Eh, cam asta e legea atractiei!
Sau cel putin se asemana.
Iar pentru cei sceptici, e doar o simpla coincidenta.
A fost o coincidenta. Ea a avut planificat din start sa vorbeasca si despre Japonia, si s-a nimerit ca in clasa sa te aiba pe tine, un student pasionat de aceasta tara. Tu cand ai vazut-o ca vorbeste despre diferite tari, automat ti-a sarit gandul la Japonia, pentru ca e tara ta preferata. Din atatia studenti cati are, era inevitabil ca macar cativa dintre ei, printre care esti si tu, sa fie pasionati de Japonia, si sa aiba acest sentiment in momentul in care ea incepe sa vorbeasca despre diferite regiuni ale lumii, si apoi despre Japonia. Plus ca Japonia e o tara mare si cunoscuta, iar sansele ca un profesor sa vorbeasca despre ea sunt mari. Crezi ca daca te-ai fi gandit la statul Nauru, ar fi pomenit profa ceva de el? Poti incerca data viitoare daca vrei sa te convingi.
Cum adica? La ce te referi?
Am zis si eu asa.
Te-ai gandit sa ti indeplineasca dorinta ta si sa indeplinit! Ai o putere mare de telepatie asupra persoanei respective!
Este o combinație puternică intre o coincidență și o pasiune de a ta. Tăria trăirii e un fel de produs aritmetic al celor două componente.
Am avut plăcerea sa mi se întâmple de două ori in cateva săptămâni ceva asemănător.
Prima dată am vrut să știu mai mult despre capacitatea creierului luat ca un computer. Am comandat de la biblioteca o carte de specialitate care trata printre altele și tema asta. Mi-a venit cu o fișă pusă chiar la capitolul pe care il căutam, cu același titlu la care mă gândisem. 17 capitole, 500 pagini. Cel care a pus fișa în carte nu avea idee.
A doua, tot la fel o carte de neurologie. Un singur capitol ma interesa, "sistemul de răsplată al creierului" dar nu stiam ca e in carte. Mi-a venit cu fișa pusă exact acolo. La fel de multe capitole si pagini ca cealaltă. Capitolul care ma interesa era undeva la mijloc.
Nu voi fi niciodată superstițios, dar la idei intru.
Savantul Hans Selye spunea în cartea lui despre descoperi ca ele vin în întâmpinarea celui care le caută insistent.
Erai entuziast ca se vorbeste despre subiectul tau preferat si ai incercat sa ii atribui acestui sentiment semnificatii noi, pentru a-ti demonstra legatura cu el.
Chestia ciudata este ca eu de mic cand ma gandeam la ceva in aceeasi zi se intampla acel lucru, si mi se intampla asta aproape zilnic, eu nu cred in chestii premonitorii, dar mi s-au intamplat mult prea des chestii de genul, si nu mai pot sa le ignor. Este ca si cum ma desprind de realitate pentru cateva momente si ma gandesc la ceva, fara sa vreau, si de multe ori nu imi dau seama ca m-am desprins de realitate, iar acel lucru la care ma gandesc devine realitate pentru mine in acel moment, iar cand imi revin, nu trece mult si acel lucru chiar se intampla, este ca si cum eu l-as fi facut sa devina realitate, doar dorindu-mi asta. Stiu ca suna extrem de ciudat si imposibil de crezut.
Te înțeleg! Mi s-a întâmplat. Primele zece le-am notat după care m-am delasat pentru ca au devenit destul de frecvente. Dacă un lucru la care nu m-am gindit de 20 de ani îmi apare în minte, în următoarele secunde (mai rar) sau o zi apare în realitate.
De exemplu eram in mașina cu cineva care a adus intimplator vorba de ciocănitoarea (de cate ori conversezi despre așa ceva?). In următoarele secunde la radioul mașinii se dădea o melodie veche de vreo 40 de ani, niciodată auzită, ceva cu Woody Woodpecker.
Cred ca pe fata ta statea scris (cu majuscule) JAPONIA. Nu e profesoara de ieri de azi si nici tu nu esti prima care vrea sa auda despre Japonia, e foarte simplu.
Prima? Sunt baiat, dar in fine...
Ba ce faci? ) te droghezi cu anime-uri? 80 % din intrebarile tale sunt legate de anime
Asta nu e legat de animeuri, nu am mentionat nici macat o data cuvantul anime in ce am scris mai sus
Nahh bro, japonia - anime, coincidence?, i think not.
Oricum intrebarea nu era legata de anime.
anonim_4396 întreabă: