamenii slabi.