Dimineata pana pe la 12 sa mananci doar fructe. Si incearca sa ai mese mono aliment. Cand mananci o chestie mananci doar aia si atat. Renunta si la produsele lactate definitiv si ramai cu proteina vegetala + 2 - 3 zile in care iti iei proteina din oua. Faci omlete gen trei - patru intregi cu 2 albusuri. Poti completa cu shake-uri proteice sau batoane proteice. Pentru o digestie mai buna si sa iti asiguri omega 3 iti recomand sa pui la inmuiat timp de 8 ore 10 grame de seminte de in dupa care le rasnesti sau mesteci foarte bine. Prin vegetarian inteleg ca nici peste. Daca mananci peste scoti si ouale si ramai doar cu ala. In modul asta scapi de balonari si tot felul de chestii ciudate prin colon care trag la cantar si iti aduc si risc de boala. Chestia naspa cu fructele e ca e o regula in care se spune ca e bine sa mananci cu jumatate de ora inainte de o masa cu proteine sau la cel putin 2 - 3 dupa. Ei bine tu chiar daca respecti asta, poti avea foarte bine resturi in stomac de ieri sau alaltaieri.
In rest e vorba de cate calorii mananci. Eu ma folosesc de https://cronometer.com/. Imi calculez caloriile si totodata ma asigur ca zilnic ating in medie 95% din nutrientii de care am nevoie. E fain ca iti arata si necesarul de apa cu care trebuie sa suplimentezi pe langa ce iei din fructe si legume. Putem vorbi mai multe in privat daca vrei. Eu sunt vegan si am avut si 55 kg la 1.70 cand faceam sport mai des. Acum am cam 60, ma simt mai bine asa pentru ca nu mai alerg. Dar imediat cum bag cateva curse de 15 - 22 kilmetri se duc.
Multi se bazeaza pe faptul ca mananca grasimi sanatoase (nuci, alune) sau miere sau nu stiu ce produse care sunt intr-adevar mai bune fata de altceva. Dar cantitatea acestora trebuie limitata. Pentru sanatate si o greutate cat mai mica e bine sa consumi undeva la 10% grasimi pe zi, cel mult 15. Daca iti faci de cap intr-o zi, limitezi drastic in urmatoarele ca sa refaci balanta la sfarsitul saptamanii. Din ce mi-am calculat eu mie din semintele de in imi ofera omega 3 pe care nu il mai pot obtine la parametri optimi din altceva vegetal. Ar trebui sa renunt la ele ca sa mananc nu stiu ce nuci sau alune, afacere nu prea buna pentru organismul meu. Bineinteles ca sunt zile in care aleg si eu sa mananc si altceva, dar inul ramane. Imi asum ca depasesc pentru 1 zi si fac in asa fel incat safie o exceptie. In cazurile alea limita ar fi dupa mine 25 grame de alune/ nuci pe zi. Si nu in fiecare zi.
Dar pentru a slabi clar cea mai buna varianta ramane sportul. Poti alerga, face inot sau kickboxing, dansa, merge cu bicicleta, fotbal. Trebuie sa fie ceva ce iti place.
Inchei cu o deviza: Daca iti doresti cu adevarat gasesti o cale. Daca nu, gasesti o scuza. Daca vezi ca dupa nu stiu cate luni nu ai atins un obiectiv dorit inseamna ca ti-ai dorit altceva mai mult. E cazul atunci sa te gandesti bine de ce iti doresti acel lucru si ce alte lucruri stau in calea atingerii lui si de ce nu poti renunta la ele. Cu totii putem fi foarte disciplinati, insa putem fi disciplinati in a sta cateva ore bune pe zi la televizor si calculator si mancand tampenii si band sau facand miscare, mancand ce trebuie si meditand, etc.
Succes!
Ai o greutate buna pentru inaltimea ta, ai nevoie de masa musculara, eu spun sa bagi culturism la o sala de sport, muschi atrag fetele sa stii asta
Te-ai lovit la cap? Esti bat,, la ce dracului vrei sa slabesti? Lasa-i pe otaku aia din animeuri si comporta-te conform varstei, alea sunt doar fictiuni, fratioare
Vrea sa fie ca aia din desene. Nu e prea normal baiatul.
Nu ti-am cerut parerea, asa ca daca nu ai ceva care sa ma ajute, nu mai comenta aiurea.
Frate la înălțimea lui fetele au 55 de kile dar ținând cont că băieții au oasele mai grele, mai multă masă musculară(deci chiar dacă sunt la fel de slabi sunt mai grei) pot spune că ar ajunge chiar mai slab decât o fată normală.
Tu gandesti inainte de a scrie ceva? O data ce pui aici o intrebare ceri parerea oricui, nu doar celor care te pupa pe tine in fund si iti spun doar ce vrei tu sa auzi. Dar prespun ca adevarul doare de aia te-ai ofticat asa de tare. Comentariul meu chiar trebuia sa ajute. E vremea sa cresti si tu, sa te maturizezi. O sa ajungi un virgin de 30 de ani care arata ca un copil de 15 ani si mai rau, o sa ai maturitatea unuia de 15 ani. Auzi la el, ajunge schelet ambulant ca in mintea lui crede ca fetele il vor placea asa.
Stiu. Are probleme saracul. Este un adevarat weebo. Rectific, a ajuns mai rau. Weebo sunt in general obsedati de cultura Japoneza, asta vrea sa ajunga ca un schelete ca naiba stie de ce. Nu ma mira ca Ray e suparat pe fete, mama natura nu a fost prea blanda cu el dar nu e vina lui, pe cand animeboy aici de fata si-o cam face cu mana lui. Si eu care credeam ca dupa 21 de ani iti vine mintea la cap. Nu la toti se pare.
Ceea ce o sa devin eu si cum o sa devin tine de mine, nu te tine, daca eu vreau sa arat de 15 ani, nu vad care iti e tie problema, te afecteaza pe tine faptul ca eu arat de 15 ani? Nu cred.
Inca nu am 21
Multumesc, dar eu chiar vreau sa mai slabesc, sa ajung macar la 55 de kg.
Stai ma asa.
Esti perfect asa cum esti, daca mai ai de gand sa slabesti vin la tine la facultate si te omor!
- Incearca sa mananci mai putin.
- Incearca cat mai multe legume si fructe.
- Mergi mult pe jos.
- Mergi pe role, bicicleta sau alte chestii din astea.
- Nu mai manca paine.
- Fa sport, dar am observat ce relatie ai tu cu sportul
- Sau tine o mica dieta. Te pup.
Mananc destul de putin deja, de doua ori pe zi, si sunt vegetarian deci fructele si legumele nu imi lipsesc din dieta.
Pai nu stiu, eu ti-am dat sfaturi, acum tu hotarasti,, domnul care doreste sa slabeasca,, Apropo eu zic ca arati bine ..asa ca stai potol.
Multumesc pentru sfaturi :* Dar eu tot vreau sa slabesc.
Pai iti mai dau un sfat, cand ti-e foame incearca sa mananci incet, nu manca repede deoarece ti-e foame, mananca incet ca nu te grabeste nimeni, sau mesteca foarte bine cand mananci ceva, nu baga in gura si inghite imediat mesteca foarte bine.
Nu asculta lumea, dacă vor să devină porcușori, atunci e treaba lor!
Eu unul am vreo 57-58Kg la 184 și mă simt perfect! ^.^
Acumulasem prin primăvară vreo 65+ și mă simțeam ca dacu, dar am reușit să dau repede înapoi "sărind peste micul dejun", iar acum m-am învățat așa și nici nu-i mai dau importanță, e mult mai comod pentru organism, te simți mai lejer, încearcă!
Deja esti schelet ambulant, de ce ai vrea sa nu poti merge de slab ce esti? Ai vazut prea multe desene omule. Ai deja o varsta, nu mai te poti comporta ca un copilas, maine poimaine este barbat. Cica.