Foarte important.Cunosc destule persoane care ar fi avut acum o locuinta daca erau economi 4-5 ani, in loc sa sparga banii pe tigari si alcool
Da, foarte important, mai ales daca duci totii bani aia cu tine in mormant. Sau ii strangi si dupa ce i-ai terminat de strans la 60 de ani nu mai ai cum sa ii cheltui.
E bine sa ai o rezerva in cont.
In rest, as profita pana la ultimul cent. As calatori peste tot. Viata e scurta, nu stau sa strang bani ca la batranete sa ma joc poker la azil, pariind pe economia mea de-o viata.
Fara dar si poate, a fi economic este un lucru foarte important. Ce cauta orice om in lumea asta? Sa fie iubit, sa realizeze ceva ca sa ramana in amintirile celorlalti si sa se realizeze financiar. Un lucru e sigur, nu te poti realiza financiar(daca nu te nasti pui de bogatan) daca nu faci economie. Cel putin la inceput, pana dai de adevaratii bani. Orice leut, pus deoparte poate intr-un moment de disperare sa-ti foloseasca. Cel mai bogat om al lumii, un mexican, nu mai stiu cum il cheama, traieste in aceeasi casa de cand e el, traieste ca un om normal, in Mexic, n-are vile luxoase in toate tarile lumii, n-are inele de cristal, are o masina cu care circula de 20 de ani. Pentru unii asta ar insemna sa fi zgarcit, sa pui toti banii la ciorap si sa nu te bucuri de ei, sa-i tot strangi, sa-i tot strangi si intr-un final mori cu ei. Unii o sa zica... pai ce, ala-si duce banii-n mormant cu el? Are atatia bani si nu cheltuie. Pai tocmai de aia are atatia bani, pentru ca a stiut sa-i economiseasca, a stiut sa cheltuie cu simt, n-a dat banii pe tot felul de vile luxoase si masini scumpe. Poate omul isi tine banii pentru un scop mult mai important decat vilele si masinile, care dispar odata cu tine. Ce faci pentru tine dispare odata cu tine, ce faci pentru altii ramana in eternitate. Dar unii nu inteleg asta. Ei blameaza si rad de acei oameni economi, care pun banii la ciorap. Aici tine si de educatie in mare parte. Depinde de cum ai fost invatat, cum erau parintii tai, te-au invatat sa fi strangator sau ti-au permis sa dai banii pe toate prostiile. Acum iti trebuie ceva, mergi si cumperi imediat lucrul acela. Peste 1 saptamana apare ceva nou si iti pare rau ca ai dat banii pe lucrul ala, ca ti-ai fi putut lua altceva mai modern. Peste 2 saptamani iar apare ceva nou s.a.m.d.
In opinia mea, este bine sa fi un om econom, poate nu dus la extreme, dar nu stii niciodata cand ai nevoie de-un ban...si daca nu ai...e vai si amar de tine; o gramada de oameni necajiti, nu au fost toata viata lor necajiti. Au ajuns asa pentru ca le-a placut sa cheltuie si nu si-au stiut gestiona banii.
Nu este important, nu te lua dupa astia ca habar nu au.La ce mama dracului sa strangi bani la ciorap toata viata ca mai apoi cand o sa mori sa se bata tot familionu' pe averea ta? Sa ti-o fure altii si sa se desfete cu ea? Sa ajunga sa se bata ca hienele pe avere? Sau mai stii pe mana caror necunoscuti si profitori ajunge.Traieste-ti viata, fa-ti placerile, poftele, nu zic acum sa te apuci sa arunci cu bani in dreapta si in stanga, mai pastrezi o parte si pentru zile mai negre...
Sunt doua taisuri! e bine sa ai si ceva economii pentru zile grele, dar e bine si sa ai un confort, sa nu fi zgarcit cu tine!
Daca mi-as propune sa strang bani 10 ani de acum inainte fara cheltuieli, decat taxe, mancare, sa zicem ca dupa 9 ani fac un accident si mor, la ce mi-ar ajuta? as avea o inmormantare de neuitat! bafta!
Dar trebuie sa stii si cand sa te opresti!
DenX5400342 întreabă: