Nu trebuie ignorate ci trebuie înțelese. Trebuie cunoscut motivul din spatele frustrărilor precum și modul în care acestea îți afectează viața. Doar dacă ne înțelegem pe noi înșine putem să ne modificăm anumite trăsături de caracter, putem să dăm la o parte frustrările, prejudecățile, complexele și multe alte lucruri care ne împiedică să evoluăm și nu ne sunt necesare. Dacă încerci să scapi de frustrări ignorându-le nu o să faci decât să le agravezi. E ca și cum ai încerca să-ți repari mașina nefăcând nimic în acest sens, ignorând complet problema. Doar când reușești să înțelegi cum funcționează mașina, care este rolul fiecărei piese și cum se îmbină acestea pentru a face ca mașina să funcționeze vei reuși să o repari, același lucru este valabil și despre mintea fiecăruia.
Nu scapi de ele daca le ignori, din contra se vor agrava si iti fac viata un calvar.
Trebuie sa iti intelegi sentimentele, frustrarile, cu ajutorul unui terapeut, si sa le infrangi.
Dar n-a zis nimeni ca trebuie sa le ignoram. Din contra. Daca le tinem in noi si nu le dam afara riscam sa rabufnim la un moment dat.
Frustrarile sunt ca si un ibric sub presiune. Daca nu ne eliberam de ele si nu le canalizam intr-un mod pozitiv, acestea pun stapanire pe noi si putem face gesturi necugetate si regretabile datorita lor.
Da, cred ca asa scapam de ele.
Nu inseamna ca se rezolva, dar trebuie sa ne concentram pe lucrurile pozitive.
Frustrarile/complexele sunt de obicei probleme care nu pot fi rezolvate, deci nu avem de ce sa ne concentram asupra lor, daca tot nu se schimba nimic.
Deoarece, cand tie ti se spune ceva, omul acela gandeste cu capul lui din punctul lui de vedere. El nu-ti poate vorbi despre ceva care el nu afla, decat ceea ce afla, iti va zice sa faci exact ceeea ce face chiar el in legatura cu ce-i spui tu. Deci, el afla ca esti frustrat/complexat astea, si iti va zice sa "le ignori", cand el de fapt te ignora pe tine si tu crezi ca e din cauza lor. Iar frustrarile tale sunt din cauza la comportamentul lui. Deci, solutia ese de fapt sa "scapi" de omul asta din "capul tau" si esti vindecat. Iti concentrezi atentia asupra lucrurilor care te fac sa gandesti/simti altfel.
Toată lumea are creier, contează însă cum ne folosim de el. Din păcate, majoritatea oamenilor se lasă conduși de impulsuri, de dorințe și de viitoare recompense, ca niște animale bine dresate. După cum spunea un mare maestru buddhist, mintea noastră este un stăpân groaznic dar poate fi un slujitor excelent dacă învățăm să o controlăm.