| sabin89 a întrebat:

"Distrează-te fără alcool, vorbeşte fără telefoane, visează fără droguri, zâmbeşte fără poze "selfie", iubeşte fără condiţii!"
Cum comentați?

13 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Mi se pare super pana la faza cu "iubire fără condiții".

| SilentRain a răspuns:

Patetic,alt citat de pe Facebook din 2011

| carevaescu a răspuns:

Depinde cum vrei sa privesti aceste sfaturi.
O critică literară e interesantă. Fiecare sfat afirmă - implicit - ca există un fenomen social, că acel fenomen este nociv, si invita la o alternativă. ca concept, alternativa se construieste prin a decompune fenomenul social in scop si implementare. Odata decomus, sfatul pare ca da vina pe implementare, nu pe scop. Eliminand implementarea nociva, cititorul este rugat sa gaseasca creativ o alta implementare pentru acelasi scop.

Ex. "Distreaza-te fara alcool" -> e ok sa te distrezi dar nu e ok sa te imbeti. -> gaseste moduri de a te distra fara sa te imbeti.

Acum putem enumera fenomenele sociale vizate: "betia", "obsesia de comunicare impersonala si indirecta", "drogarea", "narcisismul" si "folosirea oamenilor ca mijloace".

Tot argumentul este bazat pe ipoteza ca aceste fenomene nocive dar ispititoare pot fi inlaturate fara a sacrifica presupusele scopuri, anume de a te distra, a avea relatii cu oameni, a visa, a fi fericit si a iubi.

Mai putem vorbi si de tendinta de a purifica. Iubirea pura este mai buna decat iubirea conditionata (impura).

Acum, ca argument moral, se putea mai bine, dar are un oarecare merit.

| sabin89 explică (pentru SilentRain):

De ce patetic? În primul rând, am pus citatul între ghilimele. Deci, am arătat că nu îmi aparține. Apoi, l-am luat de pe net, nu de pe Facebook.
http://www.citatepedia.ro/comentarii.php?id=244798

| CostinAlamariu a răspuns:

So true

| Apokales a răspuns:

Sa te distrezi fara alcool este o distractie autentica, privata de droguri.
Sa vorbesti fara telefon suna bine. Insa ce te faci cand toti sunt pe telefoane?
Zâmbește fara poze selfie?! Mai bine zis nu zambi fals. O poza o faci ca sa imortalizezi un moment, adesea cel fericit.
Iar ultima este ceva intre basm si prostie. Ca si cum ne-am gasit toti perechea perfecta si nu are rost sa impunem conditii.
Chiar pare ca ceva rupt din citatele motivationale de pe Facebook, buna de pus dimineata la cafea. Ironic o citesc de pe telefon.

| Lioana a răspuns:

Totul e bine până la iubirea fara conditii. Conditiile acelea nu se potrivesc acolo. Nu exista condiții in iubire. Unde sunt conditii nu e iubire.
Mai bine suna "Iubeste fara sa suferi"

| RAY a răspuns:

Hedoismul filozofic înseamnă fericirea din interior,ma bucur ca ai ajuns la concluzia asta, îți iluminezi mintea dacă înțelegi asta, totul e o iluzie, toată lumea materiala, nu ai nevoie de nimic sa simți fericirea interioara

| sabin89 explică (pentru Apokales):

Da, și mie mi se pare că ultima, aia cu iubirea cam scârțâie. happy

| sabin89 explică (pentru Lioana):

Sau "iubește numai dacă ești și tu iubit" happy

| Lioana a răspuns (pentru sabin89):

Corect. Dar trebuia sa fie in ton cu celelalte, adica sa contina cuvantul "fara".

| sabin89 explică (pentru Lioana):

Sau nu mai iubim deloc laughing Mai glumim. Iubirea asta este o treabă tare încurcată. Nu știu dacă va reuși cineva vreodată să o împartă în bucățele - poate nu chiar în particule subatomice happy - și să o înțeleagă bob cu bob.

| Apokales a răspuns (pentru sabin89):

Pentru mine si prima si a treia scartaie rau. laughing

Întrebări similare