Pro, da nici 2 cuvinte si 7 emoticoane. asa NU. Daca se folosesc cu moderatie, is ok.
Multumesc tuturor celor, care si-au exprimat parerea pana acum! Apreciez ideile si impresiile fiecaruia.
Iar ca sa-i ajut pe cei, care au specificat, ca si-ar dori sa foloseasca emoticoanele, dar nu stiu cum sa faca rost de ele, mai exact @claudiea79 si @saiukarra (poate mai sunt si altii), o sa las niste link-uri cu emoticoanele, care pot fi folosite pe TPU, desi cateva (foarte putine) din aceasta lista nu functioneaza: http://www.fetesibaieti.ro/yahoo.html si inca un site asemanator http://www.ymlover.com/lista-cu-emoticoane/. Sa fiti atenti, sa lasati un spatiu inainte si dupa fiecare emoticoana. In caz contrar nu va va iesi ceea, la ce v-ati asteptat.
Emoticoanele sunt formate din semne, iar aici, pe TPU raportul intre minuscule si semne + cifre + majuscule este limitat. In concluzie, daca veti dori sa folositi mai multe emoticoane intr-o postare scurta, nu veti fi lasati sa faceti acest lucru - robotelul modereaza totul automat.
Inca o remarca importanta - emoticoanele nu functioneaza (raman ca semne), daca sunt folosite in aceeasi postare cu un link. Ca dovada - :D, 8-> (apar asa, pentru ca am folosit link-urile in aceasta postare).
Cam asta e tot, ce ar trebui sa stiti, inainte de a folosi emoticoanele. Succes!
Asa cum am si promis, am fost impartiala, si de aceasta data nu am folosit dreptul meu de a alege raspunsul castigator, ci am lasat ca acesta sa se aleaga automat, in functie de numarul de voturi acordate. Majoritatea a decis. Multumesc tuturor celor, care deja si-au exprimat parerea! Astept si alte raspunsuri. Numai bine tuturor!
Ma bucur enorm ca aduci in discutie acest aspect. Parerea mea este ca ar fi cel mai bine sa folosim un singur emoticon pe postare, la sfarsit. El ar avea un rol de intarire al modului in care traiesti ce scrii. Sau poti pune mai multe emoticonuri, dar cate unul la sfarsitul fiecarei idei mai lungi. Dupa fiecare emoticon pui punct. Apoi rescrii alta idee cu alineat. Asa cred eu ca e mai corect. Altfel, producem acelasi efect ( cel putin in ochii mei ) de scris neglijent si dezordonat. Sunt multi care folosesc mai degraba cuvintele pe post de emoticon-uri. Cum spune si @Paul27. Asa nu!
Uite asa ar trebui sa arate o postare pe TPU care sa includa si emoticon-uri. Cum ai postat tu aceasta intrebare. Nu sa vad la 2-3 cuvinte cate un emoticon.
Uite un exemplu negativ : ''Sallwinking pai trec a 8-a(colegii mei dc va parasesc? crying mai am doar un an cu voi sad ) si nu vreau sa stiu ce ma asteaptasad ( invatamantu din Romania, se schimba la fiecare luna laughing, oricum as vrea sa opresc timpu si sa am o vacanta care nu se va termina niciodata laughing cine doreste? bye bye winking ''. Asa nu!
Multi se contrazic singuri prin ce scriu. Vezi un mesaj de ti-e mila cat sufera un om si la sfarsit vezi un zambarici. Cum naiba poti tu sa suferi si sa razi in acelasi timp? Inteleg ca e bine sa razi sa iti revii. Dar daca faci asta aici eu am impresia ca iti bati joc de mine.
Mai era una care zicea ca a violat-o parintele din sat si sufera si nu stie ce sa faca, dar mesajul era plin de zambarici tot.
Nu ma deranjeaza daca este unul la sfarsit de fraza! Dar cand le vad insirate mai multe si de diferite expresii... nu-mi place!
Pe mine nu ma afecteaza folosirea emticoanelor pe TPU, mai ales daca sunt de bun gust si daca raspunsul dat, este de natura hazlie.
Daca in schimb este vorba de un raspuns serios, atunci nu prea vad ce ar cauta aceste semne, pe considerentul ca, raspunsul tau trebuie sa fie explicit, prin modul in care este formulat, pentru ca cel care-l citeste, sa-si dea seama ca, tu chiar ai dorit sa-l ajuti si nu consideri raspunsul tau ca pe ceva ce ar putea deveni interpretabil, prin "mimica" emoticoanelor.
Totul depinde de stilul personal si mai cred ca, cele mai multe emoticoane sunt postate de tineri si acum aceasta este moda pe mess.
Pe mess si eu folosesc cateva emoticoane, prin care fac cunoscut ca o sa mai vorbim curand sau ca o forma de salut, la incheierea convorbirii. De asemenea, cand transmiti un pupic pe mess, sugestiv este sa folosesti o exprimare "figurativa" de transmiterea unui pupic.
Eu nu folosesc pe TPU emoticoane, o singura data, din greseala a aparut un emoticon cand am facut ceva modificare a unei greseli si cand am recitit raspunsul postat, am consatata ca a aparut un emoticon, dar se vede clar ca este o greseala si nu ca s-ar fi pus intentionat o exprimare prin "semnele conventionale" folosite pe mess.
Oricum, nu trebuie sa fim prea severi cu cei ce le folosesc pentru ca, sunt oameni care nu-si prea gasesc cuvintele si atunci folosesc "expresiile" faciale ale emoticoanelor.
Ganduri bune tuturor si multa sanatate.
Mie imi sunt indiferente, cu conditia sa nu fie exagerat de multe. Numai bine!
Folosite cu Discretie, ma amuza, ma distreaza si imi dau o stare de bine si de confort sufletesc! Lucien.
Da sunt haioase animeaza de multe ori persoana mai ales daca e mai deprimata si exprima mai bine ce ai vrut sa spui daca a fost o gluma sau ceva serios sau orice altceva exprima mai bine ce vrei sa spui, mie imi plac
Eu sunt PRO. Ne ajută să ne exprimăm mai bine. Bineînțeles, să le folosim cu o anumită limită - adică nu un cuvânt și 100 de emoticoane.
De exemplu eu ador emoticonul "".
Îmi place la nebunie.
O seară frumoasă, și un 8 Martie fericit!
Nu ma deranjeaza si nici nu ma incurca, din contra imi plac.Nu le folosesc pe TPU, insa atunci cand comunic pe mess, le folosesc din plin.
Salut. Mai, emoticons ne ajuta sa condensam o stare de spirit intr-o imagine, dar daca vrei parerea mea sincera, ne si limiteaza, tocmai pentru ca nu mai cautam cuvintele potrivite... Ca orice inventie: putin e ok, mult nu.
Un emoticon la un paragraf de 4-5 randuri nu ma deranjeaza, dar sa vad un mesaj "pictat" cu emoticoane m-ar innebuni.
Hai, pupi
Buna!
Ma bucur foarte mult, ca ai adus in discutie acest subiect, iar eu sunt incantata sa iti raspund.
Sunt de acord, ca folosirea inteligenta a acestor bilute galbene, poate transforma radical o conversatie online. Se zice, ca nu e ok sa folosesti multe emoticoane intr-o conversatie online. Unii spun, ca folosirea de multe emoticoane ar fi semn de nesiguranta in conversatie si lasi o impresie proasta. Parerea mea proprie si personala e ca sunt extrem de utile in exprimarea unor emotii.
Fara prea multe cuvinte as putea sa-i arat persoanei dragi, ca o iubesc foarte mult, folosind la sfarsitul propozitiei aceasta emoticoana - , iar ca sa arat ca un text este scris cu o doza de tristete, apelez la - , iar ca sa subliniez, de exemplu, cat de dor imi este de cineva, folosesc aceasta emoticoana - >
Mie unul, imi este egal deoarece ma pot exprima si fara, insa sunt multe personae care din cauza obisnuintei de pe messenger simt nevoia de asi exprima starea fata de intrebare/mesaj/raspuns sau starea in care se afla in momentul respectiv printr-un emoticon. Avand in vedere ca sunt foarte moderate si chiar nu deranjeaza la vedere (daca sunt puse in limita bunului simt) sunt de acord cu folosirea lor.
Urat obicei la unii care la 2 cuv 1000 folosesc de emote-uri.
Si eu eram "dependent" de ele la un moment dat, da, sunt ok dar nu multe(1, 2 maxim/post)