Cică ziceau ăștia la TV acum ceva ani ca slănina consumata cu moderație ar fi buna pentru sănătate.
Mai dar ce se intampla cu alea 500 de grame,sa numai niciodata asa ceva, creierul are nevoie DOAR DE ZAHAR este singurul aliment cu care poate functiona, de asta inclusiv carnivorele au nevoie de carbo sau se converteste din proteine = glucoza, in orice caz si ele au nevoie, nu exista vreun animal care sa functioneaza in lipsa zaharului, carbo
Triciclidele se duc in sange
Grăsimile din sânge
Valorile normale ale trigliceridelor nu trebuie să depăşească 150 mg/100 ml sânge. Depăşirea acestor valori determină apariţia aterosclerozei. Pe fondul unei valori de peste 400-500 mg apare pancreatita acută, adică necrozarea pancreasului. Această boală este anunţată de următoarele simptome: dureri abdominale puternice, greaţă şi vărsături. Există doi factori majori care pot determina valori mari ale trigliceridelor: excesul de alcool şi de dulciuri. O valoare prea mică a trigliceridelor nu este periculoasă, din contră.
Gasimea saturata e buna pentru testosteron, taci acolo
O sa-i creasca mustata, cool
De ce? Continue Ceva vitamine?
Ingrasatul se petrece in timp.
Dacã nu consumi carbohidrati, pierzi doar glicogen mult.
slanina e grasa, nu poti manca asa multa, ca te gretelesti(mi-mai mai ales cu ceapa)
Napolinele dau o mai mare pofta de mâncare si deregleaza apetitul(un hormon nu stiu cum se numeste)
Aloooooooooooo citeste intrebarea
Nu prea am inteles nimic din intrebare. (Pãi nu te ingrasi de la o zi la alta)
Dacã consum acum, 14.000 de kalorii, nu se storeaza ca strat adipos maine. Ar fi absurd. Ci saptamanal/lunar echilibrul caloric
Nu asta ma intereseaza, nu vorbim de rata metabolica, apropo am grasit si categoria
1 kg de grasime = 9000 de calori, 1 kg de napolitane = 4000 de calori, de ce naiba nu depun 1kg e grasime cand consum una din ele? asta e intrebare, unde se pierde 600 de grame de napolitane?
Intelegi ideea eu voi depunde doar 400, 500 de grame de grasime, atat inseamna 4000 de calori
Pãi se Depun sub forma de glicogen in ficat, sau muschi
Dar ce se intampla cu cei 500 de grame?
Metabolismult, nu am inteles Faz cu exceptie dar daca zici farà metabolism nu e o explicatie logica. O explicatie logica e una reala si depinde de metabolism, cei cu oasele mici se ingrasat mai Greu. Eu.
Stai in pat si mananci mult. Intr-o luna pui ceva fara riscuri. Ai si beneficii. Plimbari cu Vaporul. O escapada cu macaraua. Totusi o sa pui colesterol si nu e bine. Face inima buf. Bafta!
Caloria (definita mai putin riguros) este cantitatea de energie necesara pentru a ridica temperatura unui gram de apa de la 14 grade la 15 grade C. Corpul omenesc are nevoie de energie; nu exista pierdere de energie in corpul uman, pentru ca :
• Daca nevoile energetice ale unui individ sunt mai mari decat caloriile pe care acesta le absoarbe, se creeaza un deficit de calorii. Prin urmare, organismul va lua o cantitate de energie echivalenta din grasimile de rezerva, ceea ce duce la o scadere de greutate. • Daca nevoile energetice sunt mai mici decat caloriile absorbite, rezulta un excedent de calorii, care se va stoca sub forma de grasimi de rezerva. Aceasta (explicatie) logica rezulta dintr-o ecuatie inspirata din teoria lui Lavoisier asupra legilor termodinamicii.
Pai la asa intrebare asa raspuns "stiintific". Te-ai intrebat daca nu cumva ai pus o intrebare stupida? In primul rand intrebi "daca consum 1kg de slanina ma voi ingrasa cu un 1kg?" Pe urma, te intrebi de ce 1 kg de slanina nu are aceeaci valoare calorica cu 1 kg de napolitane? Pe bune?
Sa stii ca nu am trecut prin biologie ca gasca prin apa, am studiat in facultate nutritie umana, ca atare imi voi rapi din timpul meu si voi incerca sa dau un raspuns stiintific .
Caloriile sunt o unitate de măsură pentru energie. Mai prescis, o calorie măsoară cantitata de energie necesară pentru a încălzi un gram de apă cu un grad Celsius.
Pentru măsurarea cantității de energie consumate de corpul uman, oamenii de știință au ales caloriile drept unitate de măsură. Fiecare persoană are un consum individual de energie(in functie de sex, varsta, greutate, activitate, metabolism etc), de aceea vorbim despre un necesar zilnic de calorii.
Există 4 macro-nutrienți care stau la baza tuturor alimentelor: proteine, grăsimi și carbohidrați. Al patrulea e alcool-ul, care e considerat un macro-nutrient separat ( nu-l găsești în orice aliment).
Fiecare dintre cei 4 nutrienți are o valoare energetică:
1g de proteine = 4 calorii
1g de carbohidrați = 4 calorii
1g de grăsimi = 9 calorii
1g de alcool = 7 calorii
Fiecare aliment în parte conține diferite catități din fiecare macro-nutrient. În funcție de macro-nutrienții pe care-i conține, alimentul are o anumită valoarea energetică (adică total de calorii).
Valoarea energetică a unui aliment se măsoară pentru 100 de grame. Astfel, valoarea energetică a unui aliment e determinată de macro-nutrienții pe care îi conține într-o sută de grame. Spre exemplu 100 de grame de pâine conține în medie următorii macro-nutrienți: 9g proteine, 3g grăsimi, 50g carbohidrați. Valoarea energetică pentru 100 de grame de pâine ar veni 263 de calorii.
Acuma evident, nimeni nu mănâncă calorii sau macro-nutrienți. Oamenii mănâncă mâncare. Iar diferitele mâncăruri conțin diferiți macro-nutrienți și implicit au diferite valori energetice pentru
100 de grame. Asta e foarte important! Trebuie să învățăm să recunoaștem ce macro-nutrienți și ce valori energetice au mâncărurile pe care le consumăm zilnic. Alimentele din care obținem macro-nutrienții și caloriile sunt foarte importante pentru noi pentru că fiecare ne afectează în moddiferit sațietatea, vitalitatea și modul în care arată corpul nostru. Spre exemplu poți să consumi 100 de grame de carbohidrați din cartofi la cuptor sau din batoane de ciocolată. Deși Valoarea energetică obținută din carbohidrați e identică adică 400 de calorii, pentru ca să obți 100g de carbohidrați trebuie să mănânci o grămadă de cartofi (500 degrame) dar ciocolată doar 170 de grame.
Sper ca ti-am fost de folos.
Eu am intrebat de ce daca consum 1kg de zahar nu pun 1kg de grasime simplu, daca consum 1kg de grasime depun 1kg, nu luam in calcul rata metabolica, activitatea fizica, eu cred ca organismul are o limita pentru fiecare macronutrient + felul cum se converteste glucoza+ fructoza in grasimi