| Mayhem666 a întrebat:

E o chestie pe care am tot observat-o de-a lungul anilor in care am stat pe site-ul asta, si anume ca exista foarte multi indivizi care nu inteleg un cuvant sau slang intr-o intrebare, si in loc sa caute pe net ce inseamna acel cuvant ca apoi sa dea un raspuns folositor persoanei care a intrebat, prefera sa intrebe persoana care a pus intrebarea, ce inseamna cuvantul mentionat. Adica, e chiar asa de greu sa iti oferi 10 secunde din viata ca sa cauti singur pe net acel cuvant, in loc sa mai faci si persoana care a pus intrebarea sa stea si sa-si piarda timpul, explicandu-ti tie ce inseamna acel cuvant?
Voi ati intalnit astfel de useri pe aici?
De ce credeti ca toti prefera sa stea si sa astepte sa primeasca raspunsuri in comfort, in loc sa-si conecteze 2 neuroni si sa caute singuri un cuvant care nu stiu ce inseamna?

13 răspunsuri:
| TheGreatSouthernTrendkiII a răspuns:

Se zice confort, geniule.

| Mosotti a răspuns:

Pentru ca e in genele noastre sta sa tindem catre confort.
Si eu fac la fel, am un prieten care stie istorie, politica, economie, si imi zice el tot, nu stau sa caut eu luni de zile surse, sa caut mai multe surse, sa compar, sa iau dintr-o sursa una, din alta sursa alta.
Imi e mult mai comod sa-mi explice el care deja a cautat.

Bine, asta e altceva dar tot principiu ala e. Bine, nici asa pentru un cuvant sa nu cauti, dar zic ca idee. Unii sunt prea comozi.

| Catrice a răspuns:

Pentru ca mai sunt și aia care baga expresii/cuvinte de la ei pe care nici mama dicționarelor nu îl/le găseștehee hee

| Dismally a răspuns:

Pentru ca acele cuvinte pot insemna lucruri diferite, depinde de zona, de mediul in care e utilizat nu exista o singura definitie pentru astfel ce cuvinte.
Daca ar fi sa spun despre tine ca te-am vazut cantand la pian ce ai intelege? Conecteaza-ti cei doi neuroni si cauta in dictionar daca vrei laughing
Eu cand pun o intrebare sau dau un raspun evit argoul pentru e posibil sa nu mai intelegi nimic.

| Mayhem666 explică (pentru TheGreatSouthernTrendkiII):

Hai sa ne bazam toti acum pe comfort, nu? De ce sa ne folosim creierul? Da-l dracu de creier, hai sa stam prosti si sa-i lasam pe altii sa gandeasca pentru noi.

| Mayhem666 explică (pentru Mosotti):

Una e sa intrebi de subiecte, la care stai ore sa discuti, si alta e sa intrebi de un cuvant in engleza in loc sa intri pe net si sa-l traduci ca sa stii ce inseamna.

| Mayhem666 explică (pentru Catrice):

Eu nu vorbesc de aia care baga cuvinte de la ei, eu zic strict de cuvinte care exista. Spre exemplu un cuvant in engleza, de ce sa astepti dupa cineva sa iti spuna ce inseamna acel cuvant, cand poti intra pe net si sa-l traduci?

| Mayhem666 explică (pentru Dismally):

Nu ma refeream la regionalisme, ma refeream la cuvinte generale care au acelasi inteles peste tot.
Spre exemplu, daca spunea cineva de BDSM, de ce sa nu cauti ce inseamna, in loc sa astepti ca sa-ti spuna cineva? BDSM-ul are un singur sens.

| Dismally a răspuns (pentru Mayhem666):

Nu sunt regionalisme dar in medii diferite inseamna lucruri diferite de asta unii intreaba.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,am văzut destui.Eu îi ignor, nu am răbdare să le dau mură-n gură.Îmi par genul de antisociali care simt totuşi nevoia să socializeze cu cineva, dar nu au motivația să se documenteze pe subiect.Sau or fi doar nişte habarnamişti care se bagă în seamă doar pentru puncte şi încearcă să mascheze asta într-un mod cât de cât subtil, arătându-se interesați de subiectul întrebării.

| Mosotti a răspuns (pentru Mayhem666):

Pai da, am zis, nici chiar asa pentru un cuvant sa intrebi pe altul.

| TheGreatSouthernTrendkiII a răspuns (pentru Mayhem666):

Se zice confort, nu comfort, geniule.

| Mayhem666 explică (pentru TheGreatSouthernTrendkiII):

In caz ca nu observi, "n" si "m" sunt unul langa altul pe tastatura, si am facut greseala ca apas pe cel gresit, fara sa observ greseala. Ti-a trecut prin minte asta?