| Florentina9210 a întrebat:

"Gelozia provine de la frica de a pierde" este adevarat?

37 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Cam da.

| Florentina9210 explică (pentru J0B0MAT):

Chiar si atunci cand gelozia intrece limita admisa?

| Cici91 a răspuns:

Gelozie: sentiment, emoție chinuitoare și obsedantă provocat de bănuiala sau certitudinea că ființa iubită îi este necredincioasă. Ea mai poate fi un sentiment amestecat cu invidie, pizmă, sau teamă de a fi depășit în realizările obținute. Eu zic ca da!

| Spv_Alex_1999 a răspuns:

Da asa este.

| J0B0MAT a răspuns (pentru Florentina9210):

Da, mai ţine şi de felul de a fi al persoanei. Poate e mai egoistă, mai neîncrezătoare...

| Tufeanu_Razvan_1998 a răspuns:

NU NU NU IN NICI UN CAZ

Poti fi gelos pe vecinu ca are Q7 si tu nu, desigour ca poti fi gelos pe prieten/prietena poate din frica de a nu o/il pierede desii dintre gelozie si posedare e o linie Subtire
Una e cand tie frica sa nu plece de langa tin sau sa-si gaseasca o persoana mai buna
Una e cand Ii verifici telefonul O/il"Tii in casa" asu nici nu o/ il lasi sa-ti dea drumu la mana
Deci NU Si doar in caul unei relati 1/2 DA

| RAY a răspuns:

Provine de la lipsa increderi, ca daca ai avea incredere ce sens ar avea sa te intrebi daca ma inseala sau nu?

| Drimmero a răspuns:

Daca vorbim strict de gelozia din dragoste, aici da, vorbim de teama de a pierde dragostea. Dar gelozia este trezita si de orgoliu. Cand iti vezi persoana iubita cum filtreaza cu altul, atunci iti zici ca trebuie sa actionezi. Tind sa cred ca la gelozia-n dragoste te referi!

| LadyCarla05 a răspuns:

Depinde la ce te referi, draga mea. Daca contextul are legatura cu dragostea...In mare parte da...

| Florentina9210 explică (pentru Drimmero):

Exact. Tie ti s-a intamplat vreodata ca persoana iubita sa filtreze cu altul? Desi tipul respectiv sa nu fie din acelasi oras? In cazul in care ti s-a intamplat, ti-a fost o oarecare teama de a nu o pierde, simtindu-te cumva inferior?

| Drimmero a răspuns (pentru Florentina9210):

Nu as spune chiar ca s-a intamplat cum zici tu, dar pot sa zic c-am patit o faza de genul, dar nu mai aveam nicio treaba cu tipa, doar ca mai tineam la ea!

Sa inteleg ca la inceput chiar ai iubit-o sau ai tinut la ea in felul tau si dupa ce a facut faza ai zis sa pui stop, desi in sufletul tau inca mai exista amintirea ei? Daca zici ca ai ''tinut'' la ea, atunci ar fi trebuit sa iti manifesti altfel afectiunea, iertand-o. Inseamna ca nu ai avut destula incredere in ea. Orice om greseste, dar daca nu trecem cu vederea peste unele gafe, atunci ne-am complica viata si mai mult.

Am trecut peste faza asta de mult, nu mai am treaba!

Ok, eu ti-am spus punctul meu de vedere. Cum as fi facut eu. Fiecare om e diferit. Nu gandesc doua persoane la fel!

Te-am inteles din prima, nu te-am judecat :d

Mersi pentru intelegere. :d

N-ai pentru ce. Apropo, tu urmaresti vreun sport? Iti place vreun sport?

Imi placea sa joc tenis, cand eram mai micuta Desi, mai mult as vrea si mi-ar place sa incerc sa iau si cateva lectii de echitatie. Mi se pare un sport placut si elegant. Dar asta am planuit pentru vara. Tu?

Fotbalul! Sportul rege!

Only? Ce planuri ti-ai facut de sarbatori?

Doar fotbalul. Pai, nu prea mi-am facut planuri, dar vad pe moment ce voi face. Tu?

Cu familia. Home sweet home. Ce orase din tara ai vizitat?

Am vizitat destule, nu mai stiu exact pe care anume le-am vizitat. Dar Sibiul si Brasovul de cele mai multe ori, superbe orase!

Pana acum am fost in Bucuresti, Ploiesti, Brasov si Timisoara. Dupa mine Timisoara ca oras e cel mai frumos. My opinion. In Sibiu inca nu am fost, desi am auzit ca e fain si acolo.

| AccountDeleted a răspuns:

Se scrie gelozie, "dar se citeste nu vreau sa te pierd, iubire".

Gelozia este o emotie de ingrijorare ca partenerul de viata ar putea fi cu altcineva sau este in compania cuiva.

| Florentina9210 explică (pentru AccountDeleted):

Gelozia intervine atunci cand in relatie nu este incredere, nu?

Frumoase orase ai vizitat. Inca nu am avut ocazia sa merg in Banat, sper ca voi merge pe acolo!

| AccountDeleted a răspuns (pentru Florentina9210):

Nu neaparat... poti sa ai incredere si sa ai si frica aceea in tine in acelasi timp.

| Florentina9210 explică (pentru AccountDeleted):

Cunosc sentimentul.

| AccountDeleted a răspuns (pentru Florentina9210):

Deci poate fi gelozia si cand ai incredere.