"cine ştie să răspundă corect" - în primul rând, nu există răspunsuri greşite, nu în totalitate; nu poţi contrazice pe cineva câtă vreme îşi argumentează spusele.
Am un prieten care ascultă mult rap şi care uneori aruncă o chestie filosofică din cântece sau din ce mai citeşte, dar nu se aşteaptă la o explicaţie elaborată (chiar îl enervează), ci vrea să fie apreciată. Ceva îmi spune că semănaţi într-o oarecare măsură, în sensul că îţi doreşti mai mult să faci cunoscute nişte zicale interesante decât să le cauţi explicaţia, aşa că răspund pe scurt: valoarea întrebării este dată de faptul că reprezintă un joc de cuvinte - te amuză şi te provoacă, dar nu într-atât încât să interpretezi până te doare capul, ci mai degrabă să o apreciezi ca atare.
Dacă într-adevăr te interesează o explicaţie, poţi începe (sau nu) de la:
1.Este de preferat să fii rău? – prima parte a întrebării, parafrazată
2.Este indicat să fii rău? – a doua parte a întrebării, parafrazată
Este de preferat, sau este indicat să fii rău? – astfel se "traduce" întrebarea iniţială şi există o uşoară diferenţă între a fi ceva de preferat sau a fi indicat şi cred că la asta se rezumă tot.
Nightnday el doar te-a intrebat care e explicatia corecta nu te-a pus sa-i scrii povesti!
Daca stai bine sa te gandesti iti dai seama ca amandoua sunt corecte.E rau sa fi bun atunci cand ajungi sa fi fraierul tuturor,sa profite toti de bunatatea ta, si e bine sa fi rau cand cel cu care te porti urat o merita...ma rog, sa te porti urat cu o anumita limita, se presupune ca cel mai destept cedeaza...
Interesanta intrebare.Pai, cred ca e bine sa fii rau. Vreau sa spun, in zilele noastre nu iti mai e bine daca esti bun. Dar nu pot spune ca e rau sa fii bun.Deci, cred ca raspunsul corect e ca e bine sa fii rau(cel putin acum, ca inainte nu era).
Daca stai sa te gandesti mai bine, e acelasi lucru...cum o dai, tot mai bine e sa fii rau. e un joc de cuvinte.
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: