| Superior a întrebat:

De ce unii oameni inca citesc carti si refuza sa auda de filme? Adica nu mi se pare gresit sa citesti,fiecare cu pasiunea lui dar am vazut pe unii care citesc non-stop,vorbesc doar de carti,sunt obsedati si nici nu vor sa incerce filme sau chestii de genul. Personal un film pare mai interesant decat o carte (nu ma criticati, asta CRED eu).

7 răspunsuri:
| PersonajFictiv a răspuns:

Poate fii mai interesant un film decat o carte,dar, cand citesti iti antrenezi mintea ( iti imaginezi actiunea, etc) cand te uiti la un film, iti folosesti mintea mai putin, asta e diferenta.

| 393Dan a răspuns:

Eu tot citesc in fiecare zi. Imi place foarte mult sa citesc intrebarile voastre si comentarii amuzante happy

| FemeiaPisică a răspuns:

Am citit cărți mult mai faine decât filmul. Nu se compară cartea cu filmul.

| minrest a răspuns:

Textul scris permite o argumentare riguroasa, pentru ca poti oricand reveni asupra unui pasaj ca sa urmaresti punct cu punct argumentarea. De asemenea, in text se dau trimiteri la alte texte, se indica sursele, pe care oricine le poate verifica. Nu poti face asta intr-un film. Filmul iti creaza o iluzie atat de puternica, incat nu are rost sa ii opui rezistenta, dar cartea se citeste in mod critic, ea nu te ia pe sus cu imagini impresionante si emotii puternice jucate de actori, ci isi joaca sansa corect, incercand sa te convinga prin cuvinte, deci se adreseaza inteligentei; si fiindca nu uzeaza de imagini, sunete, actori, toate lucruri concrete, ci de semne, se adreseaza gandirii abstracte. Apropo, unde ziceai ca sunt oamenii aceia care citesc non-stop si vorbesc doar de carti? Te intreb pentru ca vreau sa vand tot ce am, si sa trec ilegal frontiera acolo unde sunt ei.

| Superior explică (pentru minrest):

Din ce ai zis "Apropo, unde ziceai ca sunt oamenii aceia care citesc non-stop si vorbesc doar de carti? Te intreb pentru ca vreau sa vand tot ce am, si sa trec ilegal frontiera acolo unde sunt ei.", pari un ciudat, chiar daca ai rank 300. De ce? Printre acei oameni se numara si cei care au telefon pe silentios non-stop,daca le moare cineva si suna,el citeste disperat. Sau care,uita sa si manance,sau chestii de genul. De asemenea,de ce nu explorati si alte posibilitati de divertisment? Avem atata tehnologie,dar voi va plangeti ca prosteste. Da,prosteste,daca asemenea cartii uiti sa mananci. Iar ce ma deranjeaza mai mult e la persoanele de genul e ca se iau de tine daca le spui ca te uiti la filme, facandu-te incult, prost, chestii de genul, ca-mi pierd timpul si asa mai departe.

| minrest a răspuns (pentru Superior):

Unde vezi tu ca nu folosesc tehnologia? Ce, ti-am zis eu ca esti incult? Fara sa folosesti carti, nu poti sa aprofundezi nici un subiect. Zici ca cei ce te deranjeaza nu exploreaza alte cai de divertisment. OK. Iar divertismentul le-ar fi necesar ca sa alunge plictiseala, este? Dar daca nu se plictisesc? Cand citesti o carte interesanta, daca lasi cartea din mana ca sa faci altceva, cum ai putin timp, in loc sa te plictisesti tie iti fuge gandul la problemele ridicate de carte, ai o multime de ganduri captivante. Iar dupa ce termini cartea, iei alta, poate chiar una scrisa ca sa o contrazica pe prima. Asa ti se dezvolta gandirea cel mai bine, citind carti care se combat una pe alta.

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Sunt carti mai bune decat filmele facute dupa ele, dar si filme mai bune decat cartile.