| FloriGn2 a întrebat:

Hello m-am apucat de ceva timp de vapat si folosesc vape ul de la vozol cu capsule reîncărcabile,folosesc de cateva ori capsula iar cand ma uit sa vad cat mai e, ramane mereu mai putin chiar daca trag de cateva ori, aveti idee daca lichidul din ele se evapora?

16 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sigur ca lichidulse duce in plamanii ta, odata ce tu tragi din el, dar astea sunt chimicale bagate direct in plamani, care-ti omoara celulele plamanilor. Procesul este ireversibil, ducand la imbolnavirae plamanilor si cancer pulmonar!

| FloriGn2 explică (pentru Violleta2022):

Sunt constienta de asta, insa parintii mei fumeaza si simtind mai mereu acel miros, simt nevoia sa fumez si eu..ideea e ca dupa ca trag de cateva ori vad cat lichid ramane in capsula iar dupa 1-2 este mult mai putin fata de ce era dupa ce am tras, astfel am ajuns la concluzia ca se evapora lichidul din capsula chiar daca nu mai trag din el

| Violleta2022 a răspuns (pentru FloriGn2):

Nu-i adevarat!
Nu am fost si nu sunt fumatoare si am avut in familie fumaori dar am ales sa nu fumez, cum ai putea si tu sa faci dar nu vrei sa renunti, desi stii ca este nesanatos si cancerigen, in special pentru copii care nu inca cresterea incheiata, iar plamanii sunt inca incompet dezvoltati.
Cui ii pasa ca se vapora lichidul din capsula sau il inhalezi tu complet, odata ce este aceelasi grad de otravire al plamanilor, doar ca intra mai mult odata in plamanii tai.

Inteleg ce spuneti dvs,nu e neaparat ideea ca nu ma pot lasa, dar simt si placere atunci cand fumez ma relaxeaza si uit de mai multe chestii. tata stie de acest lucru si este de acord, mamei nu i-am spus pentru ca sunt sigura ca nu va accepta insa pana la urma am o singura viata si vreau sa fiu impacata cu ideea ca fac atat lucruri bune pentru mine cat si lucruri mai putin bune, care imi afecteaza sanatatea, pana la urma tot va veni ziua in care voi muri intrucat toate se intampla cu un motiv, consider ca asa vrea dumnezeu

Pacat ca parinti tai nu te controleaza si nu te lasa sa iti faci singura rau, fiindca este de inteles ca tu la anisorii astia nu ai discernamant, dar sa nu-ti pese de sanatatea copilului tau stiind ca-l poti vedea in coma la spital, sau pe moarte, chiar nu-i inteleg.

Evident ca m au sfatuit si m au invatat de fiecare data ce este bine si ce este rau,dar mai departe depinde de mine,sunt convinsa ca nu doar eu sunt in cazul asta, cunosc multi prieteni si persoane din liceu de varsta mea care fac asta, insa consider ca fiecare persoana isi asuma atunci cand ia o decizie in viata lui, teoretic cu toti gresim in viata, frica de a muri sau de a te îmbolnăvi nu ti ofera viata vesnica, de altfel situatiile de a prevenii aceste lucruri nu te fereste de moarte

Nu depidne de tine, asta spun, ca tu esti minora, inca incapabila sa discerni bienele de rau, de aceea legea va tine sub tutela parinteasca pana la 18 ani, ca aprintele sa hotarasca pentru tine.
Din pacate, greseala cu vapatul si fumatul nu sunt ectii de invatat, ca aici plamanii se prajesc imediat si multi adolescenti ajung in coma si mor, inainte sa ajunga majori.
Dupa cum spuneam, tu inca nu ai discernamant, odata ce vad ca esti total incapabil sa intelegi ca aici nu ai ce invata, ca nu-ti mai da nimeni sanse de recuperare, de la vapat pur si simplu mor celulele plamanilor si tu iti poti trai ultimile clipe in suferinte mari.

Va dau dreptate, insa de ce exista persoane care fumeaza de la 12-13 ani si care au ajuns la varsta de 50 de ani si n au murit? Lor nu le-a cedst plamanii in tot acest timp?

Fiindca exista si parinti indolenti sau neeductai, ori pur si simplu prosti, care nu dau doi bani pe copii lor.
Aceia care au acum 50 de ani NU au vapat niciodata, fiindca NU exista vapeuri acum 30-40de ani, de aceea au rezistat pana la varsta asta.

Din cate am inteles eu, tutunul afecteaza mai mult plamanii decat un vape si totusi ce sa mai cred…

Ai inteles total pe dos: tutunul fiind o planta nu este atat de rea cum este substanta chimica din vapeuri care iti arde plamanii cand intra direct in plamani.
Tutunul afecteaza pe termen lung, dar vape-ul afecteaza imediat cum ai bagat substanta chimica in plmanai.

Daca este sa o luam asa, ambele afecteaza intr o anumita masura, dar de ce se mai comercializează pe piata avand in vedere ca este dăunător pentru organism, de asemenea si drogurile au o influenta asupra populatiei si totusi le gasesti undeva ca sa le cumperi, banuiesc ca odata ce afecteaza corpului uman si sunt dăunătoare ar trebui sa fie scoase de pe piata, iar daca e sa o luam asa aproape in toate produsele gasim cate ceva nesănătos, care mai devreme sau mai tarziu ne pot face rau

| Violleta2022 a răspuns:

Iata ce te poate astepta daca nu te opresti chiar azi de la a fuma substante chimice, prin vapare:

https://www.cbsnews.com/......ationwide/

https://www.the-sun.com/......gs-sister/

https://www.thesun.co.uk/......cigarette/

https://metro.co.uk/......-10660852/

S-a introdus aceasta lege care interzicevaparea si vanzarea tigaretelor electronice copiilor sub 18 ani, tocmai pentru a va proteja de voi insiva, care nu aveti discernamant la anisorii astia i care copiati precum oile fara creier, tot ce este mai rau sau interzis, de la altii prosti, care se dau smecheri pana ajung in coma sau mor.

Din ce am vazut aici, acei copii care s au imbolnavit fumau in exces, eu nu sunt asa, intr adevar dvs aveti dreptate ca noi, adolescenții nu avem gandirea atat de dezvoltată precum un adult, insta totusi suntem conștienți de ceea ce facem ai faptul ca ne facem rau

Nu exista "in excess" fiindca coprul unui copil inca nedezvoltat se staureaza imediat cu substante chimice avdn reactii rapide, si indiferent ca tragi 10 fumrui sau 100 este acelasi lucru, fiindca tot atat de rau iti omoara celulele plamanilor.
Pacat ca ai niste parinti inconstienti care-s incapabili sa te controelze si sa te suprevegheze inainte sa ajungi in spital sau in situatii grave si ireversibile.

| Cinic a răspuns:

Vozol este praf si pe diveceuri si pe lichide!
Recomand tigarea : uwell caliburn G3 light ( 70ron) si lichide de la barjuce sau ivg.