Mentine-te activa pe tot parcursul zilei, astfel incat seara sa te simti obosita, nu lenevi deloc dupa ce te dai din pat dimineata, mergi la serviciu/scoala, lucreaza/invata/studiaza, citeste, fa sport, fa munca in gospodarie, iesi la plimbare, la cumparaturi etc astfel incat sa simti, cu adevarat, la finalul zilei, nevoia de odihna.
Seara, fa-ti un dus cald, bea un ceai de tei (poti adauga in el si cateva picaturi de valeriana, se gaseste la plafare), un lapte caldut, asculta muzica de relaxare/simfonica, elibereaza-ti mintea de ganduri, de planuri pentru a doua zi si vei vedea ca vei adormi mai repede si mai usor decat crezi si te vei bucura de un somn profund si odihnitor.
E important sa te culci si sa te trezesti mereu la aceeasi ora (fie ca esti in zilele lucratoare, in weekenduri sau in vacante)!
Daca orice ai face, insomniile persista, consulta un medic psihiatru pentru a identifica cauza reala a acestora si a-ti prescrie tratament.
Sanatate!
Faci noapte albă poți încerca piese de adormit și alte balade dar nu prea au efect, nici exercițiile nu au dacă treci prin acea perioadă
Am pățit la fel cel mai bine e să-ți ocupi timpul cu ceva
Şi eu sunt la fel, nu am mai dormit cum trebuie de la începutul verii .
M-am obişnuit, dar cam la o lună am o cădere din aia, aş vrea să dorm o săptămână.
A două zi o iau de la capăt.
Sunt zile când mă pun în pat pe la 22 şi stau trează până când trebuie să mă "trezesc" să plec la şcoală.
Am luat ceva somnifere, n-au ajutat mare lucru.
Somnifere? Nu merita. Cand trebuie sa te trezesti pentru scoala mai bine dormi. Cand iti cere corpul . Se zica ca in a 12a trebuie sa te odihnesti si sa te tii de scoala. Eu cred ca trebuie sa dormi sa te distrezi si in mai 2016 sa te apuci de invatat
Cat despre insomnii... luna e de vina