| noisolpXekuNemertXe a întrebat:

Hei lume. Am o curiozitate. Nu știu de ce, dar de mult timp m-a atras trecutul. De multe ori stau și-mi dau seama că pot să-mi "amintesc" anumite scene care s-au întâmplat în al doilea război mondial sau în anii '80 (probabil că mi-am format viziuni asupra diferitelor epoci din filme sau ceva).
În fine, dar nu știu de ce, uneori când văd ceva ce-mi amintește de o perioadă din trecut îmi vine o nostalgie puternică (și scurtă). Nu pot s-o descriu în cuvinte, este prea greu. E un fel de plăcere amestecată cu un sentiment de genul "oamenii ăia chiar au existat, chiar au trăit, au iubit, au suferit și au murit". Uneori chiar aș simți nevoia să mă retrag în funcție de situație într-o anumită zonă dintr-o anumită perioadă, de exemplu, mă atrage SUA anilor '80. Muzica, cultura, tehnologia mi se pare atât de "sexy", atât de frumoasă. De obicei pic în stările astea când nu am de-a face cu mediul care mă înconjoară (adică nu joc CS sau nu sunt cu prietenii). De obicei o pățesc când merg singur pe stradă (îmi reprezint mental orașul în stilul unei anumite ere). Sau noaptea când încerc s-adorm, sau la școală.
De mic îmi plăceau filmele SF cu călătorii în timp și am visat să am odată vreo ocazie să o pot face.
P.S.: M-am născut în 2000, deci nee, nu prea am de unde să fi trăit în acele perioade, de aceea mi se pare ciudat că am nostalgii legate de ele.
Dacă aveți și voi astfel de senzații, descrieți-mi-le! Chiar sunt curios dacă sunt singurul!

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate ti-as spune cate una alta pe tema asta, daca n-as sti ca o mare parte din intrebarile pe care le postezi pe TPU sunt puse la misto, ca sa le arati dupa aia pe, minunatul' tau canal de YouTube. E posibil ca aceasta intrebare sa nu faca parte din categoria aceea, dar e prea putin important atata timp cat nu pot fi sigur de asta.

| noisolpXekuNemertXe explică (pentru anonim_4396):

Dude, am pus doar 3 întrebări la mișto. Celelalte sunt serioase sau sunt curiozități de-ale mele. Vorbesc serios! Dacă nu mă crezi, verifică cu ochii tăi! https://www.youtube.com/watch?v=ZCZ2KvwIz_0&t=54s
Am doar un video în care am pus întrebări la mișto. Acolo poți să vezi și care sunt și pe lângă asta dacă tot nu crezi, o să vezi la început c-am spus că e primul meu video de genul!