Dacă unele persoane simt pofta de dulciuri numai în apropierea sărbătorilor, cauza ar putea să fie destul de simplă. Dacă un om mănâncă dulce doar de sărbători, timp de ani la rând, creierul lui asociază automat mâncatul de dulce cu sărbătorile astfel, la apropierea oricărei sărbători, simte automat o nevoie de a mânca dulce. Un fel de automatism.
Eu nu pot sa mananc chestii foarte dulci ca mi se face rau, doar zaharul din fructe ma satisface, daca mananc o banana, o portocala si o bucata de ananas/mango pe zi mie mi-e suficient si nu mai am pofte, in schimb se intampla uneori sa imi vina cate o pofta de gogoasa cu ciocolata, sau kurtos kolac... merg frumos si imi cumpar 3 gogosi si imi fac pofta, nu inteleg oamenii care fac excese si baga in ei ca procii dulciuri ca vai doamne sunt sarbatorile... n-au si ei limite? Tine frate o fructa in casa, un strugure, ceva dulce si sanatos, sau daca tii neaparat sa mananci dulciuri, mananca 1-2 gogosi azi, maine 1-2 felii de cozonac, poimaine 3-4 clatite cu nutella, ca nu e crima, dar cumperi dulce doar atunci cand simti nevoia, nu iti iei 15 cozonaci, 20 de savarine si alte prostii ambalate sa le tii prin casa ca e normal sa vrei mereu sa mananci... mananci doar cand ti-e pofta si mananci ceva cald si gata facut, nu prostii.
Nu inteleg poftele astea ale oamenilor
Apare ca e ceva psihologic "de sarbatori avem cozonac, pasca si sunt bine, ne plac".
Cred că întrebarea asta și eu, nu avem nimic în comun. )
Eu de când mă trezesc și până mă culc am pofte dulci.
Probabil la restul, ăia normali, vine această poftă cumva condiționată, mai ales la creștini, de către familie și societatea lor, că de Crăciun și de Paște, există ideea făcutului dulcelui. Și de aici se formează o întreagă personalitate a omului.
Pofta de dulce e perfect normala in orice perioada, nu doar in perioada sarbatorilor! -, totusi aceasta pofta e mai intensa in aceasta perioada
probabil si pentru ca sarbatorile se sarbatoresc cu mesele pline de tot felul de bunatati, printre care evident si dulciurile
In plus, tot in perioada sarbatorilor ( Paste, Craciun ), din cauza pregatirilor culinare intense ( specifice romanilor , dar nu numai!
- ei bine, si promotiile la diverse produse care sa ne faca sarbatorile mai DULCI, mai BUNE, vor fi pe masura!
Si daca exista reclama, slaba sansa sa nu existe si cumparatori momiti de pofta de dulce