Nu poți accepta ca exista si o mică șansa sa te înșeli? Si sa nu fiu narcisista? Esti atat de sigur ca ai dreptate?
Nu acuz in mod straniu, tu chiar o faci.Generalizezi in aceeași măsura in care o fac si eu.Cu cât cad eu intr-o extrema, cu atat cazi tu in cealalta.Chiar crezi ca asta te face mai bun ca mine?
Nu, nu e inventat.Dar e deja o obsesie.O fobie fata de narcisisti.Nici măcar nu știu cum s-o numesc.Gandeste-te la asta.Tu știi ce te-a determinat sa te comporti asa.Sa vânezi narcisisti la tot pasul.Tot tu ai sa realizezi (probabil)cât de lipsit de sens e.Incearca sa iei oamenii ca atare. Fara sa le pui etichete inutile, fata niciun fel de dovezi veridice.
Nu "a părea", ci a fi.Da, ți-as câștiga simpatia fiind cum ai spus tu pentru ca sta in firea mea.Pentru ca, deși nu-mi plac oamenii, pot sa ma fac ușor placuta dacă trebuie.Dar asta nu ma face narcisista.Cameleonica poate.Si nu-s eu mai specială din punctul asta de vedere.Nu sunt singura persoana carismatica din lume.Ce vrei sa sugerezi, ca toți cei care poseda calitățile menționate de tine sunt narcisisti?
Numai tu poți transforma niște calități precum "seductiva","atractiva" in semne evidente de narcisism.Asta nu se cheamă generalizare?
E ca si cum ai explica unui copil de 5 ani.Toti narcisistii sunt (pot fi)fermecători, dar nu toate persoanele fermecătoare sunt narcisiste.Da, perfecțiunea nu exista.Cand vezi pe cineva care din primele 5 minute câștiga simpatia si admirația publicului îți da de gândit. Poate e un psihopat cu un plan diabolic. Poate e un narcisist care încearcă sa-ți între sub piele.Sau poate e doar un om obișnuit, care știe sa se adapteze si poseda o carisma înnăscută.Nu trebuie sa tragi concluzii pripite.
In ce ma privește,sa fiu asa îmi conferă un oarecare control asupra celorlalti (plus o satisfacție de sine), ceea ce e plăcut.Si necesar.Incearca si tu odată.In loc sa începi o discuție cu o tipa cu "vrei sa te invat cum sa deconspiri un narcisisti in 5 pași", fa-i un compliment.Asa ai mai mari șanse s-o cucerești.
Dupa poza ai buze mai proeminente. Esti frumoasa! Lasa lumea sa zica ce vrea. Oameni mai sunt invidiosi pe frumusete. Exista libertate de exprimare a gandurilor si opiniilor. Ex de buze Madalina ghenea
Nici n-am dat zoom la poza de profil si deja le-am dat dreptate
Iti spun asta pentru ca... AI!
Si nu e un lucru rau. Decat daca faci injectii cu acid hialuronic, atunci e o tampenie, daca nu, ci asa sunt ele naturale, e ok.
Asta e e bun si ratusca numa sa nu te incomodeze, sau sa te deranjeze, in rest e ok. Poate cas bune de pupat sa nu zic sigur is, dar tu stii, sau al care te pupa.
Motivele pentru a fi de la bun început seductiv sau carismatic sunt tocmai cu scopul de a atrage pe cineva in plasă.
Păi tocmai asta e faza la a fi cameleonic. Cei care o fac cu intenție din prima interacțiune nu au cum să fie de bun augur.
Ai atâtea semne la tot pasul care sugerează că ești narcisistă. Că nu îți convine că tocmai eu te etichetez în acest sens e altă poveste care te bântuie.
Ți-am zis că poate cu mai mulți ani în urmă puteam fi manipulat de prima impresie. Acum deja urmăresc alte trăsături/caracteristici sau patterns la o persoană nouă. Pe principiul fake it until you make it. Mhm...
Nu toate persoanele carismatice sunt narcisiste mai ales in fața unui grup când au de prezentat ceva cu scop publicitar, e firesc sa ai nevoie acolo de asemenea calități. E alt scop al carismei acolo. Dar individual numai tu cu o persoană la prima întâlnire ridică sprâncene.
De ce doar peste 10 ani? Ai impresia ca o sa ai 20 de ani la nesfârsit?
Chiar crezi ca merita sa sacrifici timpul doar pentru relatii cu beneficii atata timp, acum când ai starea mintala necesara sa poti investi sentimente intr-o relatie si corpul iti e suficient de sanatos pentru a mentine o sarcina. In plus, sa zicem ca te decizi la 30 sa faci asta dar iti trebuie minim cativa ani sa cunosti persoana deabinelea, sa nu sfarsesti prin divort sau ca Mamã singurã.
Pentru ca semeni! Nu vad neaparat o problema in asta...
Te tachineaza,, oare de ce?
Buzele mari sunt mai atractive și frumoase la o femeie.
Da,astea sunt motivele.Dar eu nu as numi-o "plasa". Sunt seductiva/carismatica pentru ca am de câștigat. Daca oamenii te plac îi poți folosi mai ușor.Dar prin "folosi" nu intelege ca o sa calc pe cadavre(metaforic). Scopul de a te face plăcut e sa obții unele beneficii.Ei au parte de compania ta, tu de orice vrei de la ei.E win-win.
Si asta e doar la mine. Unii(majoritatea)sunt carismatici pentru ca asta e firea lor.Nu urmaresc si alte interese.Si nici eu nu îmi propun din start sa obțin ceva. Aata vine pe parcurs.Carisma e înnăscută. Seductia se invata, dar o înveți din același motiv pentru care înveți si sa înoți.Te ajuta in viața.Nu trebuie sa fii narcisist pentru asta.
Nu e vorba ca nu îmi convine ca tu ma etichetezi, mi-e indiferent dacă o faci tu sau altcineva.Problema e ca nu-s narcisista.Tu ma compari mintal cu un tipar specific narcisistilor si te bucuri de fiecare data când vezi ca ai găsit încă o trăsătura care se potrivește.Asta nu dovedește nimic, cât timp interacțiunea noastra e doar prin mesaje si tu nu ești calificat sa dai verdicte in sensul asta.
Ridica sprâncene? In loc sa te bucuri când dai peste o persoana carismatica si sa te consideri norocos tu crezi ca e o capcana? Putina paranoia, nu crezi?
Nu am starea mintala necesară sa investesc sentimente intr-o relații.Si cu atat mai puțin am chef de făcut copii acum.Nu vreau copii înainte de 25 de ani.Nu știu dacă o sa fiu capabilă vreodata sa am, dar oricum, 25 e minimul.
Nu-mi irosesc timpul pe relații cu beneficii, dar de altceva nu am nevoie si nici nu sunt capabilă acum.
Cut the crap. E un skill si se invata (e o combinatie de factori din personalitatea ta). La narcisisti e simplu de distins cu timpul.
La ei este o falsa carisma glazurata peste aroganta si tupeu.
Si intelege ca e vorba de o intalnire ceva mai intima intre tine si X sau Y. Carisma nu-si are utilitatea decat in grupuri (ex politica, marketing/vanzari sau undeva unde trebuie sa fii un orator bun).
Nu e niciun noroc pentru mine ca te-am vazut pe tine carismatica la o prima intalnire. Nu am nevoie sa fii carismatica sau chiar si seductiva. Iar scopul narcisistului e de a livra o imagine la inceput, chiar daca pare win-win, pe parcurs se schimba perspectivele intrucat nu a fost niciodata vorba de o carisma pe bune. Poate fi destul de bine folosita ca unealta de manipulat.
Bine, nu esti narcisista daca zici tu. Chiar n-am dovedit nimic pana acum, right. De parca tie ti se poate dovedi ceva, iar daca ti se dovedeste, te citez: Nu-ti pasa. E un cerc vicios.
"Toti narcisistii sunt fermecători"
De unde ai scos-o p-asta?
Carisma nu-si are utilitatea decât in grupuri? Serios? Si crezi ca persoanele alea carismatice din grupuri devin brusc timide când sunteți doar voi 2? Carimsma e utila mereu.Tu o privești ca pe ceva fals.O strategie de marketing, folosită cu un scop anume, invatata.Ca un soi de masca.Dar nu e asa.Carisma face diferenta dintre o persoana anosta si una interesantă. Dintre o conversație monotona si una captivanta.
Nu ai nevoie sa fiu carismatica/seductiva? Dar cum ar trebui sa fiu? Plictisitoare? Muta? Carisma si seducția sunt esențiale.
Da, normal ca poate fi folosită ca unealta de manipulat. Aproape orice poate fi folosit ca unealta de manipulat.Descoperi de ce au oamenii nevoie /de ce cred ca au nevoie/de ce îi convingi tu ca au nevoie si le oferi acel ceva in schimbul a altceva. Carisma te ajuta in sensul asta, dar asta nu e scopul ei principal.
Mi se poate dovedi.Dar tu nu ma cunoști.E egal cu 0 tot ce spui despre mine.Ti-am mai zis, vorbește la modul general.Acolo pot fi de acord cu tine.
Ai dreptate.Nu mi-ar pasa.Nu e ca si cum as putea sa schimb ceva.
Vezi ca fix tu gandesti in alb si negru. Ah, pai daca nu e A-ul asa bun atunci e sigur doar B bun.
Nu are nici de ce sa fie respectivul mut. Ciudat si timid la prima interactiune e ok, dar mut nu. Si stiu foarte bine si cazul asta.
Nici asta nu e in regula pentru ca oamenii astia ascund foarte multe, cum de altfel era o fosta prietena de a mea, unde pe Internet era zmeu irefutabil, iar in realitate era experta in mutologie si paranoica la tot pasul pentru orice gest. Bai si macar daca era prima oara! NU. Mereu era muta si stana de piatra. Cand erai la intalnire cu ea te simteai complet singur in prezenta ei. Nu facea decat sa te examineze minutios cu ochi si nas de sarpe in timp ce doar tu purteai conversatia. Vorbea foarte sumar, rezervat, doar ca reactie: "Mda..." si chestii de genul asta.
Evident ca tot tu erai de vina pentru ca nu vedeai sensul in alte intalniri vreodata. Doar tu esti ala superficial si care nu se implica suficient, dar nici nu intelegi ca unii oameni sunt vulnerabili (unii or fi pe bune, dar altii sunt numai pentru scopul de a primi atentie). In final s-a dovedit 100% a fi covert narcissist. Tot timpul anxioasa si muta numai de fatada, pe Internet era altcineva foarte manipulativ, combativ si defensiv. Manipulare a fost de la inceput pana la sfarsit. Inclusiv cand isi facuse alt prieten si eu i-am tot zis s-o terminam pentru ca nu mai are niciun rost, ea nuuu nuuu, de ce, pai de ce? Ca sa primeasca atentie si de la mine chiar daca nu imi ofera nimic la schimb. Ei niciodata nu se satura de atentie si validare si da mai putin de banuit daca nu isi seaca doar o singura persoana de atentie (sau narc supply). Tipa aia instabila in deciziile ei ma tot tinea in plasa cu "future faking".
Iar ce ai spus la final despre tine nu trebuie sa-mi tot confirmi ceea ce stiu deja. Vei mai repeta mult ca eu sunt ala care generalizeaza cand fix tu faci asta pe la orice intrebare si o proiectezi asupra mea? Eu iti spun mereu NU si NU, nu e toata lumea asa, tu inca vomiti cu tot felul de ideologii irationale si imature. Din punctul tau de vedere ca sa fie valid faptul ca esti narcisista ar insemna ca toata lumea sa fie narcisista. Ceva groaznic de eronat. https://www.youtube.com/watch?v=UvO05KhxGCc
Carisma e buna, n-am zis ca e rea exclusiv, dar trebuie mai multa precautie pentru ca la prima interactiune mai privata/intima unii o folosesc pentru manipulare/exploatare.
Ce ar fi sa nu te mai limitezi doar la ce stii tu si sa mai pui degetele alea lenese sa mai caute pe Internet si altceva decat atentie pe TPU.
Unul dintre fostii mei prieteni fix asa ne atragea pe toti (prieteni, iubite), mult prea carismatic, prea mult farmec, prea mult fals entuziasm de la prima intalnire. Si asa a cam ramas fara fiecare dintre flying monkeys (la un moment dat si eu fiind in jungla asta aproband/activand comportamente nesanatoase). Pe parcurs se dovedea in multe alte feluri fata de prima impresie.
Ia arunca o privire aici:
https://www.youtube.com/watch?v=ioWcLuMcTBc
Mai exact pe la final pe la 37:45
Fix ce iti spuneam eu!
Sigur tu nu erai zmeu pe internet si in realitate anost de ii s-a dus toatã atractia fata de tine?
Ah, nu, te cred ca ti-ar placea sa crezi asta despre mine, dar imi place ca mi-ai amintit de un atribut care o caracterizeaza excelent pe fosta prietena. Anosta...cu siguranta!
Nu cred man, crede-ma ca nu cred dar trebuie sa stii macar putina natura feminã e logic ca pe internet credea altceva de se chinuia intr-un fel sa te impresioneze, sa crezi despre o anumita persoana ca e "anosta" doar pentru ca se comporta asa cu tine e lipsit de rationament.
Nici n-ai idee cate m-a invatat respectiva despre natura feminina, mai ales cand e vorba si de una radioactiv de narcisista. Tocmai asta e si utilitatea Internetului pentru astfel de oameni foarte insecure, sa para intr-un fel pe net, dar in cu totul alt fel in realitate unde nu stiu sa isi mai mascheze comportamentele.
Si ea fiind atat de insecure umorul ei era extrem de limitat, chiar inexistent, mai ales ca daca era ceva ce o privea personal macar 5% pentru ea automat era ceva stupid, asta pentru ca nu suporta sa fie subiect de teasing macar, deci era teribil de anosta, tocmai ca paream iritant de zeflemist cu ea. Avea o reactie foarte superioara, acida si aroganta in privinta asta.
Si nu e datoria mea sa repar astfel de oameni pentru ca oricum numai ei pot s-o faca. Dar modul in care aleg sa o faca e prin cersetoria de atentie si validare (complimente, laude, etc), de care niciodata nu se satura.
Deci vorbind de lipsa de rationament in a vedea ceva normal ca o persoana sa fie cineva pe Internet si cu totul altcineva in realitate. Mneah...nu e chiar asa. Mai ales ca rationamentul unor astfel de persoane narcisiste este guvernat de emotii, coplesit totalmente de acestea. Ratiunea lor e de fapt destul de intunecata de acest orgoliu. Nu conteaza ceea ce se intampla in realitate. Daca orgoliul lor a fost amenintat chiar si cu cea mai mica sansa atunci asta e tot ceea ce conteaza.
Cu totii suntem altfel pe internet decât in realitate, asta nu are nici o legatura cu ea personal. Dar e usor de prostit tipe pe internet, Probabil ea isi imaginã ca esti mare mascul alfa pe internet de aceea parea altfel decât in realitate.
Dacã nu suporta sa o iei la misto asta inseamna ca nu va potriveati, dar de cele mai multe ori e stupid ca tip sa faci asemenea chestii, cel mai bun simt al umorului e sa stii cum sa te "umilesti" singur farã sa faci persoana de lângã tine sa o i-a personal.
"tocmai ca paream iritant de zeflemist cu ea. Avea o reactie foarte superioara" - nu inteleg de ce te miri, tipele doar iti oglindesc comportamentul tau fata de ele. Aceeasi tipa care poate reactioneaza arogant cu tine si foarte urât, poate fi udã si super de treaba cu altii.
"Cu totii suntem altfel pe internet decât in realitate, asta nu are nici o legatura cu ea personal. Dar e usor de prostit tipe pe internet, Probabil ea isi imaginã ca esti mare mascul alfa pe internet de aceea parea altfel decât in realitate."
Nu, nu toti suntem altfel pe Internet.
Si nici macar n-am agatat-o eu, daca te ajuta sa realizezi ceva.
Ea m-a cautat si a manifestat interes fata de persoana mea. Ca de altfel majoritatea persoanelor din viata mea. Eu am fost in situatia celui care atragea cu ceva.
-------------------------------------------------------------------------------
"Dacã nu suporta sa o iei la misto asta inseamna ca nu va potriveati, dar de cele mai multe ori e stupid ca tip sa faci asemenea chestii, cel mai bun simt al umorului e sa stii cum sa te "umilesti" singur farã sa faci persoana de lângã tine sa o i-a personal."
Nu, asta inseamna ca era imatura & insecure si scopul ei era sa detina controlul. Nu isi putea permite sa fie vulnerabila fata de mine. Nu voia sa fie intima cu adevarat. Era si este incapabila. Si nu ma intelege gresit. Intimitatea nu se refera doar la contact intim/fizic/sexual, ci la a te arata tu insuti asa cum esti fara niciun secret sau scop ascuns, a vorbi lejer fara vreo retinere. In schimb ea tot timpul era intr-o lume Fantasy despre ce mega personaj imaginar ar putea fi si de cat de speciala si neinteleasa e, pana cand in final am inteles si cand i-am zis verde in fata absolut tot ce am realizat despre ea a bagat un ghosting si aia a fost.
Un om sanatos, un om normal, un om inteligent, nu devine rapid ofensat la orice mizilic si e capabil sa aiba si auto-ironie. Si indiferent de natura feminina sau masculina. Tine minte ca narcisistii (covert) practica aproape toti tehnici pasiv-agresive (block/ignore pe aplicatii de chat/retele sociale, seen / silent treatment, ghosting, etc.)
-------------------------------------------------------------------------------
"tocmai ca paream iritant de zeflemist cu ea. Avea o reactie foarte superioara" - nu inteleg de ce te miri, tipele doar iti oglindesc comportamentul tau fata de ele. Aceeasi tipa care poate reactioneaza arogant cu tine si foarte urât, poate fi udã si super de treaba cu altii."
Tu chiar ai impresia ca ma mir eu de ceva. Eu am impresia ca doar tu vorbesti ca sa te afli in treaba pana acum.
Nu, femeile nu oglindesc nimic la modul general, ci persoanele narcisiste, tocmai ca sa te agate, vor ceva de la tine si trebuie sa stie sa se faca interesante. Un om normal nu e nevoit sa recurga la tot felul de chestii de genul "fake it until you make it", deci un astfel de om normal il accepti asa cum e, pentru ce e el, nu pentru ca se preface ca e altcineva. Cu timpul te prinzi de asta...si e una dintre cele mai crunte dezamagiri imposibil de depasit/iertat.
Bineinteles ca ideologia ta e complet eronata. O persoana se comporta la fel cu toata lumea, nu ca, vai, n-avea nicio vina ea cu siguranta, eu n-am stiut s-o fac s-o fac sa se comporte corect cu mine. Poate revezi primul paragraf cand ti-am spus ca nici macar n-am cautat-o eu pentru orice fel de prietenie/relatie.
Si iti mai zic ceva. Tu, ca si Hecate, ai o viziune destul de distorsionata despre lumea reala. Chiar nu vad de ce cauti sa ai argumente cu mine doar din presupuneri si insinuari. Pai? Chiar ai impresia ca ai devenit prea intelept pana acum? Nici pe departe.
"Nu, asta inseamna ca era imatura & insecure si scopul ei era sa detina controlul. Nu isi putea permite sa fie vulnerabila fata de mine. Nu voia sa fie intima cu adevarat. " - tuturor ne place sa detinem controlul asta este natura umana, nimeni nu este mai special ca altul. MAI ales ca e mult mai "inferioara" fizic ca tine era de asteptat asta.
Dacã totusi vroiai sa fie vulnerabila fata de tine putea-i s-o faci sa se simta ca detine ea controlul.
"i-am zis verde in fata absolut tot ce am realizat despre ea a bagat un ghosting si aia a fost.
Un om sanatos, un om normal, un om inteligent, nu devine rapid ofensat la orice mizilic si e capabil sa aiba si auto-ironie. "
Dar de te astepta-i sa ii placa ca ai zis "adevarul" in fata? dai semne de psihopatie. Dacã banuiai ca e covert-narcisista trebuia s-o elimini rapid farã sa-ti mai consumi energia cu ea. Esti si tu vinovat.
Nu chiar, nu am zis ca n-are nici o vina, tipa seamana putin cu Hecate Dar ea nu e covert ci doar are un caracter format asa mai agresiv in principal din cauza unor traume.
Nu te mai obosi tu sa-mi explici lucruri inutile prin care vrei mereu sa spui ca "toata lumea procedeaza la fel pentru ca toata lumea e narcisista". Ti-am zis ca lucrurile astea nu functioneaza la mine. Inainte mai puneam botul la astfel de manipulari. Not anymore.
Nu exista intimitate reala la narcisisti si punct. Le e frica de asa ceva pentru ca asta inseamna sa isi arate persoana falsa creata de ei. Chiar si cand ar detine ei controlul nu are loc niciodata acea intimitate, acea conexiune reala cu cealalta persoana de langa tine. Totul e doar o fantezie / iluzie.
Tu crezi ca A poate fi bun sau rău.Eu cred ca A e amandoua in același timp.La tine e "sau", la mine e "si". Asta face diferenta intre alb-negru si gri.
Ciudat si timid e ok? Cum naiba sa fie ok? O interacțiune dintre 2 persoane timide si ciudate nici măcar nu poate fi numita interacțiune.Si da,urmează sa zici ca timiditatea/ciudățenia nu sunt trăsături de carcater ale respectivei/respectivului, ci ca se manifesta doar prima data, cum e firesc, ca deh, mai intai aștepți sa vezi dacă nu-i cresc cumva celuilalt coarne si abia după începi sa te comporti normal.Dar nu e asa.Nu exista niciun motiv bun sa fii timid la început.Cu atat mai puțin ciudat. Timiditatea înseamnă lipsa de încredere in sine. Teama de a nu fi judecat. Teama de părerea celuilalt.De ce ai vrea o astfel de persoana in preajma ta? Prefer o persoana carismatica, dezinvolta, care are "curaj" sa ma privească in ochi când vorbește cu mine chiar si prima data.Nu sa se uite in pământ si sa murmure răspunsuri monosilabice.Sau sa se înroșească la cea mai insipida gluma la adresa lui/ei.
Dacă te simțeai singur la întâlnire cu ea de ce mai mergeai? De ce a ajuns sa fie "fosta" dacă îi disprețuiești comportamentul atat de mult? Pe internet e diferit si nu trebuie sa fii narcisist ca sa știi asta. Poti fi cea mai dezinvolta persoana pe internet si in realitate sa nu scoți un cuvânt.E altceva când e contact vizual, când persoana e lângă tine, când îi vezi reacțiile, stările si altceva când ești la adăpostul unui ecran.Bine,e altceva pentru cei timizi. Oamenii "normali" pot sa interacționeze la fel de bine.
Ca sa fie valid faptul ca sunt narcisista ar trebui sa mi-o zică altcineva.Si nu mi-a zis-o.
O sa caut ce ma interesează. Narcisistii nu intra in categoria asta.
"Ea m-a cautat si a manifestat interes fata de persoana mea. Ca de altfel majoritatea persoanelor din viata mea. Eu am fost in situatia celui care atragea cu ceva."
Si mai zici ca la mine e aroganta ieftină si excesivă.Ma întreb ce e acel "ceva" cu care atrageai.
Nu neg ca as avea o viziune distorsionată asupra realității.Dar cu toții o avem.Realitatea si-o modelează fiecare in funcție de sentimente /gânduri.Nimeni n-o vede asa cum este, dacă ea chiar este si nu pare.
Da, ai o viziune distorsionata si e ceva obisnuit dat fiind faptul ca esti narcisista la un mod patologic.
Daca nu te-a facut nimeni narcisista pana acum e pentru ca probabil nici nu prea socializezi foarte mult si pentru ca oricum nu se pricepe oricine la a te identifica astfel. Nici eu n-am stiut de la bun inceput ce era chiar atat de in neregula cu fostii mei amici (friends/pals sau love interests). N-am stiut din start - uite, astia-s narcisisti.
Mai ales ca in ziua de azi astfel de comportamente aproape ca se aplauda si promoveaza.
Am explicat foarte bine si detaliat pana acum (ti-am referit chiar si cateva surse), daca citesti si pe diagonala e partea a doua despre ignoranta ta specifica.
Exista doar o singura realitate. Iar tu nu faci parte din ea.
Intre timp eu sunt arogant si nu asertiv sau increzator, makes sense.
"Realitatea si-o modelează fiecare in funcție de sentimente "
There we go again to "feelings are facts". NO, they are not.
"pentru ca oricum nu se pricepe oricine la a te identifica astfel"Si tu te pricepi, nu? Prin altcineva nu ma refeream la cerșetorul de la colțul străzii.Sau un amic oarecare.Ci la o persoana calificata, in care sa am o oarecare încredere, sa știu ca ma cunoaște.Nu la tine.
Narcisista la un mod patologic?
Da, ai explicat. Explicat si rasexplicat.Ce nu vrei tu sa înțelegi e ca sunt capabilă sa conștientizez unele lucruri despre mine mai bine decât ești tu capabil s-o faci.Si ca diagnosticurile de orice fel nu se pun prin mesaje. Daca m-ai cunoaste(in realitate)ți-as da acorda mai mult credit.Dar nu e cazul.
Dacă scoți din context fraze la nimereala normal ca ai sa obții sensul pe care ți-l doresti.Realitatea si-o modelează fiecare si in funcție de gânduri.De rațiune.De mentalitate/credinta.Nu numai de emoții. Daca ești sensibil,percepi lumea altfel. Daca ești rece, la fel. Daca ești timid iar o percepi altfel si asa mai departe.
Nu, nu fac parte din realitatea ta.Dar sunt evident reala, deci fac parte din realitate.
Nu citesc in diagonala, doar îți explic ca si dacă ai avea o lista cu 100 de trăsături caracteristice narcisistilor(sau orice alta tulburare)si le bifezi pe toate la mine, tot nu ar însemna ca sunt si tot nu m-as baza pe spusele tale, cât timp ce știi tu despre mine se rezuma la niște răspunsuri la întrebări tampite. Faza cu psihologul online e buna doar in filme.In realitate, oamenii arată pe internet ceea ce vor.Si chiar dacă sunt sinceri, tot nu poți să-ți formezi o parere care sa corespundă cu realitatea, cât timp intrebarile de aici te lasă sa vezi doar fărâme din gândirea unei alte persoane, fărâme care oricum nu se leagă între ele si de obicei păstrează si o urma de sarcasm.
Dacă am fi avut vreodata o discuție libera (chiar si prin mesaje), poate ți-as fi citit de doua ori mesajele.Pentru ca ai fi stiut mai multe si ai fi avut o baza(mică), dar concretă.Asa, prinzi doar frânturi.Si le așezi cum îți place.Ca un copil care pune greșit piesele de puzzle.
Nu,feelings are not facts.Dar limita e uneori extrem de estompata.O sa judec mereu o persoana in funcție de emotiile pe care mi le provoacă. Daca ma face fericita pe moment (sau mulțumită), o sa am o parere buna despre ea si o sa am tendința sa am aceeași parere buna despre alte persoane din jurul meu(si automat despre acțiunile lor). Daca am o stare naspa, probabil va fi amplificată de persoana de lângă mine, pe care am s-o consider "rea" din "n" motive, principalul fiind starea mea proasta la care a contribuit si ea.Sau dacă actiunile ei ma afectează pe mine, ziua mea(si tot ce presupune ea)o sa devină neagra, inclusiv acțiunile altor persoane sau persoanele in sine pe care le asociez cu starea mea.Asta e ceva involuntar.Sunt capabilă sa-mi dau seama când am dreptate si când nu.Dar între ce simt si ce știu e o diferenta, diferenta de care sunt foarte conștientă.
CinevaAnonimă întreabă:
Sjhxjcks întreabă: