"De cand am aflat visele noastre s-au spulberat intr-o secunda"
Sti vorba aia, speranta moare ultima. De ce sau spulberat? Doar din cauza unei amãrâte de Boli? Ce vrei sa te mariti cu el? De ce nu ii dai putinã motivatie, sa aiba ceva motive sa isi inceplineasca ceva cu tine, sa nu vada ca moartea este o solutie. Tot ce vreau sa spun este sa nu ii arãti fricã, mai rãu il negativesti decât sa-l ajuti.
Nu sunt eu medic dar sunt tratamente Chinezesti impotriva cancerului, unele sunt chiar banate pentru ca functioneazã si nu sunt facute publine. Chimioterapia il seacã incet de ultimele sperate care le mai are, si farame de energie care le mai are.
Trebuie sa fi puternica pentru el ca si el sa aiba o speranta.
Incerca inca sa mai vorbesti cu el despre planurile vostre de viitor, sa fi vesela, sa nu il dadacesti ca si pe un om neputincios pentru ca in caz contrar se va simti rau si isi va pierde din speranta.Tu ca si femeie esti mai emotiva dar mai puternica in acelasi timp.Nu te lasa doborata si arata-i indiferent de stare si situatie ca il iubesti si ca totul va fi bine, deoarece si starea de spirit te ajuta sa te vindeci.
Da, sansele sa supravietuiasca sunt mici, trament dureros si fara prea mare efect, uite de-asta eu in astfel de cazuri as aproba eutanasia. Ce pot sa zica nu ai ce face decat sa tragi la sorti, daca boala nu e stadiu avansat are sanse de 30-40% de supravietuire, daca e stadiu avansat tratamentul e inutil, doar isi prelungeste agonia in fuga lui spre a supravietui cu orice pret, in orice caz si daca supravietuieste va fi schimbat de experienta de rahat. Cat despre tine nu ai ce sa faci decat sa speri, sa te rogi (ca si cum te-ar ajuta la ceva) si sa ai rabdare, iar daca moare o sa fie dureros, dar asta e viata un rahat, il jelesti un timp si mergi mai de parte doar nu esti baba. Ai avut ghinion sa d-ai de un tip pe moarte si va avea ghinionul sa nu isi prinda propia nunta.
Cumplita boala, ma intristeaza soarta oamenilor.
Fii alaturi de el, daca boala nu e avansata, poate sa fie infranta!
Tratamentul ei e chiar psihicul. Stiu ca suna banal,, dar e un ajutor mare. Din pacate ne confruntam cu boala secolului care 'n-are' leac pentru muritorii de rand.
Nu abandona visurile, idealurile nu pot fi interzise!
Fiti puternici,, insanatosire grabnica!
Îmi pare extrem de rău pentru ce simțiți amândoi în clipele astea Nu atât de gravă ca situația voastră, dar și prietenul meu a descoperit o tumoră pe ficat care a venit la pachet cu un ulcer gastric. În afară de a spera la vremuri mai bune, nu prea avem ce face...
Iubește-l în continuare, oferă-i toată dragostea și tot sprijinul, încurajează-l, iar tristețea nu i-o arăta. Plângi, plângi cât simți, dar nu de față cu el. Dăruiește-i speranță, că are toată nevoia și-l va ajuta extrem de mult din punct de vedere psihic.
Fiți tari și să treceți cu bine peste toate! Multă sănătate!
Am fost foarte puternica in fata lui. Și chiar pot sa spun ca una din acele persoane care i-a fost lui alături, sunt eu. Dar in sufletul meu doar eu știu ce e. Normal ca vreau sa ne căsătorim, și el vrea asta. planurile le aveam făcute dinainte sa aflam de boala asta, și ni le-a spulberat deoarece acum nu ni le putem îndeplini. Cel puțin nu când voiam noi. ne-am mai făcut și acum planuri, și încă ni le facem. Dar. e greu. E foarte imprevizibil. când e bine, poți comunica cu el, când e rău nu poți... de exemplu acum este depresiv, tulburări mintale care sper din suflet sa treacă peste, sa nu îl afecteze. aude voci care ii spune sa se sinucidă. Mi-a cerut pauza 2 săptămâni pana își revine deoarece vocile pe care le aude, sunt doar in prezenta mea. și pentru a nu le mai auzi trebuie sa stau eu la distanță. Și e greu. Acum îl las împace pana își revine. Ultima fraza de la el a fost, te iubesc nu ma uita, nu e atât de ușor. A mai avut un episod așa dar legat de fratele lui. Acum sunt eu.E liniștit dar nu in prezenta mea
Vrea doar sa te distanteze sa nu-l vezi asa. Eu zic totusi ca are nevoie de tine.
Nici gând sa îl las, ii acord doar aceasta pauza. Dar nu e zi sa nu ma gândesc la el.