Este săracă pentru oamenii care muncesc cinstiți și bogată pentru hoți...
Pai depinde ce esti in Romania. Tata de ex detine o firma. Logic ca isi permite telefoane ff scumpe si masini tari dar un mecanic logic ca nu si-ar putea permite luxul pe care il are tata.Nu vreau sa se dea impresia ca nu munceste caci a ajuns acum o luna fara nicio problema sa dea cu lopata pe santier si sa dirijeze circulatia iar uneori are atatea hartii de facut incat in weekend isi lasa telefonul acasa si pleaca la pescuit sa nu mai auda de nimeni si nimic.In Ro nu depinde cat muncesti, depinde in ce domeniu.Un mecanic poate munci 12 ore, un om care detine o firma la fel, la sfarsitul zilei amandoi sunt extenuati dar unul a facut dublu sau chiar triplu decat celalalt
Romanii au alte principii.
In timp ce Gigel, cu venit lunar de 2500 de lei, umbla cu dintii cariati si da 5000 de lei pe un telefon, Hans, occidental, castiga echivalentul a 20.000 de lei pe luna, are telefon de 5000 de lei (ca asta a gasit), dar se spala mai rar decat Gigel, si umbla cu o masina de 800 de euro
In timp ce oamenii din Europa de est se chinuie sa demonstreze ca nu sunt saraci, occidentalii au ajuns niste boschetari tristi, plini de bani. Nu ies la o cafea, nu invita rudele la o tuica, nu-si cumpara masina macar cu 10% din economii. Ingrasa conturile ca prostii, si traiesc intr-un fel de saracie.
Asa ca, eu prefer cocalareala de pe la noi. Suntem mult mai fericiti.
Romania e o țară săracă în contextul celorlalte țări din UE. In rest exista suficiente oameni și în România care au venituri mari sau foarte mari...și mai sunt și aia care fac rate pentru telefon.
Romania e o tara saraca care vrea sa para bogata.Nu de putine ori am vazut oameni cu telefon scump dar cadea casa pe ei.Respectivii fac eforturi sa se incadreze la alt statut social si nu prea ii poti blama pentru asta, ca e si vina noastra a tuturor.
Eu am depresie existentiala si chiar ma intrebam si eu ce rost are lacomia asta, magandeam la steve jobs sau musk cu miliarde de dolari ce sens au, in loc sa calatoreasca in lumea asta traiesc ca sa faca banii
Eu vorbesc din propia mea experienta, la inceput cumparam si eu haine sh din piete si erau de calitate zero la fel si telefoanele care sunt ieftine sunt de calitate zero, si eu prefer un telefon care sa mearga instant, pentru mine gps e foarte important si sa functioneze bine aplicatile, nici un telefon nu se compara nici in visele lui cu iphone, iphone a fost creatia unui geniu si da merita 5000 de lei ca vorbim de o calitate net superioara la fel si la haine de marca, adidasi e proconcepia asta tampita romaneasca ieftin si bun nu exista asa ceva, orice e bun costa, in fapt toate studiile economice demonstreaza clar ca cei bogati cumpara de calitate si mai putine produse, de exemplu o pereche de nike o porti 2 ani lejer te costa 200 de euro o pereche no name care costa 50 de euro in 3 luni sunt praf, pe termen scurt e ieftin dar prost, eu stiu ca am patit de atatea ori cu haine sh, electronice, mai vad pe uni ca de ce trebuie un laptop scump ca de ce, ca merge rapid si ca tine multi ani, eu am laptopul de 8 ani m-a costat 1000 de euro atunci, unul de 300 de euro mergea si prost si daca ma tinea 3 ani
Asta e sensul vieti,experimentarea vieti, vezi si tu lumea,calatoresti, cunosti noi oameni, noi peisaje, experimentezi tot felul de lucruri, pamantul e frumos
Poti sa te nasti intr-un loc superior mediei dpdv al climei, reliefului si experientelor.
In acea situatie, mai merita sa calatoresti, ca sa vezi locuri mai "moarte"?