| Emin_Erkan_1980 a întrebat:

Hei,TPU!

Întrebarea asta este mai mult pentru cunoscători!

Sunt la școală în Germania,iar ăsta e primul an (în care trebuie să învăț limba germană)! Dar am auzit că primesc note,dar nu sunt luate în considerare anul ăsta (pentru că sunt nou la învățarea limbii)

Nu sunt tocmai sigur,iar pe net nu am găsit răspunsul! Știu că ar trebui să întreb profesorii mai mult (ce a ce o să fac), dar mă întrebam dacă știe cineva! happy

Fundă!

Răspuns Câştigător
| FruttiFresh300 a răspuns:

Contează anul ăsta. La sfârșitul anului vei da niște examene ca să vadă dacă ești capabil să te bage în sistemul lor normal. Dacă nu ai fost anunțat încă de examene, înseamnă că mai faci un an de limbă ceea ce e nasol pentru ca pierzi vremea.

4 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Aici nu vei găsi răspunsul pe TPU, ci pe grupurile cu români din Germania, aceștia te vor lămuri mult mai bine.

| RAY a răspuns:

Pai intreaba profesori

| Emin_Erkan_1980 explică (pentru FruttiFresh300):

Sistemul lor normal? Asta ar însemna notele și testele care nu mă pune să le dau anul ăsta (adică la germana din clasă)?

Când m-am înscris pentru școală, mi s-a spus că o să dau la un moment dat un examen, dar nu mi s-a spus când! Cei de la școală nu mi-au spus nimic, deci s-ar putea să mai fac încă un an de germană! Chestia e că la germana extra pe care o învăț în școală iau note!

Dar mulțumesc pentru răspuns! M-a ajutat puțin! happy

| FruttiFresh300 a răspuns (pentru Emin_Erkan_1980):

Testele de la clasa, periodice, ii ajuta pe profesori să-și dea seama dacă ești capabil sau nu sa treci prin acele examene finale. Ele trebuie susținute la sfârșitul anului școlar, la mijlocul lunii iunie, cam asa. În funcție de notele obținute la acele examene, profesorii decid dacă mai ai nevoie de încă un an în clasa aia unde înveți limba sau poți intra in sistemul normal de educare, adică sa-ți continui studiile asa cum ai fi făcut-o in Romania. In cazul în care ai nelămuriri, mergi la secretariat și întreabă ce se întâmplă cu tine în următorul an școlar sau cel mai simplu, vorbește cu profesorul responsabil de clasa ta. Nu lăsa situația așa dacă ai dubii, pentru că nu te anunță din timp și sa nu cumva sa te trezești cu surprize în august.