Are un IQ mai mare dar nu e neapărat un geniu..geniu ești când revoluționezi lumea cu inovații ingenioase aduse la nivel de masterpice! Te ajuta sa ai o minte agera, sa fii plăcut de femei daca ești deștept dar până la a fii geniu e cale astronomică!
Poate fi bun la calcule relativ complex matematice, foarte bun într-un domeniu anume dar sa fii geniu ca rezolvi un cub Rubik nu, nici măcar sclipiri, poate fi și unul cu câteva clase ca trenul care o poate face fara a fii nici măcar foarte inteligent.
Înseamnă că sunt prost ca noaptea că niciodată n-am avut răbdare să butonez un cub de-ăla.
Algoritmul de rezolvare nu e foarte complicat si repetandu-l, exersand, capeti rapiditate.
De ex. un computer care ar fi foarte prost la jucat sah sau Go, rezolva cubul Rubik fara probleme.
Genial ar fi sa afli singur solutia, in loc s-o copiezi de la altii.
Nu, oricine poate rezolva un cub rubick, trebuie doar sa inveti algoritmii, altfel nu ai nicio sansa. Iar viteza tine doar de cat exersezi.
Nu mai este de mult prost la sah si nici la go calculatorul
Dap, un supercomputer a batut la limita campionul mondial la Go. Nu un PC pe care-l poti avea in casa.
Ai auzit de Stockfish? E unul din numeroasele motoare de sah care merg pe orice calculator si il bat pe Kasparov impreuna cu Magnus Carlsen Ce spui tu s-a intamplat prin anii 90, au evoluat mult lucrurile de atunci
Lasa AlphaZero, vezi cati oameni au reusit sa bata Stockfish, care nu e cel mai puternic motor de sah
"For example, Stockfish working on 50 CPUs will analyze around 50 times more positions and will still reach higher depth much faster than Stockfish working on 1 or 4 CPUs." https://chessify.me/......-stockfish
Poti folosi Stockfish pe orice calculator, au o versiune pentru calculatoare foarte rapide si una pentru cele mai putin performante.
Intre timp m-am lamurit, Stockfish 15 pe un PC nou de peste 1000 Euro bate orice om.
Da, ti-am spus ca au evoluat mult in ultimii ani motoarele de sah, la go e doar inceputul dar in timp vor deveni si alea foarte puternice.
In calitate de cineva care poate rezolva rapid un cub rubik: nu. Absolut deloc.
Literalmente orice idiot poate rezolva cubul Rubik dacă învață algoritmul de rezolvare și cu un pic de antrenament îl rezolva și în mai puțin de un minut.
suddent întreabă:
nyoentox2002 întreabă: