Pro, da nici 2 cuvinte si 7 emoticoane. asa NU. Daca se folosesc cu moderatie, is ok.
Mie unul, imi este egal deoarece ma pot exprima si fara, insa sunt multe personae care din cauza obisnuintei de pe messenger simt nevoia de asi exprima starea fata de intrebare/mesaj/raspuns sau starea in care se afla in momentul respectiv printr-un emoticon. Avand in vedere ca sunt foarte moderate si chiar nu deranjeaza la vedere (daca sunt puse in limita bunului simt) sunt de acord cu folosirea lor.
PRO. Cred ca ne exprimam parca mai bine daca punem semne. Daca mi se cere opinia despre o piesa de exemplu pot sa arat cat imi place cu emoticonul ":X", sau pot sa-mi arat multumirea pentru ajutorul dat prin emoticonul ">
Eu sunt PRO, sunt amuzante, exprima diferite emotii si pe mine ma pot ajuta.Inca o data eu sunt PRO
Mie imi sunt indiferente, cu conditia sa nu fie exagerat de multe. Numai bine!
Ma bucur enorm ca aduci in discutie acest aspect. Parerea mea este ca ar fi cel mai bine sa folosim un singur emoticon pe postare, la sfarsit. El ar avea un rol de intarire al modului in care traiesti ce scrii. Sau poti pune mai multe emoticonuri, dar cate unul la sfarsitul fiecarei idei mai lungi. Dupa fiecare emoticon pui punct. Apoi rescrii alta idee cu alineat. Asa cred eu ca e mai corect. Altfel, producem acelasi efect ( cel putin in ochii mei ) de scris neglijent si dezordonat. Sunt multi care folosesc mai degraba cuvintele pe post de emoticon-uri. Cum spune si @Paul27. Asa nu!
Uite asa ar trebui sa arate o postare pe TPU care sa includa si emoticon-uri. Cum ai postat tu aceasta intrebare. Nu sa vad la 2-3 cuvinte cate un emoticon.
Uite un exemplu negativ : ''Sallwinking pai trec a 8-a(colegii mei dc va parasesc? crying mai am doar un an cu voi sad ) si nu vreau sa stiu ce ma asteaptasad ( invatamantu din Romania, se schimba la fiecare luna laughing, oricum as vrea sa opresc timpu si sa am o vacanta care nu se va termina niciodata laughing cine doreste? bye bye winking ''. Asa nu!
Multi se contrazic singuri prin ce scriu. Vezi un mesaj de ti-e mila cat sufera un om si la sfarsit vezi un zambarici. Cum naiba poti tu sa suferi si sa razi in acelasi timp? Inteleg ca e bine sa razi sa iti revii. Dar daca faci asta aici eu am impresia ca iti bati joc de mine.
Mai era una care zicea ca a violat-o parintele din sat si sufera si nu stie ce sa faca, dar mesajul era plin de zambarici tot.
Salut. Mai, emoticons ne ajuta sa condensam o stare de spirit intr-o imagine, dar daca vrei parerea mea sincera, ne si limiteaza, tocmai pentru ca nu mai cautam cuvintele potrivite... Ca orice inventie: putin e ok, mult nu.
Un emoticon la un paragraf de 4-5 randuri nu ma deranjeaza, dar sa vad un mesaj "pictat" cu emoticoane m-ar innebuni.
Hai, pupi
Dear, trebuie sa recunosc faptul ca emoticoanele mi se pare tare haioase, uneori chiar de ajutor; sincer, am fost intrebata, cu mare mirare, cum de la varsta mea (aproape matusalemica!)folosesc frecvent emoticoane?
dar mie imi plac; mi se par utile de cele mai multe ori!
deci...
Ma pot exprima si fara, dar ele sunt un accent, o pata de culoare...
fara exagerare, totul e ok!
Pentru mine nu conteaza prea mult, imi este indiferent, caci pana la urma acelasi mesaj il transmiti, doar ca mai exista cazuri cand semnul nu e pus corespunzator si incurca.
Pentru cei care tin la gramatica limbii romana, cred ca conteaza mai mult, adica pun mai mult accept pe corectitudine si prefera ca mesajul sa fie scris corect si fara emoticoane.
Folosite cu Discretie, ma amuza, ma distreaza si imi dau o stare de bine si de confort sufletesc! Lucien.
Nu ma deranjeaza, chiar imi plac si doresc sa folosesc si eu dar nu stiu de unde sa le iau.
Paii.
Eu una sunt PRO, pentru ca, eu cred ca poti, cu ajutorul lor sa exprimi mai bine parerea ta.
Dar asa cum au spus multi, sa nu fie in exces.
Insa asa, in general, nu deranjeaza cu nimic.
Si chiar ajuta uneori.