Are dreptate omul dar un pumn intr-un copil de 16 ani mi se pare cam extrem. Cel putin pe unde mergeam eu cu autobuzul si metro si trenuri si altele, e plin de semnaturi peste tot, gunoaie si scaune gaurite.
Nu e corect, desi copilul cu voce nevinovata a fost de vina si merita o pedeapsa. E deja un nesimtit, nu o sa ajunga unul... dar o lovitura atat de puternica a fost prea mult. Ar fi trebuit sa-l ia de ceafa si sa-l bage cu nasul in gunoi, cum fac unii cu pisoii ca sa-i invete sa nu mai faca pisu pe unde apuca.
A procedat bine ca l-a confruntat pana la faza cu pumnul! Putea sa ii dea o palma si acelasi efect moralizator l-ar fi avut. Pentru pumnul ala risca acum puscaria.
Sa dai intr-un copil de 16 ani e cam aiurea, dar si ala ghertoi nesimtit sa arunce pe jos. S-a gresit din ambele tabere!
Perfect normal, daca este indeajuns de mare sa poata minti, este indeajuns de mare sa`si ia bataie.
Ce spunea omul respectiv este pana la un anumit punct corect, iar atitudinea elevului lasa de dorit, insa modul cum a reactionat a fost total inoportun. Am o parere foarte proasta despre oamenii care incearca sa rezolve problemele prin violenta. Pe langa asta, mai era vorba si de un copil. Cred ca orice om este de acord cu mine ca o palma de la mama sau tata este bine primita, insa sa-ti dea un strain un pumn este de neconceput. Legat de ce spunea acel om matur, hai sa fim seriosi, nu facea el curat in metrou, nu i-a aruncat nimeni vreun gunoi in propria casa, iar tara noastra nu se va duce de rapa daca cineva arunca un ambalaj de la o guma Five in metrou. Daca i-ar fi spus o singura data sa ia acel gunoi de pe jos iar apoi l-ar fi lasat in plata lui, jos palaria. Daca copilul respectiv ar fi inteles si l-ar fi luat, jos palaria si in fata lui. Sunt siderat totusi citind ultima parte din povestea ta. Adica acel om a plecat acasa? Nu l-a retinut politia? Mi se pare inadmisibil.
Ca tot te-am vazut pe aici, tu ce zici? A facut bine ala sau ti se pare de neconceput?
Asa spun toti, nu crezi? Eh, doar o hartie, doar o trecere pe rosu, doar o palma peste ceafa. Unde se opresc toate astea?
Eu cu intrebarea asta fac un sondaj de opinii, sa vad cum gandeste lumea despre aceste tipuri de evenimente.
Nu mi-am spus parerea despre ce s-a intamplat.
Parerea mea(strict a mea) este ca a procedat foarte corect.
Eu unul m-am saturat de handicapati care se cred la ei acasa si arunca gunoiul ba pe strada ba in metrou.
Nu conteaza ce a aruncat, dar conteaza gestul.
Si oricum nu moare de la un pumn.
Oricum isi incasa in anii de liceu cativa in conflicte cu altii.E o experienta de viata si pentru cretinul ala.PEntru a vedea ca lumea nu e a lui si ca nu e roz.
La partea cu politia si eu m-am mirat.
Bine, nu au reusit sa il retina pentru ca a bruscat pe toata lumea si a iesit in graba din metrou.
Bineinteles ca in aceasta lume asta reprezinta o nedreptate si a facut asta pe proprie raspundere.
Se gasesc foarte foarte rar oameni de genul asta care chiar au curajul sa se impuna astfel.
Eu unul am fost foarte mirat la curajul pe care l-a avut si nebunul ala.
Nu ştiu ce fel de lecţie de viaţă a vrut să fie asta. Că orice se rezolvă cu pumnul? Că cine îl are mai mare, are dreptate şi scapă nepedepsit? Că e ok în halul ăla să-ţi pierzi controlul?
Nu ştiu, e aiurea. Un om educat abordează alte metode de educaţie.
Cred că era un instabil psihic (avem şi pe site câţiva).
Mi-l imaginez profesor şi mă trec fiori.
Ii inteleg reactia, dar mi se pare cam dusa la extrem faza.Mai bine sa-si pastreze pumnii pentru dubiosii din ratb-uri.Pentru gunoaie aruncate, o palma la coborarea din metrou mi se parea suficient din partea lui.
Hmmm si este corect si nu este. Este corect deoarece i-a spus sa stranga gunoiul, dar nu e corect deoarece cu trebuia sa-i deie un pumn. Cred ca era mai adecvat daca doar il dadea jos la urmatoarea statie sau ii dadea o palma (MAXIM).
Sunt de acord si cu raspunsul lui Kali.
Una dintre puţinele dăţi, când sunt de acord cu tine. Bine spus! (cu o precizare doar: când spui "nu sunt de acord cu violenta sub nicio forma decat ca forma de aparare", minţi, pentru că de mai multe ori căutai scuze pentru violenţă, doar pentru că era vorba de o altă specie. da' tot violenţă e şi nu pentru apărare).
Din ce am citit, observ ca vina apartine ambelor parti.
Barbatul nu trebuia sa reactioneze in acest mod violent.
Copilul, nu trebuia sa arunce gunoiul pe jos.
Simţeam nevoia să te aprob, dar nu puteam să includ minciuna.
Apropo de ce spuneam mai înainte:
"A CHILD IS BEING BULLIED TO THE POINT OF HIS NECK BREAKING and the coward doing it, is being cheered on, by a sadistic audience. please, sign below and share widely, to get these horror shows to become part of our barbaric history and keep working towards a vegan world. ALL ABUSE OF ANIMALS IS A FAILURE FOR HUMANS."
http://www.facebook.com/......173442079/
Îmi fac timp, pentru că mă interesează. :)
Uite aici o mică parte:
http://www.facebook.com/animalfreedomfighter/photos
Eu inteleg ca esti adepta a stilului de viata vegan, dar nu ai cum sa opresti 'jupuirea animalelor', se practica de cand lumea si slabe sanse sa opresti ceva doar postand pe internet, ma refer la pagina lor de facebook. Mi se pare abuz atunci cand omoara animelel pentru blanuri scumpe si pentru damele cochete. Dar nu ai ce sa faci, ele d-aia sunt date pe Pamant, au si ele un rost. Se practica inca de pe vremea stramosilor nostri iesiti abia din caverne, este valabil pana-n secolul 21, in anul 2016 acest lucru. Cate kg ai, asa de curiozitate?
"Dar nu ai ce sa faci, ele d-aia sunt date pe Pamant, au si ele un rost."
Greşit. Este doar una dintre prejudecăţi arogante ale omului ignorant. Încearcă să nu o mai repeţi!
Eu ştiu că nu voi reuşi să schimb lumea în totalitate şi dintr-o dată, dar asta nu mă opreşte să încerc. Nu pot să stau doar şi să privesc impasibil.
Iar cum orice evoluţie, schimbare de mentalitate, dezindoctrinare începe cu educaţie, încerc câte puţin să-i educ, pe cei pe care pot, să-i pun în faţa unor adevăruri, de existenţa cărora poate nici nu bănuiau (ca şi mine, de altfel, până nu demult).