Este profesional. Uita-te si tu tuhttp://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=85116200
Poza din link-ul tau este un telescop! Microscopul marca ""Bresser Biolux" il poti vedea prezentat in acest video.:http://www.youtube.com/watch?v=8PHom475LRs
Pentru ca, in profesia mea, am folosit tot felul de microscoape( cu putere de marire egala sau mai mare decat cel pe care il detii), iti pot spune ca :
* microscopul tau o putere de marire maxima de 40X(mareste de 40 de ori) si poate fi folosit de catre geologi specializati in mieralogie(studiul rocilor) si de catre biologi specializati in entomologie(studiul insectelor )--- nu poti vedea "celule dintr-o bucata de carne" asa cum gresit iti spune userul ady 18! Daca pui o bucata de carne pe lama microscopului in niciun caz nu vei vedea "celule".
* pentru distractia ta, te sfatuiesc sa inveti sa faci preparate microscopice pe care le poti, intr-adevar, vizualiza cu obiectivele microscopului : preparat (frotiu) frunze modificate de ceapa, frotiu din pulpa unei tomate, frotiu din insecte mici, frotiu din organisme unicelulare.
* poti vedea, aici, cateva imagini microscopice cu obiectivul de 40X :http://rcdi.es.tl/Reporte-de-la-practica-de-biologia.htm
Multumesc mult pentru acest raspuns.In legatura cu linkul meu, daca citesti si te uiti mai jos vei vedea MICROSCOPUL si calitatile lui.
Nu am vrut sa ii dau funda lui ady18, eu vorbeam la telefon si am apasat din greseala.Tu ce serviciu ai. Daca lucrezi la un laborator sau in alte locuri in care se lucreaza cu microscop mai putea ajuta. Daca nu i-as fi dat funda lui ady18 ai fi meritato pe deplin.
Iti multumesc pentru raspuns.Nu sti de unde pot cumpara um micoscop mai puternic?
Pentru ce iti trebuie? -- de acasa nu il poti folosi pentru ca, pentru a face observatii cu el, ai nevoie de anumite substante si utensile de laborator. Eu am un microscop optic binocular cu putere de marire maxima de 1000 de ori pe care il tin in dulap caci, nemailucrand in laborator, acasa pot folosi numai obiectivele "de jucarie"( cele de 10X, de 20X, de 40X) nu si obiectivul de 100X cu care se pot observa bacterii sau structuri citologice ( celule ) sau structuri histologice ( tesuturi). Chiar si cu microscopul tau, care mareste doar de 400 de ori, poti face observatii histologice dar numai daca ai fi avut un aparat de sectionat special + colorantii specifici.