| Doarunaltutilizator a întrebat:

Eu zic că lumea ar fi fost mult mai buna fara religii, voi ce părere aveți?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Eu spun ca ar fi mult mai buna fara credinte false,indiferent de ele sunt bazate pe credinta oarba,ignoranta,inchiderea minti,iluzi,dezamagiri atat,nu exista nici o dovada ca exista vreun creator teist, in schimb exista destule care indica un creator care nu exista sau rau, pasiv, indiferent, uitate la suferinta din jurul tau, suferinta copiilor, ce vina au copii ca sa merita suferinta ca parinti lor pe bune asta e moralitatea unei divinitati care a creat universul sau ca satana cica conduce lumea cand stim din biblie ca satana face tot doar cu aprobarea lui dumnezeu, dar majoritatea se mint sau gasesc o zona de confort in religie, credinta, acesti fanatici ucid in numele credintei lor, pana unde duce nebunia, a fost o lume mai buna in evul mediu? ghici cine vrea din nou evul mediu cei care se impotrivesc stiintei dar se folosesc de ia

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, ar fi fost numai magii, gen heri potter, ar fi zburat tăte alea pe coadă de mătură de nici nu mai puteai vedea noaptea luna de ele, nu ai fi putut ieși din casă fără usturoi la tine să te scape de strigoi, ar conduce mai abitir ca acum nebunii, că din ei s-ar recruta șamanii, de medici nu ar fi fost nevoie că rahatul de urs ar fi făcut furori și domnule Ubu și așa mai departe. Așa că păreri din astea cum ar fi fost dacă n-ar fi fost, și cum n-ar fi fost dacă ar fi fost, ca și problema drepturilor minoritarilor sexi, până peste, peste cap de ele.

| Doarunaltutilizator explică (pentru sadrian46):

Uită-te numai la ultimele atentate provocate de musulmani in Franța, încă o dovadă că religia a fost creata pentru a manipula lumea, uită-te câți bani s-au investit in catedrala de la București când cu acei bani s-ar fi putut construi niste creșe pentru copii sau un spital sau și mai bine s-ar fi putut dona orfelinatelor, însă cei din biserică profita de bunătatea și naivitatea celor creduli pentru a își cumpără Mercedesuri, asta mai are legătură cu puritatea și bunatatea? asta arată că pe șobolanii din biserică și parlament ii interesează de popor și bunăstarea lui?

| RainmakerX a răspuns:

Fals.
E adevarat ca lumea este destul de controlata de religii DAR persoanele trebuie sa fie controlate pentru ca nu sunt capabile sa ia singure anumite decizii.

Practic au nevoie de notiunea de iad si de o divinitate care sa-i judece. Fara asta ar face tot ce ar vrea.

Si o sa ma intrebi "Atunci de ce ateii nu fura sau violeaza daca stiu ca nu o sa fie pedepsiti?" si eu o sa raspund "Caci au un cod moral si sunt destul de destepti cat sa nu faca asta."

In alta ordine de idei, daca nu ar fi existat religiile actuale s-ar fi practicat magia mai mult, si nu ma refer la chestii de Harry Potter.
Anumite ritualuri asemanatoare cu magia se gasesc in toate religiile. (Vezi Sf Taine sau sfintirea apei)

Oricum oamenii au inceput sa se trezeasca si sa faca bine si fara sa aiba o divinitate in spate, ceea ce e super.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Doarunaltutilizator):

Uită-te numai la ultimele atentate provocate de musulmani in Franța, încă o dovadă că religia a fost creata pentru a manipula lumea, uită-te câți bani s-au investit in catedrala de la București când cu acei bani s-ar fi putut construi niste creșe pentru copii sau un spital sau și mai bine s-ar fi putut dona orfelinatelor, însă cei din biserică profita de bunătatea și naivitatea celor creduli pentru a își cumpără Mercedesuri, asta mai are legătură cu puritatea și bunatatea?
Da, are, căci dta sari prea repede de la ipoteze la concluzii, crezi ce îți spune mass media, nu știi cine plătește atentatele și cu ce scop, le amesteci pe toate și tragi concluzii emoționale de care alții profită apoi.
=====
Știu pe surse și resurse biografie lui Daniel, cel ce conduce BOR, așa că nu e nevoie să îmi spui cine e șobolan și cine nu.
Dar eu te întreb un lucru simplu.
Știm amândoi ce înseamnă sobolan, biserică, parlament.
Dar poți să îmi definești poporul? Nu cel din dicționar, ci cel real din teritoriu ( cuvânt iubit de Ilici Iliescu), Dacă poți să îmi arăți cu degetul poporul, eu pot continua să vorbesc discuții cu tine.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru RainmakerX):

Da ai dreptate 100%.
Ritualul liturghiei creștine este magie albă.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ai catalogat răspunsul meu ca nefolositor.
Ok, let-s talk?
La ce nu ți-a folosit?

| Doarunaltutilizator explică (pentru RAY):

Sunt de acord cu tine, lumea e prea nebună.

| Doarunaltutilizator explică (pentru sadrian46):

Nu am nimic cu tine dar pur și simplu asta a fost părerea mea,eu sunt de părere,și sigur am dreptate că indivizii ăștia fanatici după religie dau de multe ori dovada de ipocrizie,ei zic că sunt oameni buni și toleranți așa cum ar trebui sa fie multi dar realitatea e alta,imediat daca vad un negru sau un asiatic pe strada îl arată cu degetul si zic că nu e de al lor sau pur și simplu se uita ciudat la ei de parcă nu știu ce extratereștrii, chestii precum nationalism, religie sau rasism au adus lumea unde e acum, ok, e adevarat, lumea acum e puțin mai tolerantă și mai deschisă fata de cum era acum 50 de ani dar totuși astea încă sunt niste probleme,nu e vorba aici doar de coruptie și bani, știu că încep să degenerez de la subiectul propriu-zis dar pur și simplu am vrut să îmi spun părerea. Daca îmi dai dreptate OK, daca nu tot ok, poți să îmi dai și block, nu mă supăr și nu iau nimic personal daca o sa îmi spui că gândesc greșit și o să începi sa adresezi comentarii negative.Am vrut sa răspuns la comentariul tău ca sa arăt că mă bazez pe niște lucruri când susțin ideea asta.
In fine, să ai o zi bună!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sadrian46):

Unii vad doar partea goala a paharului. Sau o fii lipsa de informare a supra religiilor

Nu incerca ca conersezi cu peretii.

| Arakiss a răspuns:

Lumea ar fi fost mai buna fara multe altele. nu cred ca religia e capul rautatilor.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu pereți care pot vorbi mă simt provocat să răspund.
Dacă pot vorbi, pot și auzi.

| Doarunaltutilizator explică (pentru Arakiss):

Adevărat

| MademoiselleCosmina a răspuns:

Ar fi perfecta.