| Iubitoruldecarti a întrebat:

Hey lume, ma aflu acum in Saliste, jud Alba. Sunt emotionat, abia mai stau pe picioare am facut o descoperire monumentala, nu o sa va vina sa credeti ce entuziasmat sunt.
Sa incep cu inceputul. Stiati ca Nicolae Iorga a fost aici in 1916, doar ca intrarea Romaniei in razboi l-a obligat sa se intoarca la Bucuresti? El a plecat in graba si mai apoi s-a intors aici de mai multe ori, iar chiar cand a fost asasinat el mai plănuia o revenire in aceata localitate. Legenda spune ca Iorga a redactat aici un manuscris, pe care in graba l-a îngropat undeva, spre a nu fi confiscat de autoritati la granita si de atunci l-a pierdut. Credeam si eu ca e doar legenda pana in norocoasa zi de 15 aprilie, cand sapam apa pentru un put si am dat de o cutie veche, de lemn. Era incuiata. Curios, am luat o piatra si am lovit yala iar un manuscris prafuit mi-a aparut sub ochi. Era manuscrisul lui Iorga! Cartea scrisa in 1916, pe care a pretuit-o atat de mult.
Scot teancul acela de hartii, atat de albe incat pareau noi si descopar si cateva cerculete de lut. Privind mai atent la ele, erau asemanatoare cu cele de la Tartaria. Iorga descoperise ACESTE INSCRIPTII!
Mai tarziu, in camera mea de la hotelul de 3 stele in care m-am cazat, stau si analizez manuscrisul. Era compus din doua parti: Despre scrierea vechilor români și Despre rolul organizațiilor secrete, din Evul Mediu și până azi. Ne vom concentra acum pe continutul primei parti:
Artefactele gasite de Iorga sunt 15 la numar si fiecare contine cate 4 simboluri, in total de 60 de simboluri - si toate distincte! Iorga a presupus - pe buna dreptate! - ca are de-a face cu un alfabet logografic, cu fiecare simbol reprezentand o idee. Iorga a reusit sa traduca aceste tablite, cu ajutorul unui transpuneri a acestora in limba greaca, realizata de autorul antic Strabon, care nota ca aceste tablite au peste zece milenii, fiind "scrise de primii oameni, cei mai intelepti si viteji, niste barbati asa de vanjosi incat ar putea cuceri lumea". Acolo fiecare simbol este explicat, impreuna cu sunetul pe care-l reprezinta. Fragmentul din Strabon e pus in cutie, impreuna cu o traducere. Uitati o monstra:
"-Tableta cu numarul 10 reprezinta aceste patru simboluri: un soare, caruia localnicii ii spun "sehe" si care, fiind pozitionat chiar in centrul careului sau, ne indica timpul amiezii; un triunghi isoscel, plasat in mijlocul unui cerc realizat cu incredibila maiestrie de acesti incredibili geometricieni, de la care si noi avem atatea de invatat, exprima cunoasterea ori absenta cunoasterii, lipsa ei, in limba nativa ko-o; al trei careu, alcatuit din trei linii imbarligate, reprezinta focul (fahlil) iar linia de deasupra ei este un alt simbol pentru cunoastere, dar cunoastere materializata, carti, documente, enciclopedii (na'a tlihui); în fine, ultimul careu alcatuit dintr-o linie orizontala si 5 verticale, dispuse in diverse pozitii, indica Estul."
Concluzia pe care o trage autorul este ca T10 ne explica cum un popor barbar, care are atata lipsa de cunoastere incat nici nu stie când e amiaza dupa pozitia Soarelui, si care de asemea dispretuieste cunoastere, vine din Est si posibil invadeaza tribul populatiei care a scris aceste tablete.
Dictionarul lui Strabon contine si cateva talmaciri pentru tablete care nu se afla in posesia lui Iorga, ci sunt cele de la Tartaria si care atrag atentia despre religie, evenimente istorice, stiinta dar si multe previziuni despre viitor, inclusiv incalzirea globala si internetul.
Ce credeti? Asa-i ca suntem cei mai tari?

3 răspunsuri:
| angelsforever a răspuns:

Du-te cu ele la un muzeu, daca tot zici ca le-ai descoperit tu.

| scp3008 a răspuns:

Esti aproape amuzant, ce fumezi?
Ce ai scris e prea absurd incat sa poata fi comentat

| Sisiwieuc9 a răspuns:

Ia du-l la muzeu atunci.

Întrebări similare