anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi daca ati putea deveni presedinte pentru un an, ce ati schimba la tara asta?

Eu as incerca sa o fac una din cele mai faine tari.

Cam asta as schimba:

-As interzice ca manelele sa fie ascultate in public;
-As interzice cersitul, oricine cerseste va fi amendat;
-As interzice fumatul persoanelor sub 18 ani;
-As interzice consumul alcoolului persoanelor sub 18 ani;
-As construi scoli si spitale mai bune;
-As da lege ca toti banii pe care ii primesc bisericile sa se duca spre scoli si spitale;
-As repara toate drumurile din tara;
-As creste salariile cu pana la 50% mai mult decat sunt in momentul actual;
-Orice persoana care si-a terminat studiile fiind superioare sau nu, si in termen de 1 an, maxim 2 nu si-a gasit absolut nimic de munca, va fi expulzat din tara;
-As incerca sa inbunatatesc economia tarii;
-As incerca sa amenajez orasele si toate locurile publice sa arate cat mai frumos;
-As incerca sa fac turismul sa evolueze mai mult;
-As amenda sever pe oricine arunca mizerii pe jos, existand cosuri de gunoi, dar nefiind folosite.
-As incuraja folosirea tehnologiei de cat mai multe persoane;
-As construi blocuri noi, mult mai frumoase si mai curate decat cele actuale;
-As adopta un sistem de invatamant de la tarile mai dezvoltate si as adauga cluburi (spre exemplu club de stiinta, club de limbi straine, club de sport, etc.) in scoli, ca dupa ore elevii sa poata sa interactioneze mai mult unii cu altii si sa invete lucruri noi;
-As elimina orele nefolositoare si as introduce ore folositoare si care sa nu extenueze mental copiii;
-As incerca sa elimin discriminarea de orice fel;
-As face aliante cu alte tari mai dezvoltate cum ar fi USA si Japonia;
-As incerca sa folosesc mai cu cap resursele tarii, nu cum sunt folosite in momentul actual;
-As incerca sa introduc inca din clasele primare ore de invatare a codului bunelor maniere;
-As interzice injuratul sau vorbitul urat in public;

In general as incerca sa fac tara sa arate mai bine, si sa aiba oameni mai educati. Sunt mult mai multe lucruri pe care le-as schimba, dar un an nu este de ajuns, asa ca as incepe cu cele enumerate mai sus.
Voi ce ati schimba daca ati deveni presedinte pentru un an?

85 răspunsuri:
| Superior a răspuns:

"-As da lege ca toti banii pe care ii primesc bisericile sa se duca spre scoli si spitale";,ma mir ca n-ai zis ca ai desfiinta bisericile.
"-As interzice manelele", ai fi huiduit, e un drept, fiecare are placerile lui, nu i le poti interzice.

| Mayhem666 a răspuns (pentru Superior):

Nu as desfiinta bisericile pentru ca ele strang cei mai multi bani, si toti acei bani se vor duce catre scoli si spitale, nu in buzunarele popilor.
La cealalta rectific, o sa le interzic in public.

| Superior a răspuns (pentru Mayhem666):

Totusi din cate stiu, banii donati bisericii doneaza la spitale deja si copiilor cu probleme.

Eu nu prea cred asta. Oricum, vezi ca am modificat la partea cu manelele. O sa apara in curand intrebarea modificata, sper ca esti multumit asa. Mie sincer sa fiu, nu imi plac manelele absolut deloc, si le-as interzice definitiv, dar ai dreptate fiecare are dreptul sa asculte ce-i place, dar in casti sau acasa, nu cum mi s-a intamplat mie saptamana trecuta, cand ma pregateam sa cobor din tren, am auzit manele cantate la telefon, date la maxim, in tren, care pana la urma este un mijloc de transport publc.

| 393Dan a răspuns:

Hah expulzat din tara xD vad ca multe ti-ai pus in plan pentru un an, cand ai avea timp pentru odihna? sau duminicile tot le lucrezi )

| Mayhem666 a răspuns (pentru 393Dan):

Daca as fi in stare sa schimb tara in bine, nu m-as gandi la mine, nici nu as vrea sa ma odihnesc, as face orice sa o schimb si sa fim vazuti si noi intr-o lumina mai buna, ca m-am saturat sa tot vad ca romanii sunt priviti ca niste cersetori, tigani, ca tara noastra este plina de hoti, etc.
M-am saturat si as vrea sa o schimb, pacat ca este doar un vis care va ramane la stadiul de vis.

Unii chiar asa sunt, vezi pe una intr-o rochie dintr-un material uitat de Dumnezeu cu flori colorat in verde si roz care vorbeste pe nas cu "Fa famaie, da sa mae doi leisori ca ieu iti da ciorapai, sa moara copaii mei ca as dan bumbac"

N-am intalnit niciodata situatii sa aud manele pe afara, sau in tren ca toti ar sari la acea persoana cu gura. In fine, sunt in Bucuresti, poate are si asta influenta.

| Staind a răspuns:

Suna copilaresc cu tente de dictatura.
Pe langa asta, nu-ti ajunge un an sa faci toate astea. Maxim 2 km de autostrada.

Alea ar fi primele persoane pe care le-as expulza din tara, fara nici un drept de intoarcere.

Trenul acela mergea fix spre Bucuresti, ma mir cum de nu ai intalnit astfel de cazuri. Eu am intalnit astfel de cazuri, de m-am saturat.

| Mayhem666 a răspuns (pentru Staind):

Era mai mult teoretic, evident ca acest vis, va ramane la stadiul de vis, nici nu ma asteptam la mai mult.

Oricum.suntem o tara ok din punct de vedere economic, cu resurse bune, si nu foarte saraca (da sunt multi saraci, dar banii care acei saraci ii meritau ajung la politiceni). Ne trebuie organizare si niste lideri competenti...

| Mayhem666 a răspuns (pentru Staind):

Ca sa ajungem macar un pic aproape de stadiul in care am fi, daca s-ar respecta ce am scris eu in intrebare, ne-ar trebui cateva sute de ani, deci nu are rost sa vorbim de imposibil, eu spuneam asa ca prin minune daca s-ar intampla asta.

Ne trebuie exact ce ne lipseste. O tara ok nu prea vad, din nici un punct de vedere, in special economic. Poate tu vezi, dar eu nu. Din cate stiu suntem a doua cea mai praf tara din punct de vedere economic din Europa. Doar Bulgaria ne intrece ca fiind cea mai praf din acest punct de vedere. Noi fiind urmatorii, deci nu vad unde ar fi acel ok de care vorbesti tu.

andreia67
| andreia67 a răspuns (pentru Superior):

Esti norocos. Eu am patit-o in troleibuz chiar vinerea asta. Ce-i drept se intampla rar. Tot din Bucuresti sunt si eu.

| Sociopatul a răspuns:

Cum schimbi o populatie care oricum nu vrea sa se schimbe?

| Copila2016 a răspuns (pentru Superior):

Si eu as interzice manelele la ora 3 dimineata cand dabia pot inchide un ochi in zona in care m-am mutat ca au astia boxa de la masina e groaznic.

| Copila2016 a răspuns (pentru Mayhem666):

Nici mie nu imi plac manelele dar in blocul meu unde m-am mutat stau astia afara si dau manelele la maxim si noaptea nici nu mai zic dupa cum vezi comentariul meu este la 2:30 noaptea.

| syd2 a răspuns:

Cu asa reforme departe nu ajungi caci pentru ele trebuie bani, dar de unde? Sau o sa pui impozit pe respirat? laughing laughing

| AC4S4 a răspuns:

Ce ai face tu ar fi discriminare. Daca nu poti sa asculti manele in public, sa nu poti nici un alt gen - sa nu asculti deloc muzica in public. Nu ascult manele, dar tu nu poti sa dai lege doar pentru muzica aia.
Pe langa faptul ca in Romania ca presedinte nu poti face atatea (suntem republica semi-prezidentiala, nu prezidentiala - deci presedintele nu face ce vrea - nu poti expulza), legile pe care le-ai da sunt subiective. Adica alianta cu niste tari puternice, nu ma mira ca ai zis Japonia.
Sistemul de invatamant este bun la noi (teoretic - dar trebuie imputinata materia). Adica ideea sa stii de toate este buna. Dar cand e prea multa, nu mai reti nimic. Practica faci la facultate.
Ca sa ai profesori mai productivi, acolo trebuie salarii mai bune.

Mie imi plac blocurile noastre, toate tarile slave (fost comunite) au asemenea blocuri... semanam si noi cu cineva. Nu trebuie sa ne chinuim sa semanam cu occidentul neaparat.
Biserica este si ea o institutie publica. Daca plateste taxe si impozite, trebuie sa si primeasca. Sunt biserici care nu platesc, sunt care platesc. Aici ar fi ok ca religiile sa nu se mai implice in politica.

Chiar daca multe legi pe care le-ai da sunt subiective, greu de implinit... eu te-as vota daca te-as cunoaste. Cei mai multi candidati veneau cu o gramada de promisiuni si apoi uitau de ele.

| HarukoMariusDaniel a răspuns:

Presedintele nu e puterea absoluta... chiar daca asa ar trebui. Ce spui tu ca vrei sa faci acolo e mai mult dictatura laughing
Sa cresti salariile daca nu ai de unde?
Nu prea poti realiza multe lucruri singur... ai avea nevoie de oameni capabili care sa te sustina. Sa nu mai spun de coruptie si mafie, crezi ca te vor lasa sa faci ce ti-ai propus? De ar fi asa usor, ce frumos ar fi big grin
Totusi, ideile sunt bune... poate in urmatorii 500 de ani ne vom destepta. Cine stie.

| BlackRose03 a răspuns:

Cel mai probabil anul urmator ar veni un incapabil in locul meu care ar distruge totul. Eforturile mi-ar fi in zadar, deci n-as schimba nimic.

NOname
| NOname a răspuns:

Supraestimezi puterea unui preşedinte.
Până şi un dictator nu s-ar încadra cu toate cele într-un an.
Dar mă mir că de cei mai discriminaţi şi inocenţi ai uitat. Dacă şi ar merita interzis ceva, ar fi deţinerea de sclavi de orice fel, asta implicând interzicerea răpirii, violării, torturării şi uciderii a animalelor inclusiv non-umane şi implicând, desigur, interzicerea comercializării şi consumului de produse de origine animală şi a altor produse cauzatoare de suferinţă inutilă a animalelor. Asta da ar fi o lege dreaptă!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce tare esti anime lover!(sarcasm) Crezi ca nu toata lumea s-a gandit la chestiile astea inaintea ta?!

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Sunt total de acord cu ce ai scris, dar cred ca mai intai ar trebui ca mentalitatea oamenilor sa fie schimbata. De exemplu sa avem mai multe proiecte educationale, despre ecologie, stil de viata sanatos, etc si ca acestea sa fie bine promovate. Simularile in cazuri de urgenta sa fie mai bine facute. La scoala sa vina profesionistii sa ne arate astfel de lucruri. Sa avem cursuri de prim ajutor, care in momentul de fata se fac doar la optional Educatie pentru sanatate din cate stiu. Sa aducem un fel de pace intre generatii, sa promovam libertatea de gandire, religia sa fie interzisa in scoala, violenta sa fie combatuta, cea fizica cat si cea verbala/emotionala. Profesorii din scoli sa fie evaluati mai strict.

| Clorox a răspuns:

Te-as asasina, nu-mi plac anumite legi pe care le-ai aplica!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dacă ai candida și ai spune că astea sunt principalele obiective, ai primi cam câteva sute de voturi, alea doar pentru mărirea de salarii, drumuri, partea cu educația, probabil pentru ideea cu bisericile și de la cei care au o anume boală pe maneliști.

Iar eu te-aș vota doar pentru a vedea cum încerci să "îmbunătățești" economia țării prin aruncarea forței de muncă din țară, în loc să le oferi tu locuri de muncă.

Restul ți-ar plânge de milă.

| Mayhem666 a răspuns (pentru Sociopatul):

Prin regului si lege, daca nu le convine, afara cu ei din tara. Stiu ca suna a tiranie, dar Romania poate fi schimbata cu forta daca nu merge cu vorba buna.

| Mayhem666 a răspuns (pentru Copila2016):

Poti chema politia, eu asa as face in locul tau.