Mulți nu aveau experiență, nu erau bine pregătiți și cred că au încercat să repare ceva și au regretat ce s-a întâmplat. Însă alții, în special cei sus pus, și-au văzut doar propriul interes cu costul a sute de mii de vieți.Cu siguranță și astăzi ni se ascund multe lucruri de către cei de la putere, dar să sperăm că nu vor mai produce asemenea tragedii.
Îți recomand să vezi serialul, e poate cel mai bun serial pe care l-am văzut.
Hmm, nici eu nu am vazut inca serialul ci doar am citit cateva chestii despre dezastrul in sine, nu despre inginerii de acolo si alti oameni implicati.
Despre Anatoli Dyatlov am citit cateva chestii, cum ca i-a murit fiul intr-un accident maritim provocat indirect de el, ca a inghitit o doza mare de radiatii in acel accident dar a scapat nevatamat. Am mai citit ca era un om dur, aspru, si dictatorial dupa cum reiese si din acest documentar: https://youtu.be/f1Y25K4yZsw
Leonid Toptunov arata destul de bine, de aici si succesul la femei.
Despre el nu am citit informatii personale dar dupa pozele vazute pe Google pot afirma ca tipul era destul de atragator, mai ales cu figura aceea de babyface.
Da, ce-i drept avea o față frumușică. Și era foarte important pentru el sa il placa femeile.(Asa zicea prietenul lui in carte)
De vina pentru tot a fost Diatlov sefu, nu altii, diatlov a facut testul gresit, nu trebuia sa scada puterea reactorului sub 700 megawati, dar el a scazut-o destul de mult sub 700, si de acolo s-a intamplat, Toptunov nu a avut nici o treaba.
Diatlov era o jigodie care se purta urat cu angajatii si avea ambitii tampite, nu a respectat manualul, daca respecta, nu se mai intampla nimic.
DIaltlov nu a fost pregatit pentru postul ala, nu restul, restul au fost.
Eliza622 întreabă: