| MountainRiver a întrebat:

Hei, TPU, cititul mai are rost pentru oamenii introvertiți și antisociali?
Adică de mic copil aud de ideea "Ai carte, ai parte." Dar eu am citit tot felul de cărți, multe chiar de psihologie și motivaționale și tot nu am devenit altă persoană.
Și ok, poate de devenit cu totul alta nu poți, căci cine devine din melc leu?! Dar eu una nici măcar nu am reușit să-mi fac vocea auzită sau să mă impun în fața cuiva doar pentru că am citit și chiar cunosc o teorie.

Deci voi ce credeți despre acest "citit" și acest proverb?! Credeți că mai are rost acest citit într-o lume oricum coruptă, nedreaptă și în care orice ar face melcii, e de fapt mereu condusă de lei?!
Sau acest proverb, a fost la origine de fapt tot o vorbă de asta de duh spusă tot de un frustrat care se voia și el a simți important? happy

5 răspunsuri:
| Konkistador a răspuns:

In lumea asta cruda, bulversata si aglomerata unde toata lumea este grabita nu te ajuta daca stai in casa si citesti 1000 de carti, unul care este extrovertit dar versat si s-a uitat la 500 de documentare poate fi mai documentat si mai inteligent ca tine, pentru ca una la mana, acel extrovertit este "street smart" si stie cum functioneaza viata si cum sa se comporte in orice situatie socioumana, a doua la mana, o sa aiba mai mult succes in relatiile romantice si sociale deoarece stie cum sa invarta masa pentru propriul lui beneficiu, al treilea punct, un extrovertit "street smart" are mai mult succes si mai multa carisma la locul de munca si are sanse mai mare sa avanseze in functie, deoarece tu fiind introvertit nu ai tupeul sa-ti impui punctul de vedere sau sa ceri o marire de salariu cumva, preferi sa stai in propria mocirla si inteligenta ta sa fie exploatata in folosul patronilor care doresc sa te plateasca la ordin de subzistenta.

Sunt sute de analfabeti in Romania care nu stiu sa rezolve o ecuatie de gradul al 2-lea, nu stiu sa citeasca fluent si sa interpreteze o poezie macar dar tot au bani, pentru ca aceasta carisma si "street smart"-ness ul le-a conferit anumite avantaje in viata, asa ca degeaba stai tu si citesti 1000 de carti cand ala cu 8 clase vinde 3-4 masini intr-o zi si si-a scos 5 mii de euro, tu ce ai facut, ai citit basmele, fantasmagonia si imputiciunea mintii a unui scriitor, doar de dragul divertismentului

| Holiday a răspuns:

Nu e suficient sa citesti, trebuie sa si intelegi ce ai citit.

| MountainRiver explică (pentru Konkistador):

Păi eu nu citesc romane de dragoste, eu totuși citesc psihologie și cărți tocmai despre psihopați și altele.
Deci e cum credeam, cam citesc degeaba. Dar e tot cum credeam, viața e nedreaptă. Dacă e așa, eu una ori mă sinucid ori devin Dhamer sau Bandy. Deci am obosit de lumea asta. Cică D-Zeu. Și unde dracu e D-Zeu aici?! Mă pune pe mine să citesc cărți și să-mi spetesc spinarea și toți analfabeții au ajuns să doarmă pe perne de mătase, să îmbrace haine fine și să mănânce caviarul meu?! Eu una nu mai suport. Mi-e scârbă de societatea asta.

| Dismally a răspuns:

Cu siguranta ca are rost cititul pentru ca iti dezvolta inteligenta, iar asta te poate ajuta foarte mult in orice situatie. Daca esti spre exemplu introvertit, cititul nu va schimba asta, te va foace doar mai inteligent in timp.
Proverbul se refera la altceva : "ai carte" inseamna "ai scoala", nu e vorba de cat ai citit ci de ce scrie pe diploma.
Lumea e asa cum e, probabil ai tu adteptari nerealiste.

| Cresta a răspuns:

Nu e suficient doar cititul. Trebuie sa aplici in viata ce ai invatat din acele carti. Un leu in cusca nu face doi bani.