| MountainRiver a întrebat:

Hei, TPU, tot uitându-mă la niște filme cu niște fete frumoase (aici, zic frumoase ca fiind actrițele), dar care au vrut să iasă, să se distreze cu băieți prin cluburi care niciuna în final nu a ajuns bine. Zic atât fizic, dar mai ales psihic, căci pe baza traumei lor se și făceau filmele.
Apoi m-am tot uitat la documentare cu criminali, unde victimele erau astfel de fete, care având aceeași frumusețe și aceleași tabieturi ca și protagonistele filmelor ajungeau în cluburi sau pe oriunde existau extroverți și "simțit bine" dar plecau în final cu câte un băiat, bărbat și nu mai auzea nimeni de ele, până ce nu deveneau știre națională și internațională ca victima din pungă, mlaștină sau cearceaf.

Ok. Acum întrebarea. happy Dar fără răspunsul "sunt frumoase" asta știu și eu, că fiind frumoase, dar mai ales extroverte își doresc cumva toată acea atenție masculină și chiar toată acea adrenalină și poate chiar nu se mai gândesc, ele doar trăind și acționând în viață.

Dar totuși de ce mai mult fetele frumoase, care sunt tocmai și conștiente de frumusețea lor și de ceea ce activează în bărbat (Jesus! Asta clar nu-i justifică bărbățelului nicidecum fapta, nu, nu, nu!) tot ele sunt cele care se protejează mai puțin?

Adică dacă totuși fetele normale, hai să le spunem așa, care nu sunt nici prea nici foarte, tot ele ajung să fie mai precaute cu locurile pe care le frecventează și chiar să controleze cine le intră în proximitate, deși tot ele sunt și mai protejate oricum prin felul lor de a fi, tocmai pentru că nu au acel se*appeal și nici vreo frumusețe de să te trăsnească ca fulgerul, de ce tot această categorie de fete sunt mai precaute și se gândesc la pericolele ce pot apărea, mai ales cu bărbați, pe când observ că tocmai fetele care sunt mult mai predispuse la aceste atacuri parcă le-a luat cineva mințile și nu se mai gândesc la posibile atacuri. Și eu nu zic că ele, astea frumoase sa trăiască acum într-un glob de sticlă, dar tocmai ele ar trebui să fie cu atât mai precaute, cu cât știu ce dețin și acea calitate (pentru că orice ar spune sau crede bărbățelul, frumusețea este o calitate faină, dar evident nu așa bolnavă cum o percepe stimabilul) trezește în bărbat dorințe animalice, nu tocmai ele, pretty women astea, ar trebui să fie mai precaute?!

Acum că tot am scris atât la altceva mă duce gândul și am mai observat ceva.
De ce tocmai fetele care nu sunt pretty musai devin așa un fel de anonime (nu zic prin ochii bărbatului ci zic prin ochii lor, adică tot ele suferă dacă atrag atenția, dacă se vorbește despre ele sau au ajuns în gura lumii) pe când cele frumoase devin vocale și tocmai ele vor și mai mult decât sunt oricum deja să fie în centrul atenției?!

Adică ce mă gândesc, oare să fie și ceva la nivel fiziologic, biologic înrădăcinat?! Adică oare acest aspect frumos să vină cu ceva mai mult pe interior de fapt?! Cum ar fi poate o vitalitate și nebunie, pe care tocmai femeile și-o transpun în ideea de atragere de atenție?!
De aici aș fi tras altă concluzie. Oare de fapt frumusețea să însemne vitalitate, forță, putere?! Nu la acel nivel gândit de bărbățel evident ci doar la nivel spiritual, la nivel de Univers.

3 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Frumusetea nu are legatura cu inteligenta sau cu educatia de acasa.
Tu ai facut o generalizare, ca TOATE fetele frumoase nu se protejeaza, ca TOATE fetele "care nu sunt nici prea nici foarte" sunt precaute.
Nu-i deloc asa.
O fata cu un dram de minte, cu parinti care o invata de bine, n-o sa mearga la petreceri neinsotita, n-o sa ia pe cate unul acasa (pentru ca acasa sunt parintii) etc.
Si daca e majora si sta cu o colega, o prietena, tot isi spun una alteia unde merg si cand se vor intoarce.

Sunt fete frumoase si timide, care nu se simt in largul lor sa fie centrul atentiei, la fel cum sunt fete mai putin frumoase (unele chiar urate) care tin mortis sa fie toti ochii pe ele.

| MountainRiver explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu cred. Chiar nu cred așa ceva. De obicei, în filme și nu doar, că ai zice că acolo mna e trucat, dar și în documentare, am văzut doar fete frumoase ce au plătit cu propria viață, acele decizii de ieșit în oraș.
Nu știu, nu zic că poate nu oi avea și tu dreptate, dar eu am analizat doar pe baza a ceea ce am auzit și văzut în documentare. Iar toate fetele frumoase, au plătit un preț la final. Și au fost și fete care au plecat însoțite sau care au fost răpite chiar din propria locuință. Deci nu e vorba musai de intelect, e vorba și de un fel de a fi, al fetelor frumoase. Pe când tocmai am observat că fetele mai nepretty tocmai au ajuns să fie și mai precaute. Sau chiar fete pretty care au văzut că frumusețea lor le poate costa ceva, au decis să nu mai pună atâta preț pe această frumusețe și au rămas ascunse, dar alea-s mai rare.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru MountainRiver):

"dar alea-s mai rare"
Alea sunt inteligente si precaute, de aia n-au ajuns subiect de film sau de documentare. Nu pentru ca sunt rare, ci pentru ca sunt "low profile"