Poate este inca prea devreme pentru asta. Mai asteapta o perioada. Ii va fi greu acum sa se ataseze de alt caine. Eu, de exemplu, nu-mi iau alt animal pentru ca mi-e teama sa nu-l pierd si pe acesta. Poate ca si dansa gandeste la fel.
1-Te duci acasa cu catelul si ii spui ca l-ai gasit abandonat la coltul blocului si ca crezi ca este reincarnat acela care a murit.De cum te-a vazut sa tinut dupa tine si plingea.
2-Te duci acasa cu noul catel si ii spui ca este nemuritor.
Este foarte simplu:cumperi, sau mai bine adopti unul(salvezi si o viata, economisesti banutii si este si sterilizat)!
Eu am avut o pisica, luata de pe afara de micuta, a trait 13 ani, a facut cancer si dupa trei operatii(cu toate ca mi s-a spus ca nu ar mai avea rost sa fie operata), inevitabilul s-a produs.Sotul meu,nu mai voia alt animalut(din motive egoiste,masculine!),dar,dupa cativa ani de tratative, in urma cu trei ani,s-a trezit cu un pisoias negru,flocos(tot aruncat pe afara),pe care acum il adora.Ii da din portia lui de mancare,"vorbeste" cu ea tot timpul,doarme cu ea in pat,dar numai cand vrea pisica si nu cand vrea el(este o corcitura de pisica persana, care, dupa ce am cautat pe net, am citit ca este foarte afectuoasa si are un mod anume de a "vorbi", cu diverse nuante pisicesti.Par peste tot in casa(dar se aduna si astfel fac si sport!), dar ne aduce multa bucurie cand o vad cum se gudura pe langa noi, cat de bucuroasa este cand ne vede dupa ce lipsim ceva vreme de acasa.
Hai ca am luat-o razna!
Dar sa stii, ca este singurul mod, de a-i alina durerea si dorul dupa vechiul animalut.
Afara,poate ar fi liber,pana il prind hingherii,il calca o masina, moare de vreo boala sau de foame! Asa ca alege:ori traieste alaturi de voi, fara sa-i fie frig, foame, fara sa fie lovit sau ....liber afara.
Animalele,care traiesc in casa,chiar este recomandata sterilizarea(nu se intampla nimic daca li se scot testicolele sau ovarele,pentru a nu mai face pui). Daca vrei sa iei un caine comunitar,adunat de pe stada,este gata sterilizat. Daca vrei sa faci un bine unui pui de caine,care poate vreun "stapan bun"vrea sa-l arunce,il poti steriliza pe banii tai(nu ar fi prea scump, dar merita sa faci un bine dublu).
Animalul nu este chiar dependent de om:el isi vede de "viata"lui, doar sa aiba mancare, apa, iubire si apoi iti da de zeci de ori mai multa iubire decat un om.Doar ai mai avut caine,nu?
Daca,te referi ca nu o sa puteti pleca intr-un concediu,fii fara teama:o ruda,o cunostinta,ii poate da un bol de mancare si apa,act lipsiti.
Chiar acum,cand iti raspund, Tighi, pisica mea blanoasa, imi sta in poale, uitandu-se cum tastez.Cum sa nu o iubesc!?