| SG1995 a întrebat:

Eu nu consum, dar am consumat atât vin fără alcool, cât și sampanie fără (nu, nu chestia rosiatică pentru copii mă refer la Light așa numitul vin-spumant) și ambele au gust accuarate, singura diferență e lipsa alcool-ului.


Eh acum voiam să întreb următoarea chestie:
De ce în schimb berea fără alcool e așa seacă și fără gust?
Am băut vreo 4 mărci de bere fără alcool panâ acum (Golden Brau,Heineken, Tuborg și Albrau) ultima e de departe cea mai oribilă.
Am băut și bere cu alcool și e chiar ok la gust, de asemenea am observat că recipientul în care e păstrat îi influențează gustul adică berea la sticlă e mai bun ca cea din halbă și cea din halbă e mai bună decât cea din doză.
Deci ce bere fără alcool cât mai accuarate în gust îmi recomandați? În afară de lemon e combinație absolut orobilă, adică cola cu lâmaie e genial, țigările cu mentă meh sunt mai ok decât cele normale la gust, dar berea cu lămâie e combinație teribilă am vomat de două ori de la ea. Deci ce marcă de bere fără alcool recomandați? Și de ce berea fără alcool e mai proastă decât vinul sau șampania fără care fiind produse prin osmosă inversă reproduce fidel gustul (exceptând că nu te arde pe gât pentru că alcool lipsă).

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Chimicale.

| doctorandus a răspuns:

Nu stiu, cred ca ti se pare. Gustul e mult influentat de miros si de dispozitia psihologica (prejudecati). Am baut Radleruri si nu am patit nimic. E adevarat ca nu prefer Radleruri.

Am baut si bere alba, care multora nu le place gustul, are un gust mai aparte.

De fapt daca faci un experiment cu dublu orb, aia care zic ca recunosc marca de bere favorita dintr-o mie dau chix. Iar creierul nu distinge daca e cu sau fara alcool.

| SG1995 explică (pentru doctorandus):

O fi cum zici, dar gustul de distinge. Alcoolul totdeauna te arde pe gât nițel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Berea fara alcool nu are sens. Am baut si eu, aveam senzatia ca beau apa cu ceva stricat in el. Mai bine bea suc daca nu vrei alcool.
Vin fara alcol, nici nu am auzit de asa ceva mi se pare total ilogic.
Si nu aia iti place cand ceva te arde sa lacrimezi?

| SG1995 explică (pentru anonim_4396):

Vinul fără alcool e ok, la gust e simte exact ca vinul doar că nu te arde.
Berea în schimb e nașpa, excepție Godlen Brau, gust de grâu e bun.
Nu beau alcool pe principiu că am epilepsie și asta nu are relație bună cu alcoolul doar că uneori mai ai și eu chef să beau o bere.
Suc beau, suc, ceai și apă sfânta treime în materie de lichide pentru mine.
Sincer îmi place gustul acela tartiv.

| doctorandus a răspuns (pentru SG1995):

Eu știam că doar tăria te arde pe gât.

| SG1995 explică (pentru doctorandus):

Nu doar tăria, orice substanță care undeva mai trecut de 2-3% alcool, arde nițel pe gât, în sensul că simț pe gât alcoolul din substanță.
Am băut bere și cu, și fără alcool, și după gust fac diferența.
Berea fără alcool nu are acel gust "arzând", fiind mult mai amară.