Adk eu inteleg ca nu vrea unele lucruri, gen acu un an am vrut sa+mi vopsesc parul albastru si ia a zis Nu ca nu stiu ce si am lasat atunci de la mine, da' acum e o chestie importanta e ceva de viata si pe moarte si ea nu intelege pls help.
Trebuie sa inveti sa iti controlezi mai bine emotiile.
Situatia prin care treci nu e o situatie grea.Ce o sa faci cand o sa apara situatii mai grele in viata?
In primul rand nu trebuie sa te panichezi daca proful ala iti zice ceva.El nu are voie sa te agreseze fizic si nu are voie nici sa tipe la tine ca doar nu e unul din parintii tai. Daca nu ai invatat are dreptul sa iti puna o nota mica si sa iti morala intr-un mod civilizat fara sa tipe la tine.
Daca tipa la tine atrage-i atentia ca nu are dreptul sa tipe la tine.
Sa nu lasi pe nimeni in viata sa te trateze intr-un mod batjocoritor.
Daca simti nevoia sa iti iei acel ametist strange bani si cumparati-l.
Dar eu iti spun ca nu ai nevoie de acel ametist ca sa te simti mai bine.Foseste-ti puterea interioara si o sa realizezi multe lucruri in viata.
Spune-ti in minte ca esti o persoana curajoasa si nici o bariera nu te poate opri.
Ce probleme au unii ) Auzi la el, problema de viata si de moarte ca nu ii ia ma-sa amethyst
AOLOOOOOO
Mai copilule, problema ta e ca nu ai incredere in tine in mare parte datorita aspectului fizic.
Du-te la frizer si tunde-te, invata sa te ingrijesti, imbraca-te mai frumos, stai drept, apuca-te de un sport si o sa iti treaca toate prostiile astea, astea sunt doar prostii ce spui tu aici.
Țin sa te contrazic legat de asta.
Da, nu e ok sa iei pastile din auzite și fără un consult.Cu asta nici eu nu sunt de acord,dar ca și părinte când copilul tău îți spune ca se simte anxios și ca are tulburări anxioase la școală trebuie sa iei masuri.
Ție ți se pare o nimic toată și o prostie,o consideri ca pe o lipsa de încredere în sine ca nu e suficient de frumos și tuns sa stea în fata clasei dar îți spun eu din experienta ca nu e asa.
Da,poți sa ai stima de sine scăzută când ai anxietate, dar în general anxietatea asta provine din faptul ca niciodată nimeni nu te-a încurajat, ai fost poate izolat, nu ți s-a spus un bravo și nu a avut nimeni încredere în tine ca ești ok, ca poți, ca faci bine și asa mai departe.Ca sa nu mai vorbim de N profesori ce țin sa te jignească, sa te facă de ras, sa te ia mereu la rost sau sa îți inducă teama. Teama ce poate sa îți rămână în subconștient toată viata.
Știu copil traumatizat de o profesoara, atât de traumatizat încât de frica sa nu îl ridice sa îl asculte, sa îl agreseze verbal sau fizic se ridica zilnic singur în picioare la ora ei și spunea ca nu a învățat (cu gândul ca scăpa de teroarea ei).
Ma știu pe mine ca am fost foarte bună la mate pana mi-am schimbat proful, un alcoolic pervers de la care nu înțelegeai o iota.Scotea anumiți elevi la tabla și le dicta cap coada exercițiul, iar de care nu ii convenea lui ii făcea de tot rasul în fata clasei.Am pățit și eu sa nu înțeleg și sa fiu jignita sau făcută de ras.
În fine, sunt multe exemple dar cert e ca și eu am trecut prin asta și nu a fost banal.Am chiulit foarte mult din cauza faptului ca ma simțeam rău fără sa am explicație când de fapt era de la anxietate.Iar tot ce primeam de acasă erau reproșuri și niciodată o întrebare sau îndrumare.Doar tipicul "ma faci de ras, îmi faci probleme, ma vorbesc vecinii, atât nu poți sa faci, ești putoare, nu ești în stare" etc lucuri ce îți și accentuează anxietatea.Si uite asa te apuci și de fumat, de drogat, pleci de acasă, te izolezi, începi sa nu mai comunici cu nimeni...
Salut!
Axietatea asta e o stare psihica caracterizata printre altele si de teama anticipativa. Deci vorbim aici de o teama legata de viitor.
Incearca sa iti dai seama de ce ti-e frica. Ce crezi ca se va putea intampla. Apoi poti sa combati acele ganduri si chiar sa te gandesti ca daca intr-adevar se intampla ce poti face ca sa iesi cu bine din situatia aia.
Retine, esenta este ca iti e frica de ceva ce s-ar putea intampla.
Nu ai nevoie de nicio piatra de ametyst sau chestii d-astea. Toate sunt vrajeli,
Daca ai curaj in tine si vrei sa rezolvi problema repede, te duci la profesorul ala cand il vezi singur si ii spui ca vrei sa discuti ceva cu el. Si ii spui ce ti se intampla. Ca te ia frica cand te scoate la tabla. Asta o sa il faca pe el sa te trateze mai cu grija, sa te inteleaga etc. Daca va imprieteniti nu o sa iti mai fie frica. Cel putin daca frica ta e legata de el. Pentru ca daca temerea ta este sa nu rada colegii de tine ca nu stii lectia, e alta treaba.
Stiu ce zici. E nasoala anxietatea. Nu intamplator stiu cate ceva despre afectiunea asta. O am si eu Si am avut si eu multe momente in care am simtit ca nu mai pot si mi-as fi dorit sa nu mai exist. Am avut si eu multe ganduri de suicid. Dar nu am facut-o niciodata. Am speranta ca nici tu nu o sa o faci. Daca ai pus aici o intrebare inseamna ca vrei sa lupti, vrei sa mergi mai departe. Recomandarea mea este sa mergi la psihoterapeut si la psihiatru. Ar fi bine sa stie si parintii tai despre gandurile de suicid daca ai sub 18 ani.
Cat despre mama ta, nu vrea sa iti cumpere acea piatra de ametyst pentru ca stie ca e o excrocherie. Ca nu te ajuta la nimic si ca ar da banii degeaba.
Cand arati bine si esti capabil fizic, cand iti demonstrezi tie ca esti capabil sa iei note bune, sa iti faci prieteni si poate chiar relatii, increderea ta de sine skyrockets, vorbesc din perspectiva unui baiat... si eu aveam profesori, mai degraba profesoare jegoase, pasiv agresive, bateau apropouri si tot asa, dar aveam si profesoare de treaba cu care ma intelegeam chiar bine si aveam o conexiune... cand mi-am demonstrat mie ca nu e nimic gresit la mine si ca sunt chiar misto, am inceput sa imi bat joc de profesoarele alea frustrate, le tineam numai in mistouri si le dadeam peste nas asa subtil, ce puteau sa-mi faca? Invatam cat sa nu aiba motiv sa ma lase si n-aveau cum sa-mi puna nota mica cand eu faceam corect, daca se intampla asta ma duceam la inspectorat, le-am si zis-o de atatea ori Pai sa ma terorizeze pe mine o femeie la scoala? O gaseste toti dracii si pe ea si pe toata familia ei.
In primul rand, nu sunt un "el", e foarte bigot din partea ta sa ami asumi gender-ul, eu ma identific ca non-binary person si sunt trans.
In al doilea rand, nu ai cum sa intelegi prin ce trec ieu, nu aspectul fizic conteaza, voi fascisti niciodata nu incercat sa incelegeti prin ce trece o persoana, numa aruncat cu noroi si hate. block!
O sa incerc si o sama duc, da nu stiu daca ma va ajuta, momentan incerc sa ma calmez cu betisoare parfumate, poate incerc meditatie si yoga daca nu reusesc, ms mult de tot.
Ba da m-ar ajuta, da nornal ca voi fascisit nu intelegi nemic, eu am venit aici sa fii ajutata si inteleasa, nu sa se arunce cu noroi in mine de fascisti inutili. Da nu dau block ca m-ai ajutat totusi un pic.
Eu am trecut prin asta și e foarte aiurea,am avut multe de pierdut din cauza anxietății și din faptul ca nimeni nu observa ca am o problema.
Părerea mea este sa încerci sa cauți un psiholog ce sa îți de-a un sfat bun, sau chiar o medicamentație.
Și ce e cel mai important e sa lupți cu chestia asta ca să nu te lași prada ei, ca vei avea multe de suferit.
Încearcă, cât de mult poți sa îți infrangi temerile, sa nu te uiți in ochii oamenilor sau la mulțimea din jur și sa te concentrezi pe ce e de făcut.Sa numeri în gând pana la trei inspirând și expirând și sa te îți spui tu ție ca trebuie sa treci prin asta și ca nu va dura mai mult de 2/3 minute.
Imi pare rau ca raspunsul meu nu s-a potrivit pentru tine. Am vrut doar sa te ajut.
Dar vezi tu, eu ti-am explicat in perspectiva mea. Noi oamenii vedem realitatea diferit. Este ok sa nu avem aceeasi parere.
Mi-ar fi placut sa te fi putut ajuta mai mult :*
Foarte bine ca nu vrea sa-ti cumpere. N-o sa te ajute cu nimic. Daca ai probleme cu anxietatea exista psihologi si medicamente, nu ametiste.
Imi place combo-ul de username+poza de profil .Ai putea sa vorbesti cu un psiholog.Niste terapie+pastile si you're good to go!
Eliza622 întreabă: