| AdioTPU a întrebat:

Doar eu am impresia că banii s-au devalorizat?
Când eram copil mă bucuram la 2-3 lei primiti de la părinți sau pe care îi luăm când mergeam cu colindul. Acum 50 sau 100 de lei mi se par insuficienți.

Răspuns Câştigător
| Dismally a răspuns:

S-au devalorizat dar au crescut si pretentiile tale odata cu varsta happy Inainte te bucurai pentru o ciocolata poate, acum vrei ceva mai mult.

10 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Chiar s-au devalorizat, s-au scumpit toate. Inainte cu "1 milion" cum se numeau atunci umpleai cosul la cumparaturi, acum cu 100 de lei (aceeasi bani, doar ca numiti diferit) nu faci mare fas, ai cosul gol.

| Mosotti a răspuns:

Fata de atunci acum 50 lei au valoare mai mare fata de 50 in anii 80, dat fiind ca sal cifric era cam la fel 2500-3000 lei mediu net lunar.

Sa-ti dau doar un exemplu, atunci era 5, 5 lei o sticla de 250 mg de Fanta (brifcor cum era), acum nu mai e asa.
O ciocolata de 100 g era 10 lei, acu e pana in 5 aia Milka cu alune.

| Mosotti a răspuns (pentru Drimmero):

El se refera de anii comunismului cred, ca acum clar ca s-au devalorizat fata de acum 10-20 ani.

| StrongHeart a răspuns:

Azi printre altele(chestii cat de cat sanatoase), am luat o punga de chipsuri ca aveam pofta, dar trecusem putin de buget si am fost curios cat costa, am vazut ca e aproape 9 lei, am pus-o la loc, nici nu imi face un bine din punct de vedere al sanatatii si astia le fac din ce in ce mai scumpe. Tin minte ca nu de demult erau vreo 5 lei.
Sau castravetii murati, care imi plac mult, aceia de Raureni, inainte erau 5-6 lei, acum minim 11-12 sau chiar 15 lei.
La fel se intampla cu multe alte chestii.
In ziua de azi ca sa poti sa traiesti decent trebuie sa te chibzuiesti, sa iti gatesti singur, sa ai mai multe venituri, altfel se duc banii si nici nu stii pe ce ii dai.
Da, poti da vina pe razboi, pe pandemie si pe gazul scump, dar la urma urmei corporatiile mari fac profituri enorme de pe urma noastra, a consumatorilor si nu se vor opri din lacomia lor prea curand.
Carnea, sper ca stiti cu totii ca vine din abatoarele nemtesti sau din Olanda, unde muncesc romanii nostri de le sar capacele in frig si conditii grele si de multe ori nu au timp nici de pauza si nici nu stim cat e de sanatoasa, nu stim ce hormoni de crestere sau altceva baga in ele.
In timp ce la noi, casele de la tara sunt goale si nu mai munceste nimeni pamantul.
Nu fac nimanui morala, ca nici eu nu sunt mai breaz, dar poate ne trezim si noi candva.
Asa ca, cel mai bine, sustineti afacerile mici, romanesti, fermierii si taranii sau alte afaceri cum puteti ca o sa dispara neavand loc de atatea alimente pline de chimicale, nesanatoase si scumpe.
E vina noastra a consumatorilor, ca daca nu ar fi cerere pe piata, nu ar exista atatea chestii de care, daca e sa stam stramb si sa judecam drept poate ca nici nu avem nevoie asa mare, in realitate.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e o impresie. Se numește inflație.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu numai banii ci și tu.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Hahaha, nu doar tu. Se cheama inflatie. Iar in ultimele 6 luni a fost si inca o sa mai fie o perioada efectiv DEZASTRU.

| CostinAlamariu a răspuns:

Breaking news: user TPU descoperă conceptul de inflație.

| Violleta2022 a răspuns:

Cand ti se parea asta?
Acum 5 ani sau acum 15-20 de ani?