Incearca sa stai cu cat mai multi. Iesi mai des in pauze. Poate chiar sa imparti chipsurile cu ei. Glumeste / spune bancuri. Intra in concursuri si fa mult voluntariat. Te va schimba asta Creeaza un grup pe facebook cu toti colegii tai daca nu aveti inca. O sa le spui ca acesta este grupul vostru ca sa puteti pastra legatura si in viitor.
Succes
Incearca sa socializezi cu ei. Sa faceti activitati de 1 mai etc. Eu, spre exemplu, am fost cu prietenii de 1 mai la padure si apoi, seara, la film. La scoala, la perteceri, du-te la dans. Nu sta pe un scaun si doar sa privesti. In pauze, stai mai mult cu ei, dar sa nu te tii ca un scai, pentru ca o sa devii enervant, o pacoste. Cand au nevoie de ajutor nu fi ignorant. Cam atat mi-a venit in minte...Succes!
Găsește-ți pe cineva să te intereseze.
Nici nu trebuie să vorbești cu toți. Nu e posibil așa ceva.
Unora le e destinat să fie mai carismatici, altora nu.
Ai putea să începi să răspunzi la ore și să îți expui ideile, să argumentezi cât poți, să îi înțelegi și pe ei.
Ai putea să îți exprimi interesul pentru ei, punându-le întrebări din ceea ce se discută, întrebându-i de vorbă, reacționând pe măsură (de exemplu, dacă cineva îți spune „mi-am învățat mult pentru test!" nu o să faci pe grozavul, ar fi bine să spui „vai, asta înseamnă că o să iei o notă mare!" adică să fie ceva încurajator, nu arogant, cum spui tu).
Pentru a vorbi mai mult, trebuie să te intereseze mai ales. Caută persoane cu pasiuni comune. Începe să citești, să vezi filme, să asculți muzică, să te uiți la poze pe deviantart, fă observații asupra lor și dezvoltă-le, ajungând la idei. Fără cunoaștere chiar nu ai ce vorbi.
Bună. Eu ascult multă muzică şi mă uit şi la filme. Eu am ce vorbi dar mie frică să mă pronunţ. Îmi poţi da un exemplu de dezvoltare de idei? Nu ştiu să mi le dezvolt cum trebuie, ce aş putea face? Eventual iţi las adresa mea de email şi poate mă mai ajuţi dacă vreai. : kriszti559@gmail.com
Asta e un lucru bun.
Încearcă să înțelegi esența, să desprinzi o învățătură din ele, nu doar firul acțiunii. Eheh, arta...
Nu trebuie să îți fie frică, toți spunem prostii, o dată ai un eșec, apoi înveți din ce ți se spune.
Uite la ce mă refeream legat de muzică.
Intră pe site-ul ăsta și citește niște păreri de acolo, vezi dacă coincid cu ale tale, pune-ți semne de întrebare, o să vezi la ce mă refer: http://www.songmeanings.net/
În română am căutat, nu am găsit.
Așa, doi la mână.
Încearcă să te apuci de scris eseuri pentru școală. Sincer, nu îmi pari un om prost, văd că te poți exprima decent.
Sau propune-ți singur un subiect. Chiar acum am făcut și eu o schemă.
Subiectul -> 1. Ce părere am despre el?
-> 2. Ce punct de vedere au unii?
-> 3. Ce punct de vedere au alții?
-> 4. Cu care sunt de acord, cu care nu-s și DE CE?
-> 5. Surse de informare și credibilitatea lor
-> 6. Exemple
-> 7. Analogii
-> 8. Metafore, trimiteri subtile la unele mesaje ce vrei să le transmiți
-> 9. Poți folosi un limbaj mai complex, dar să nu îl faci de neînțeles. Accesibilitatea contează, ideile simple spune-le... simplu.
Ok, ți-am dat structura mea. Dar fii atent, astea-s doar de pregătire, trebuie să te descurci și în oral.
Nu totul se rezumă la asta! În conversații, mai ales cele de grup, e esențial să fii flexibil, să îți asculți partenerii, să știi când e cazul să te bagi. Experiența se capătă. Și în clasele vechi fondate când vine un coleg nou poate fi privit ciudat la început, dar, pe măsură ce devii mai sociabil, mai deschis și mai receptiv la ideile celorlalți, vei fi agreat. Celor care nu te agreează și simți că nu au motiv, ar fi bine să nu le dai atenție. Când e cazul să glumești, glumește, depinde de starea de spirit, în general e bine să nu spui ceva șocant sau să îi contrazici în subiecte delicate. Fii pe aceeași lungime de undă.
Sfatul meu e să nu îți lași adresa peste tot public. Oi fi eu paranoică, dar prefer să fiu mai secretoasă. Putem vorbi aici în privat dacă ai ceva să mă întrebi.
Noapte bună!