| chiftelutacrocanta a întrebat:

E ceva normal sa iti educi copiii cu bataia si cu pedepsele? Adica daca copilul acela nu isi face tema la limba romana il bati ca sa si-o faca sau il pedepsesti sau ii interzici sa se mai uite la TV? Urmatoarea oara cand ii vei spune sa isi faca temele si le va face de frica sa nu il bati sau sa nu il pedepsesti? Dar tu tE-ai gandit vreodata in ce mod isi va face acel copil tema la limba romana? Amenintat de ghearele tale nu? Acel copil va astepta sa termine odata cu tema aceea sa scape din ghearele tale amenintatoare,sa plece acolo unde il duce inima, sa se refugieze de tine undeva unde tu nu ii apari in cale, si cine stie, se va duce acolo unde tu i-ai interzis sa mearga, ca sa nu se simta oprimat.Crezi ca este de ajuns ca un copil sa isi faca temele si atat? Si profesorii, cum pot sa oblige un copil sa isi faca temele amenintandu-l cu puncte negre si note de 2? Cum poate acel copil sa iubeasca o materie din moment ce ii este bagata pe gat fie ca vrea sau ca nu vrea? Dragoste cu sila nu se poate, nu-i asa? Nu imi place sa contrazic principiile parintilor, dar totusi.Voi credeti ca e bine sa obligi copiii sa isi faca temele si sa-i ameninti cu pedepsele, cu oprimarile, cu bataile si cu certurile ca sa isi faca temele de casa?

5 răspunsuri:
| Deaad a răspuns:

"E ceva normal sa iti educi copiii cu bataia si cu pedepsele? "

Nu, normal.

| Daiiiiana a răspuns:

În nici un caz nu sunt de acord cu aceste metode, întotdeauna am susținut asta. Oricât de dificil ar fi un copil, asta nu e o modalitate de a-l educa. Fiind atât de dur cu el nu e o soluție de lungă durată. Copilul ăla se va teme de tine, iar când va avea ocazia să scape din mâinile tale, probabil îl vei pierde definitiv. Cu copilul tău trebuie să discuți așa cum ai discuta cu un prieten, calm, dându-i un exemplu. Dacă părintele țipă, îl bate, copilul acela ori va rămâne traumatizat, ori va copia acele gesturi. A crește un copil e o mare responsabilitate. Trebuie să fii înarmat cu răbdare și totodată, să știi să îi explici, să îl informezi, să îl înveți să deosebească el singur binele de rău, nu să îi dictezi viața.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Bataia, nu. Pedepsele fara injuraturi, loviri, da. Copilul trebuie sa invete de mic faptul ca orice greseala se plateste. Pedepsele trebuie sa nu fie drastice si sa fie graduale in concordanta cu gravitatea abaterii.

Răspuns utilizator avertizat
Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru chiftelutacrocanta):

Imi pare rau dar nu judeci clar. Copilul nu are discernamant din nastere. El trebuie indrumat in viata si trebuie sa inteleaga ca a nu face ceva ce trebuie este incorect, injust, nedrept. Cat despre faptul ca nu-si face temele, da. Este o greseala! Metoda de a-l face pe copil sa se apropie de carte este chestie de pregatire psiho-pedagogica. Dar de aci si pana la a lasa la libera apreciere a copilului, e mult. De asta sunt copii reclacitranti si prosti. De asta sunt tineri care nu stiu sa dialogheze si te jignesc din orice discutie contradictorie. Proasta educatie si faptul ca au fost lasati la voia intamplarii. Au profitat de un parinte care a fost mai putin exigent si au santajat. Exigenta continua combinata cu rasplata dreapta da oamenii cu coloana vertebrala si cu constiinta lucrului bine facut. Iti dau un exemplu negativ: un presedinte spune ca nu suporta hotii. Apoi este judecat el insusi si, desi stie ca foloseste un document fals(cel ce l-a emis a fost condamnat anterior pentru fals), continua sa se judece si chiar face apel la cai de aparare extraordinare. Ce parere ai de acel om? Crezi ca a fost educat bine? Eu zic, nu! Este omul care considera ca totul i se cuvine.