| Florentina9210 a întrebat:

Hei! Cum as putea sa imi conving parintii sa ma lase sa imi petrec Revelionul cu iubitul meu?

Mama stie de acest baiat, ii place de el, mai ales acum ca o sa mearga si in armata, insa cand am intrebat-o astazi daca e de acord cu asta, nu a zis nici nu, dar nici da.
Ne cunoastem de 6 ani aproape, am mai iesit cu el insa as vrea sa petrecem mai mult timp impreuna. Nu doar sa iesim in oras, la o terasa sau in parc.

Răspuns Câştigător
| AliceNeye a răspuns:

Buna, ar trebui sa discuti cu ea despre asta, intr-o zi cand e in toane bune. Sa ii spui gen: "unde vreti sa mergeti, ce a-ti face, ca o sa vorbiti la telefon sa stie de tine ca esti bine, ca pana acum nu ti-ai petrecut sarbatorile cu el so ti-ai dori tare mult, daca il cunoaste cu atat mai bine, stie ca e un tip cuminte, daca nu mai reaminteste-i" incearca sa ii spui lucruri care sa o linisteasca, sa stie ca vei fi bine, sa aiba o siguranta si fi ascultatoare happy
In rest nu sunt prea multe de spus, dar si la mine a fost munca de convingere laughing de mult, imi si aduc aminte, dar am reusit si vei reusi si tu! Poate il chemi de craciun pe la voi, cu acordul ei, poate asa va fi mai impacata.
Bafta!

82 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sarut mîna Flori! Foarte bine faci ca î ceri părerea mamei tale, indiferent de vârsta care o ave m pentru parinti sunte m tot copii, este bine că mama ta il cunoaste, asa va stii ce fel de băiat este, oricum pină de Revelion m ai este timp, timp in care mama ta se va gîndii si sunt sigur ca dinsa i ti va da voie sa petreci revelionul alături de acest băiat, tu intr e timp m ai intreabă o pe mama ta, dar nu zilnic sa nu o stresezi cu aceeasi intrebare, o poti intreba chiar inainte cu o saptamină de revelion, că sigur nu zice nu, dinsa vrea sa te vadă fericită. O seară frumoasă. Flori!

| Florentina9210 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Asa voi face. Multumesc, la fel. Cristi!

| Giulia97Anna a răspuns:

Cati ani ai? Si totusi sunt 6 ani de cand va cunoasteti. Daca nici intr-o persoana ca el nu ai pute sa ai incredere... apoi nu stiu in ce fel de persoana.Ce-ar vrea sa te mariti cand intri la menopauza?

| RAY a răspuns:

Eu spun sa spui adevarul nu sa le minti, ai o varsta esti matura ai iubit, care e problema? desigur daca ptreci revelul departe de ei le inteleg dar in oras nu vad unde e problema

| Florentina9210 explică (pentru RAY):

Si asta voi face Ray.

| Drimmero a răspuns:

Cati ani ziceai ca ai,, 24? La 24 mai depinzi de decizia parintilor tai? Esti majora, deciziile iti apartin/

| Florentina9210 explică (pentru Drimmero):

Pai da, dar tu nu o stii pe mama. A zis ca daca ies pe poarta s anul mai vin inapoi, fara consimtamantul sau, sa fie si ea de acord. Pe mine asta ma enerveaza la ea, ca nu e hotarata, nu a zis nici nu nici da. Oricum mai vorbesc cu ea despre asta.

| Drimmero a răspuns (pentru Florentina9210):

Nu o condamn,, se intampla atatea nenorociri, dar facand paralela cu parintii mei care mi-au permis tot ce mi-a poftit inima, m-au lasat pe mine sa fac ce doresc fara sa-i dezamagesc si niciodata nu i-am dezamagit. La 24 de ani ar trebui sa-ti traiesti viata independent,, dar cu siguranta inca traiesti cu constiinta sa-ti ajuti parintii si sa nu-i superi, eu sunt fericit doar daca-mi vad familia fericita, restul e can-can

Da, ai dreptate. Si opinia ta, cam care ar fi?
Cat despre nenorociri, e baiat bun, cuminte. Merge si la facultate, are si un job. Prietenii lui sunt la fel ca el. Mi i-a prezentat.
Nu as vrea nici sa imi supar parintii, dar nici sa creada ca sunt sub ciorapul mamei. Sunt foarte confuza.

S-o convingi neaparat!

Cum? Asta era ideea. CUM?

Tot eu sa te invat? Te rogi de ea,, bazandu-te pe faptul ca esti majora, ai discernamant si ii explici ca vrei o noapte de amor cu 'iubi'.

Dar nu vreau sa fac sex cu el. Vreau sa fie ceva frumos. Sa ne plimbam, am discutat cu el despre asta si mi-a spus, ca o sa se intample cand voi fi eu pregatita, nu o sa ma forteze cu nimic.
Cum sa ii zic asa? Esti nebun?

Faceam putin misto,, ai picat in plasa exact cum imi place mie.
Spune-i pur si simplu ca vrei sa te distrezi/

Te rog, nu ma lua cu asta ca eu sunt intr-o mare ''dilema''.
Asa e cand esti singura fiica la parinti.
Exact asta o sa ii spun!

Cat iubesc ca-s barbat!

Haha. Jos-sus, jos-sus! mwahaha

'sus-jos/jos-sus', da' eu n-am avut restrictii niciodata, m-am descurcat mereu in viata!

Si eu ma descurc, insa la partea cu iubirea, e mai dificil. Oricum, voi mai vorbi cu ea si in zilele urmatoare.
Vezi sa dai cu crema la urma. laughing

Inca una de genul si primesti ignore!

Ce imi place cand sari de fund in sus. Ador!

| OoBunnyoO a răspuns (pentru Drimmero):

Eh lasa ca nu este vorba de barbati si de femei. laughing Si eu tot 24 am, tot fata sunt, tot singura la parinti. Pe la 20 de ani nu imi mai era jena sa ii spun maica-mii ca merg acasa la prietenul meu. Nu mai ma intreba nimic. Tot ce imi spunea era "Distractie placuta si ia aici bani pentru un pachet de prezervative si niste ciocolata. Nu veni acasa cu vreo boala sau cu copil ca pentru astea nu iti mai platesc". De fiecare data ii spuneam ca merg la el. Aceeasi replica. Uneori mai simtea nevoia sa adauge "Daca iei sifilis sau sida, te angajezi si vei lucra in timp ce faci facultatea. Fara nicio scuza, altfel dormi la usa." laughing Da, stiu, maica-mea are un sens al umorului dubios. Desi nu sunt foarte sigura daca glumea sau nu. Insa nu sunt curioasa sa aflu. laughing

Revenind la intrebare, daca vrei sa aiba mai multa incredere in el, singura solutie este sa il aduci mai des acasa pana se mai obisnuieste cu prezenta lui. Dupa, ai mai multe sanse sa te lase.

| Florentina9210 explică (pentru OoBunnyoO):

Da, la asta m-am gandit si eu.

| Drimmero a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Una e sa fii baiat la parinti,, alta e sa fii fata, te tradeaza mai protector.

| OoBunnyoO a răspuns (pentru Drimmero):

Uneori nu este numai vorba de genul copilului, ci si de tipul de parinti. Drept dovada ai mei m-au lasat si pe mine sa fac cam tot ce ma taia capul de la o varsta destul de frageda.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Florentina9210):

Eu am plecat de acasa la 21 de ani, la 24 de ani deja imi cereau altii sfaturi si tu stai inca dupa fusta mamei.

| Giulia97Anna a răspuns (pentru Florentina9210):

Eu anul trecut mi-am petrecut Revelionul cu prietenul meu.Si atunci aveam 18 ani.Si dupa cateva zile am plecam vreo 4 zile si la munta la Brasov.A fost foarte frumos.Parintii mei erau de acord pentru ca il cunosteau de aproape 2 ani.Si sunt si prieteni de familie cu familia lui.Nu vreau sa te supar dar mama ta exagereaza.

| Florentina9210 explică (pentru Giulia97Anna):

Stiu asta si eu. Ma enerveaza cateodata enorm de mult. Oricum, tot il voi petrece cu el.

| Giulia97Anna a răspuns (pentru Florentina9210):

Pai asa sa fi faci! Doar nu o sa stai toata viata dupa fusta ei sa-ti zica ce sa faci?! Traieste-ti viata ca una ai.

| OldSoul a răspuns:

Pai ii spui si tu ca vreti sa mergeti la munte, la schii, si nah, cam asta e ideea.

| Florentina9210 explică (pentru OldSoul):

Aha, s-o crezi tu. Cu cat e mai departe de ea, cu atat devine si mai nelinistita si nu o sa fie de acord. Oricum, o voi convinge-o pana la urma.

| OldSoul a răspuns (pentru Florentina9210):

Eh, te descurci tu, ca esti fata desteapta!

| Florentina9210 explică (pentru OldSoul):

Uite cine ma cunoaste! Fratiwear!

| Holiday a răspuns:

Sincer, cred ca iti bati joc de noi. Daca la 24 de ani mai ai astfel de probleme, nu stiu de ce mai sta ala cu tine...

| sublime89 a răspuns:

Amenint-o ca te sinucizi daca nu e de acord. Sa vezi apoi ce repede te lasa.

| Dismally a răspuns:

Daca nu ti-a spus un NU categoric inseamna ca sunt sanse mari sa o convingi happy Mai vorbesti cu ea si pana la urma te va lasa.

| Felys a răspuns:

Mai exista fete care la 24 ani inca asteapta dupa dispozitia mamei sa mearga sau nu cu prietenul,nu pot sa cred,nu ai deloc personalitate, traiesti in umbra parintilor, nu ai curaj si responsabilitate, cred si eu ca te manevreaza mama la nesfarsit, ficamea este independenta si si-a pus punctul de vedere de la 15 ani si a facut o facultate, are un job acum la 23 si i-am luat si casa ei ca sa nu ne impungem ca suntem firi diferite, si in felul asta toate sunt bune si frumoase, poate ca asa ar trebui si tu sa te rupi de fusta mamei ca sa poti evolua

| Florentina9210 explică (pentru Felys):

Nu e vorba de asta. Mama nu mi-a interzis sa am un iubit sau sa stau dupa fusta ei. Insa, nu e prea sigura de el nu am iesit de prea multe ori. M-a lasat cand am fost plecata in Germania trei saptamani, nu a venit cu mine. Are incredere in mine dar vrea sa ma stie si in siguranta. Mi-a dat libertate in general, insa mai putin la partea cu baietii. Sunt destul de evoluata zic eu pe langa altele. Deoarece nu am stat doar langa ea, am vizitat pana acum trei tari straine in care am fost cu prietenii. Plus in tara la diferite conferinte regionale am luat parte in cadrul unor produse nutritioniste. Orice parinte vrea sa stie copilul in siguranta. Oricum mai mult am in plan sa imi fac o cariera sa fiu realizata. In cei 6 ani de cand vorbimam iesit doar de 10 ori. De ce? Pentru ca la inceput nu mi-a placut de el nu il consideram potrivit. Insa acum am alta mentalitate ai vreau sa ii dau o sansa. La asta s-a referit ca nu am iesit prea mult cu el ca sa petrecem amandoi de sarbatori.

| Felys a răspuns (pentru Florentina9210):

Nu cred ca e cazul sa iti faci griji ca nu ti-ar permite sa faci revelionul unde si cu cine vrei tu, e suficient doar sa ii aduci la cunostinta nu sa ii ceri permisiunea, eu asa vad lucrurile

| Florentina9210 explică (pentru Felys):

Bine ar fi sa vada si mama lucrurile asa. Doar ca am iesit prea putin cu el ca sa fie pe deplin sigura ca voi fi in siguranta. oricum, mai este pana atunci. Am destul timp sa o conving.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Florentina9210):

Spune-i ca la varsta ta, altele joaca in filme prono asa ca sa zica saru'mana ca esti fata cuminte si sa-ti respecte alegerile. Asta daca nu vrea sa te calugaresti.

Răspuns utilizator avertizat
| Divy a răspuns:

Dacă a-ți petrecut atât de mult timp cred că ar putea să-ți acorde puțină libertate, în discuția cu ea menționează că la un moment dat vei întâmpina probleme în care ești singură. Decizia de a face acest pas nu te face mai slab/ă ci mai puternică nu poți fi mereu sigur de ceea ce se întâmplă dacă nu încerci, la fel ca viața.

| Florentina9210 explică (pentru Divy):

Asa e. Bine, in acesti ani, am mai avut si cateva ''pauze'', in care fiecare ne-am facut alti parteneri. Insa, tot mai bine ne e impreuna!
El vrea sa plece in armata peste cateva luni si mi-a zis ca pana sa faca asta, ar vrea sa ne vedem sa ma ceara de sotie. I-am spus ca nu se poate deocamdata, deoarece am alte planuri si nu sunt pregatita pentru asta. A spus ca e in regula, ma asteapta cand voi fi eu pregatita.

| DenisaNicoletaG a răspuns:

Nu stiu eu nu vad nimic rau ca tu sa iti petreci revelionul cu iubitul tau mai ales ca va cunoasteti de 6 ani si mama ta e cat de cat de acord. Nu stiu ce sa zic, spune-i si tu sa te lase fiindca esti o fata cuminte si asculti de ei. NU STIU CE SA ZIC

| Florentina9210 explică (pentru DenisaNicoletaG):

Chiar daca sunt eu cuminte, se gandeste sa nu dau peste cine stie ce ''turmentati'', ca de anul nou, cine nu bea? E iubitul meu cu colegul sau de banca, care la fel e cuminte, dar mai vin si altii si nu poti sa stii.

| syd a răspuns:

Jesus fack

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La 24 de ani trebuie sa le ceri voie parintilor?

Cineva e o ratata.

| Florentina9210 explică (pentru anonim_4396):

Hei. Ai grija cum vorbesti!
Pai atata timp cat stau sub acoperisul lor trebuie sa fac ca ei, asta mi-au spus.

| Avtivitate a răspuns (pentru Florentina9210):

Este adevarat ca trebuie sa faci ca ei dar asta nu inseamna ca trebuie sa se poarte cu tine ca si cum ai 12 ani. Nu o sa ai parte niciodata de respectul lor asa.

| Avtivitate a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai dreptate.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Florentina9210):

Tu nu mai esti un copil, in adevaratul sens al cuvantului (probabil nu si al parintilor). Dar chiar si atunci si conservatorismul parintilor tai ar trebui sa aiba o limita......catusi de cat decenta. big grin

| Durassica22 a răspuns (pentru anonim_4396):

Are 24 de ani?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Durassica22):

Da

| CatalinVictor1985 a răspuns:

Dar ce fel de parinti ai atata timp cat nu aduci pe nimeni la ei in casa si vrei sa petreci in alta parte. Vorbeste cu ei si spune-le direct ce vrei sa faci. Dar important e sa te insoteasca si o prietena eventual cu prietenul ei.
Daca nu atunci spune-le parintilor sa te insoteasca ei daca vor sa ai si tu parte de putina bucurie in cei 24 de ani ai tai ca nu prea cred ca ai avut. Sau marita-te cu mine si ii pun eu la punct...

| Florentina9210 explică (pentru CatalinVictor1985):

Trebuie sa te dezamagesc. Am deja iubit, care de altfel m-a cerut de sotie, insa nu acum.

| CatalinVictor1985 a răspuns (pentru Florentina9210):

Era doar o gluma in sensul ca ar trebui sa te impui unde crezi ca ei gresesc si daca au ceva in creierasele lor atunci ar trebui sa-ti de-a mai multa libertate pentru ca nu e normal sa te lase sa pleci in Germania invadata de islamisti sau teroristi si sa nu te lase la o petrecere de revelion peste o luna jumate cu prietenul in tara ta sau chiar oras. E cam aiurea treaba asta nu crezi?

| Florentina9210 explică (pentru CatalinVictor1985):

In Germania am fost la spital. Si acele persoane, care au venit cu mine, erau colegi de scoala.

| mnbvf a răspuns:

Le-ai arătat că încă nu ești matură, de asta te tratează ca atare.

| Florentina9210 explică (pentru mnbvf):

Nu e vorba de asta. Chestia e ca eu, cand eram mai mica, eram mai sensibila, mi-am petrecut si cateva saptamani prin spitale si de aceea, au devenit mai preotectori cu mine. Si le e teama sa nu patesc ceva.

| nirocino a răspuns:

Cea mai simpla si eficienta solutie este ca prietenul tau sa vina intr-o seara cu un buchet de flori pentru mama ta si sa ii spuna direct ca ati dori sa petreceti revelionul impreuna si daca este de acord. Garantez ca va fi, e o metoda verificata! Bafta!
Daca e si tatal tau acasa e si mai bine. (Lui nu e nevoie sa ii aduca flori! laughing

| Florentina9210 explică (pentru nirocino):

Chestia e ca e cam timid. Mi-a zis sa nu isi ia vreun facalet pe spinare. laughing
Pai la tata sa vina cu o sticla de Whisky, nu prea le are cu bauturile ieftine.

| nirocino a răspuns (pentru Florentina9210):

Haide mah, ca nu ia niciun facalet...
OK, metoda nr. 2. Ii spui mamei tale ca e timid.
Nr. 3 Ii dai prietenului sa bea ceva sa nu mai fie timid dar nici prea mult ca pleaca cu facaletul intre picioare.
Nr. 4 Sa vina prietenul tau cu un facalet cadou pentru mama ta dar sa se asigure ca e usa deschisa. Cat face pe suta de metri?
Nr. 5 Sa gasesti o prietena tot cu iubit timid si sa mergeti impreuna la Revelion, voi doua si timizii inainte.
etc, etc. happy

| Florentina9210 explică (pentru nirocino):

Ultima idee nu e rea. happy

| Axelrunda a răspuns:

Roaga-l pe iubitul tau sa vina intr-o ora potrivita sa vorbeasca cu parintii tai, sau eu daca as fi iubitul tau, sau daca eu as fi iubitul in aceasta situatie, as merge sa vorbesc cu parintii iubitei mele. Si sper sa fii lasat o impresie buna la tata, ca daca tatal spune da, atunci mama nu mai are ce spuna decat sa fie de acordwinking

| Florentina9210 explică (pentru Axelrunda):

Ei, la mine mama e ''sefa'' in casa. Tata e mai cu serviciul si ..atat.
Nu e o idee rea sa il chem la mine, sa faca cunostinta cu ai mei. Intr-un weekend ca atunci suntem o. familie!

| Axelrunda a răspuns (pentru Florentina9210):

Exact! Dar din cate am auzit eu, si daca tatal, spune da, atunci mama asa fata in fata cu iubitul nu are cum sa zica ceva. Si daca ai un iubit calumea, cum sper ca toata lumea sa aiba o persoana potrivita aproape de inima, el va veni cu un buchet de flori si ciocolata laughing Si apai vezi ca se indragosteste mama ta de baiat, mai ales daca-i chpes laughing)

Da, da. Stai sa iti povestesc, cand eram in ''pauza'' cu acest baiat, acum doi ani, am intalnit altul din comuna vecina. A venit baiatul la mine acasa cu maxi si mi-a adus un buchet de flori si o cutie de ciocolata. Si-a dat banii pe ele si cand sa se intoarca nu mai avea bani. Mama cand l-a vazut, a ramas surprinsa, nu de gestul sau ci ca avea. piercing laughing A zis, mama, unde-i gasesti''?
Dar, totusi, baiatul a fost manierat si destul de atent cu mine. Tin minte cand l-a vazut ca intra in curte, a scapat din mana un pahar, ca spala vase rolling on the floor nici acum n-am uitat momentul. A incercat sa fie cat mai draguta cu el, l-a pus la masa, am mancat amandoi, dupa (eu stiam ce are de gand) i-a dat 50 de lei la plecare, si imi zice mie, ''ramane sa va mai vedeti in... oras! Adica, acasa la ea, nu mai era posibil.

| Axelrunda a răspuns (pentru Florentina9210):

laughing) Si asa este un mod de ati face mama sa accepte, Vii cu acest gen de baiat acasa de cateva ori si dupa iti spune sa faci orice! dar nu la ea acasa xD - Apropo ghici cine este nr.1 azi pe TPU

Tu?

| Regedesubmunte a răspuns:

Ai putea să îl inviți pe iubitul tău acasă la tine ca să îl cunoască și părinți tăi, să aibă încredere în el, să știe pe ce mâini o lasă pe fica lor mult iubită!

| Florentina9210 explică (pentru Regedesubmunte):

Mama il cunoaste, s-au cunoscut reciproc. Tata, mai mult e plecat cu serviciul, m-am obisnuit asa. Oricum, el a zis ca are incredere in mine ca voi alege ceea ce trebuie, insa mama e mai protectoare cu mine.
O sa vorbesc cu el despre asta.,

| Durassica22 a răspuns:

Fugi de acasa si du-te la el (asa am facut eu de Craciun)

| Florentina9210 explică (pentru Durassica22):

Nu sunt eu fata aia. Vreau sa decurga totul de la sine.

| Întotdeuna2 a răspuns:

Urmare solicitării tale privind relația ta cu prietenul tău față de propria ta mamă, va trebui să nu insiști pentru că poate genera unele fabulații sau chiar un ușor conflict între voi, toate părțile.
Ca recomandare, poartă - te destul de bine cu propria ta minunată mamă, răspunde - i pozitiv cerințelor dânsei, o poți sprijini și în activități de autogospodărire și ai să vezi că toate cele precizate de mai sus va duce la apreciere, încredere și sinceritate.
Sper că îți vor fi de folos astfel de sfaturi Florentina, mult succes.

| Florentina9210 explică (pentru Întotdeuna2):

Pai, o ajut la treburile casei, sunt fata cuminta, nu merg in cluburi, nu fumez, nu beau. Nu cred ca am dezamagit-o vreodata. Sunt un copil bun.
Multumesc de sfat. Te pup!

| LiviuForXS0fy a răspuns:

Explica-i mamei tale ca aveti o relatie foarte serioasa si ca un astfel de pas in relatia voastra ar intari si mai mult legatura dintre voi :3.
Va intelege ea, doar a fost si ea ca tine happy

| NoJoke a răspuns:

Mai repede il convingi pe iubitul tau sa faca revelionul la tine. Asa o sa il mai cunoasca si parinti tai si cu timpul o sa te lase la el.

| Ioana_Alex_1994 a răspuns:

Poti sa il inviti la voi acasa, astfel parintii il vor cunoste mai bine, iar de revelion vor avea incredere sa te lase cu el. Iati iubitul, prezinta-l parintilor!