Munca este leacul la orice problema pe care o ai nu-ți mai trebuie nimic
Cel mai bine sa mergi la un psiholog
Sunt 4 anii in care lucrurile merg din rau in mai rau pentru mine, sunt praf pe toate planurile posibile
Soluția nu este sinuciderea, știu exact cum te simți
De fiecare dată când am ajuns în prag de sinucidere, am luat o pauză și am vorbit cu persoane care au cancer și oamenii care n-au o viață normală trăiesc în sărăcie lucie
Oamenii ăstea m-au ținut cu picioarele pe pământ m-au motivat sa trăiasc viața asta care este absolut unică
Mi-am găsit un scop, indiferent cate ploii trec peste mine știu că sunt trecătoare la fel și în cazul tau
Cum am trecut? Intr-un fel a trecut de la sine, dar si eu am contribuit putin.
Eu anul trecut am inceput sa ma gandesc :
-ba. ce rost are viata asta? Ca oricum nu-mi place. Drumul meu in viata este sa fac X, Y, Z lucruri pe care oricum nu vreau sa le fac.
-uita-te si tu in ce situatie sunt. am un job de ****, nu-mi place, trebuie sa lucrez toata viata si sa suport colegii si sefii nesuferiti. sa stau sa platesc chirie la altul. Relatie oricum o sa aproape imposibil sa-mi fac. Toatea astea ca sa ce?
Cam asa erau gandurile mele la vremea respectiva. Adica la inceputul lui 2020. Nu gaseam fericire pe niciun plan.
Pana cand. datorita micilor mele incercari de a iesi din acest,,rat race" mi-am gasit pasiunea.
De cele mai multe ori starile astea apar in lipsa unui scop / target / tel / obiectiv (ceea ce mie imi lipsa la vremea respectiva).
Ce vrei tu sa faci in viata asta? Unde vrei sa ajungi? Deja imi dau seama ca raspunsurile sunt foarte asemanatoare cu,,nu stiu".
Eu mi-am gasit pasiunea si mi-am facut un scop. Acela ca vreau sa ajung la un anumit nivel si vreau sa realizez niste lucruri. Odata ce mi-am forma un mic plan, si am vazut ca pot face acel lucru, depresia a disparut deoarece ma simteam motivat ca fac ceea ce fac si gandul ca ma apropii de visul meu ma facea din ce in ce mai fericit.
Cand esti foarte concentrat pe ceva, nu prea mai ai timp sa-ti faci griji de nu stiu ce probleme. Ziua trece imediat.
ORICE problema ai avea, pune-ti urmatoarea intrebare,, Are o rezolvare problema asta?" Fii sincera cu tine. Daca raspunsul este da, atunci fa ceea ce trebuie facut.
Tine minte si faptul ca s-ar putea sa fie ceva de moment. Ceva care poate pentru moment nu poti face nimic, dar mai tarziu sigur poti.
,,Nimic din ceea ce îmi plăcea cândva acum, simt ca nu ma mai atrage, ca nu e ce trebuie"
Asta este pentru ca tu te schimbi ca persoana. De exemplu, cand erai mica iti placeau desenele animate. Acum iti mai plac acelasi desene? Sau te uiti la ele cum te uitai acum cativa ani? Evident ca nu. Asta pentru ca te schimbi, te maturizezi.
,, Cum reusiti?"
Cu un plan bine pus la punct, gandire pe termen lung, multa munca, perseverenta si un gram de incapatanare.
Gramul de incapatanare este pentru gandurile sau vorbele negative.
,, Ce va motiveaza?" Satisfactia si... banii xD.
,, Cum scapati de gandurile negative?"
Prin gandire rationala.
Cred ca fiecare dintre noi are in cap un mic,, dracusor" care mereu spune,, nu o sa reusesti?", nu esti bun de nimic etc.", asa-i? Eu i-as raspunde cu,, serios? Da de unde esti tu asa sigur?"
Deci tine minte. cauta rezolvari si gandeste pe termen lung.
Omul in cautarea sensului vietii - recomand. cartea asta. Viktor Frankl arata in carte ceva foarte interesant: o buna parte din depresiile si anxietatile actuale au legatura cu lipsa unui sens in viata omului, tocmai de aceea aici trebuie lucrat in primul rand. E foarte bine sa mergi la un psiholog, recomand si spovedania si rugaciunea, spre exemplu paraclisul Maicii Domnului citit zilnic vindeca sufletul si e un excelent remediu pentru depresie (stiu zeci de oameni care au iesit din depresie prin spovedanie si rugaciune), un stil de viata sanatos si echilibrat (de ex. alcoolul produce depresie, multe droguri inclusiv cannabisul la fel, cafeaua in exces depleteaza serotonina etc.) care pe langa evitarea viciilor mai inseamna si somn suficient (calitatea si cantitatea somnului sunt esentiale pentru o buna functionare psihica), alimentatie sanatoasa (multe depresii sunt intretinute si de lipsa de nutrienti precum vitamine, minerale, oligoelemente etc.). De asemenea, evita tot ceea ce iti produce stari negative (muzica trista, gandurile care ne produc amintiri triste, stresul etc.) si cauta sa faci lucruri care iti plac, iar daca simti ca nu gasesti astfel de lucruri, incearca sa faci lucruri noi, sa iti deschizi orizontul, sa iesi din rutina in care ai intrat (spre exemplu, apuca-te de un sport sau ia-ti un animalut, ajuta mult). O sa vezi ca "pofta vine mancand"., pe masura ce faci o activitate (sa zicem un sport) incepe sa te prinda si te ajuta si sa iesi din starile negative si din rutina in care ai intrat. Daca faci lucrurile astea vei vedea ca dupa ceva timp depresia va fi istorie. Daca vrei sa discutam mai pe larg, da-mi mesaj privat. Toate cele bune!
Cu totii suntem niste deprimati tristi, doar ca nu recunoastem. Trebuie doar sa nu-ti pese prea tare de ceea ce se intampla in jurul tau, cu cat iti pasa mai putin cu atat de afecteaza mai putin. Cauta-ti niste prieteni cu care sa mai schimbi o vorba din cand in cand, fa sport, asculta muzica, incearca chestii noi, cauta-ti un job, sau fa-le pe toate in acelasi timp. Daca te incarci cu multe sarcini, o sa uiti de toate problemele.
Timpul le rezolva pe toate. Mereu ma gândesc la vorba asta când am nevoie de optimism. Ma gândesc ca in ziua respectiva, peste câteva luni, nu o sa mai am stărea asta și toate se vor rezolva. Când am supărari încerc cu tot posibilul sa îmi ocup timpul sau sa fac diferite activități ca să nu mă mai gândesc la ce ma stresează. Când vine vorba de motivație, asta încerc și eu sa găsesc, ceva care sa conteze.
Lol, asta ar inseamna ca s-ar folosi cafea in exces drept antipsihotic...