Nu.
Ceva tematic cu întrebarea ta am văzut acum mulți ani într-un desen animat. Un bărbat avea un prieten care locuia pe altă planetă iar acest prieten din spațiu i-a oferit prietenului său pământean o hrană constituită din bobițe colorate. După ce a mâncat tipul ăla și toată familia lui, a început brusc să se îngrașe și pe urmă îi arăta făcând ture de alergat în jurul blocului.
Synthetic food, ii zice.
https://www.dcnews.ro/......60936.html
Si am vazut asta mai devreme.
Se va face dar nu acum, sa apara ce mancare vrei, dar aia inseamna sa creezi atomi de orice materie si sa-i contopesti, si iese copie 100 % a alimentului original, nu ai nev de ala original sa faci asta, cu stii structura atomica si moleculare si o faci ca la ala original, si e tot aia.
Dar in urmatorii 500 ani in nici un caz. Replicatorul din Star Trek pe asta functiona asa ca si principiu prezentat in film. Aia la imprimanta nu stiu cum e, dar deja am auzit ca se face asta, sunt tare curios cum e un mar facut la imprimanta 3 D, din ce draci il face? Care e "cerneala" cum s-ar zice.
Eu nu cred ca poti sa creezi din "nimic", ci doar sa atragi din alte parti distante (teleportare) adica sa distrugi sursa de unde "scoti".
Pai sunt facute din "chimicale" in laboratoare. Cu arome si altfel de materiale. (Ce crezi ca atunci cand cumperi snacks-uri sunt legume prajite? ) Sunt E-uri.
Aia cu replicatorul nu e din nimic, creezi atomi si molecule de acel aliment, de aia e SF acum. Creezi pur si simplu un mar, adica ingredientele le faci tu cum ar veni. Faci atomi, molecule, le aranjezi si apare obiectul. Cum se face asta e greu de spus cel putin acum.
Mda, din chimicale la imprimanta 3 D, asa e, material din ala ca altfel nu are cum, asa cum pe foaie pui cerneala.
In cativa ani le vine ideea cu "nuclei sintetici" Trebuie doar sa scrie cineva pe internet. Da intr-un animal/ou se aduna toate "vitaminele" necesare pentru ca acesta sa vietuiasca. Exact chestia aia "gata preparat totul". Mereu alege "produsul finit" decat sa si-l produca, omul "inteligent". Fraierii vor fi producatorii de "jos".
Https://playtech.ro/......in-viitor/
Am gasit asta, este din iulie.
https://playtech.ro/......cializate/
anonim_4396 întreabă: