Uleiul de masline nu e pentru prajit.
Nici cel de PALMIER. Imi spunea cineva din Spania ca la ei e aproape gratis, tocmai din cauza ca nu il foloseste nimeni la prajit.
MC folosesc exclusiv ulei de palmier, fiindca nu prinde miros si pot praji cantitati mai mari, insa nu le pasa la ce pericole expun clientii.
Daca chiar nu poti evita prajitul, atunci prajeste in ulei de rapita (contine antioxidanti) sau in untura de porc (care contine colesterol, si din care se formeaza mai putini radicali liberi decat din uleiul de floarea soarelui)
"Uleiul de masline are un punct de ardere (atunci cand ti se pare ca fumega tigaia) la o temperatura mult mai mica in comparatie cu alte tipuri de ulei. Punctul de ardere al uleiului de masline este situat undeva intre 185 si 210 grade Celsius. In momentul in care atinge aceasta temperatura toate proprietatile lui bune se distrug si, mai rau, pot sa apara compusi care sunt daunatori sanatatii. Niciun ulei nu este bun in momentul in care ajunge la punctul de ardere de aceea numai anumite uleiuri sunt potrivite pentru prajit fara sa isi schimbe structura moleculara.
La temperaturi mici pana la moderate poti folosi uleiuri de nuca de cocos, porumb, masline, susan sau nuci. Aceste tipuri de ulei sunt bune pentru preparate la cuptor la temperatura mica, pentru sotare la foc mic si in salate
La temperaturi medii foloseste ulei de nuci de macadamia, de rapita sau sofranas.
La temperaturi inalte sunt indicate uleiurile de avocado, floarea soarelui sau soia."
E evident. Dăăă...
Dar ma refeream in cazul in care vrei sa prăjești ceva.
Aha, si acum sa nu mai mancam nimic, ca vom muri.
Si aerul e poluant si cancerigen, ca fapt divers.
Daca vrei sa mori mai repede, fa ce a spus Mihai. Ori e dus cu pluta baiatul, ori face misto. Poate ambele.
Am încercat când eram mai mică sa prăjesc ceva in ulei de măsline și mi-am dat seama ca nu merge. Nici gustul lui nu îmi place.
Stai in Italia 10 ani si te inveti cu timpul . Ador uleiul de masline la salate. Si stiu ca sunt o gramada care nu il plac. Soarta.
Nu face iar pe inteligentul. E ca tigarea. Nu ti-o baga nimeni in gura cu forta. E problema ta daca esti prost si fumezi. Cat despre ulei de masline, trebuie sa fii retardat mintal sa il folosesti la prajit. La Mihai mai sus nu am pretentii. Daca nu ar da raspunsuri tampite ( ca Donna) altfel nu ar mai fi pe locul 1 in fiecare saptamana.
Ai vazut unde ti-am comentat eu? la faza cu prajitul in general, ies mancaruri gustoase din prajit, las-o p-aia ca nu e sanatos, ca fara excese nu patesti nimic, de 2 ori macar pe saptamana merg o portie de cartofi prajiti...
Si uleiul de masline nu se foloseste la prajit, ii strici tot rostul.
Nu m-am uitat sa fiu sincer Drimmeiro. Dar daca iti plac cartoafele prajite, ce sa zic. Bravo tie. Tu iti bati joc de corpul tau, nu eu de al meu. Nu e ca ma deranjeaza.
Cat despre cel da "masaline", nu e din cauza gustului. Citeste pe net sa vezi de ce e foarte grav daca faci asa ceva. Imi e lene sincer sa stau sa iti scriu eu.
Si mult iti poti bate joc prin niste cartofi prajiti mancati mai rar, se pare ca nu degeaba internetul isi face treaba la manipulari )))))
Tu nu te uiti nici macar sa-mi tastezi numele corect, dar nu-ti cer mai multe, n-am de unde/
Se transforma in substante toxice, toata lumea ar trebui sa stie acest lucru, la fel de toxic e si uleiul de floarea soarelui.
Nu ma lua tu pe mine cu "internetul te manipuleaza" tembelule . Macar daca erai un exemplu de urmat, mai ziceam. Dar cunoscundu-ti placerile ( avatarul zice tot) nu e ca te iau mult in serios.
Cat despre nick, nici eu nu am pretentii la tine ca sa te prinzi cand fac misto, deci e bine. Avem ceva in comun.
Cat despre ulei, citeste si vezi care e de fapt treaba.
In incercarea de a te scoate din penibilul in care ai intrat singur,, cauti nod in papura prin avatarul si pasiunea mea))), multa minte nici nu-ti trebuie pentru asta, e suficient sa te ascunzi dupa deget, Brokenico, dar te inteleg,, sa debitezi prostii e gratis!
Si flirturi jegoase si patetice pe site sa vada toti, e la fel de gratis
Nici raspunsul asta nu te avantajeaza, din cate se observa, esti in vizor pentru asa ceva.
Cand ataci pe cineva,, asigura-te ca ograda ta are poarta inchisa.
Sa ma avantajeze? In fata cui prietene? A ta? A prapaditului aluia virgin? DOamne feri. Cica eu sunt arogant. Uitati-va in oglinda inainte oameni buni
A fost greseala mea ca te-am bagat in seama,, n-ai cu cine!
In ulei vegetal, dar in baie de ulei nu in tigaie.Sa iti spun o chestie,nu stiu cum sa-i zic vazuta,probata si asa mai departe.
Astia la fast food prajesc cartofii si ce mai au ei in baie de ulei vegetal.
Acum ce se intampla cand prajesti ceva in tigaie sau in baie de ulei? In baie de ulei,pui cartofii scufundati in acel ulei fierbinte deja.Ce se intampla? Cartofii foarte rapid prind o coaja ce nu mai permite patrunderea uleiul in cartofi. Daca te duci de exemplu la McDonald si desfaci un cartof prajit de ei o sa observi ca e mai mult fiert la interior, ulei are asa doara la exterior.
Daca parajesti tu acasa in ulei, cartofii si ce mai prajesc oamenii se fac incet, se imbiba in ulei la greu, sunt bleasca de fapt cu ulei, spui cas bureti plini cu ulei
Cam asta e ste diferenta.Acum spune tu care sunt mai sanatosi.Eu zic ca cei prajiti in baie de ulei, Dar acasa omu nusi permite sa faca carofi in baie de ulei, te costa f mult.Aia la restaurante aia fac toata ziua.
Cu carnea la fel, multi vai mancarea de la aia nu-i buna pai iti zic eu care nu-i buna, aia ce o face omu acasa, aia care este ca un burete plin de ulei.
Eu nu spun sa ma crezi pe mine, cand mergi la mcdonalds sau KFC rupe un cartof si vezi cum este la interior.Ala cel prajesti tu acasa te asigur ca musteste de ulei la interior.
Acum sa raspund la intebarea eu folosesc cartofi de la fastfood, de acolo mananc.
Eu am o forma mai super de ai praji. Ii bag in gratar. Nu ma doare ca practic nu se prajesc intr-un lichid, nu au nevoie neaparat.
Bine, dar aia la MC folosesc aceeasi baie de ulei de 100 de ori, o incalzesc, o racesc, apoi iar o incalzesc. Nici asa nu e bine.
Stiu ca nu-i tot una. Fac doar la gratar, nu prajesc nimic. Nici nu cumpar ulei.
Uleiul de masline nu este pentru prajit, nici macar grecii nu prajesc cu el ci cu floarea soarelui.
Mai bine ii consumi fierti; sau la cuptor cu marar pe deasupra sau alte ierburi aromatice cu care merg combinati. Mmmmmm...
Ulei de floarea sorelui decat untura. Corpul se lupta mult cu grasimea animala sa o digere. Si daca nu i se da timp sa o digere, si nu se depune efort fizic pentru ca organismul sa o transforme in energie, atunci ea se depune foarte usor.
Trebuia sa pui si un link, ca poate cineva este interesat. :)
https://www.shell.com/......hetic.html